BILDIğIMIZ KOKOREç, KOKORETSI OLDU! YUNANISTAN YINE BIR TüRK YEMEğINI SAHIPLENDI

Dünyaca ünlü bir firma ülkelerin sakatat yemeklerini puanladı. Türkiye ve Yunanistan'ın listede ön sıralarda olduğu yemeklerin isimleri ise dikkat çekti. Türkiye'nin kokoreç ile 4, kelle paça çorbası ile 11, işkembe çorbası ile 42. olduğu listede, birinci Yunanistan oldu. Kokoreç'in aynısını yapan ve adına 'Kokoretsi' diyen Yunanlılar 4.6 puanla ipi göğüsledi.

Dünyaca ünlü yemek eleştiri firması TasteAtlas otantik ve yöresel lezzetleri sıralamasıyla sık sık gündeme geliyor. Son olarak dünya ülkelerinin sakatat yemeklerini sıralayan firmanın listesi dikkat çekti.

Milliyet'in haberine göre Türkiye'nin kokoreç ile 4, kelle paça çorbası ile 11, işkembe çorbası ile 42. olduğu listede, birinci Yunanistan oldu. Kokoreç'in aynısını yapan ve adına 'Kokoretsi' diyen Yunanlılar 4.6 puanla ipi göğüsledi.

'GELENEKSEL YUNAN LEZZETİ'

Listenin 2. sırası ise Bulgaristan'ın oldu. Drop po selski isimli et yemeği Kokoretsi ile aynı puanı aldı. Yunan basını ise yaşanan gelişmeyi manşetten okuyucularına sundu.

'Geleneksel Yunan lezzeti dünyada birinci oldu' isimli haberde 'Kokoretsi' hakkında geniş bilgilere yer verildi. Kokoretsinin 'kuzu veya keçi sakatatından oluşan geleneksel bir Yunan yemeği' olduğu belirten Greek City Times, yemeğin Arnavut asıllı olduğunu öne sürdü.

KOKOREÇTEN FARKI NE?

Haberde Kokoretsinin, Türkiye'deki halinden biraz farklı olduğuna da yer verildi. Türkiye'de Kokoreç için sadece bağırsak kullanılırken, Kokoretsinin yapımında böbrek ve ciğerler de kullanılıyor.

KOKOREÇTEN FARKI NE?

Haberde Kokoretsinin, Türkiye'deki halinden biraz farklı olduğuna da yer verildi. Türkiye'de Kokoreç için sadece bağırsak kullanılırken, Kokoretsinin yapımında böbrek ve ciğerler de kullanılıyor.

KOKORETSİ BALKAN ÜLKELERİNDE DE POPÜLER

GCT, makalenin ilerleyen kısımlarında Kokoretsi'nin Yunan mutfağında ünlü olsa da Balkan ülkelerinde sevilen bir tür olduğunu da vurguladı. Ülkelerin geleneklerine göre malzeme ekleme ve çıkarma yaptıklarını belirten gazete, yemeğin kökeniyle ilgili tartışmalar yerine tadına odaklanılması gerektiğini aktardı.

Kokoretsi nasıl yapılır?

  • İki süt kuzusu karnı yağı
  • Üç süt kuzusu bağırsağı
  • Sakatatın kilosu başına 12 gram tuz
  • Bir kilo sakatata 1 gram karabiber
  • 80 derece sıcaklıkta pişirme
 

Yunanistan daha önce baklava, cacık, Türk kahvesi ve dolmanın de sahibi olmaya çalışmıştı.

2023-06-08T11:04:11Z dg43tfdfdgfd