EN SAğLıKLı MEYVE DUYURULDU! BIR TANESI 100 MEYVENIN FAYDASıNA Eş DEğER!

Bağışıklık sistemi, hastalıklara karşı devreye giren en önemli silahlarımızdan biridir. Bu neden ile bu sistemi güçlendirmek, hastalıklara yakalanma riskini de azaltmak anlamına gelir. Bu kapsamda bir meyvenin bağışıklık sistemi üzerinde doğrudan etkili olduğunu belirten uzmanlar, konuya ilişkin detayları paylaştı.

Koronavirüs salgını esnasında dünya genelinde birçok önemli uzman, salgın hastalığın bağışıklık sistemi üzerinde tahribatlar yarattığını ve bu yüzden de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin başta koronavirüs olmak üzere tüm hastalıklarda hayati önem taşıdığına değinmişlerdir.

Basit bir gribin dahi bağışıklık sisteminin güçsüz olması ile ilgili olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu noktada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulamışlardır.

Günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları sebebi ile birçok insan vücutlarının ihtiyaç duyduğu vitaminleri, ilaç formunda olan takviyelerden almaya çalışmaktadır. Bu noktada araya giren uzmanlar, bağışıklığı asıl güçlendiren içeriklerin takviyelerin değil, meyve ve sebze tüketiminin olduğunu belirtmişlerdir. Son dönemlerde bu konuya ilişkin bir araştırma yürüten uzmanlar, bir meyvenin 100 meyveye eşdeğer vitamin içerdiğini ortaya koymuşlardır.

İğde meyvesinin tam bir vitamin deposu olduğuna dikkat çeken uzmanlar, 100 gram iğdede 7 gram yağ, 5 gram karbonhidrat, 1 gram protein, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir ve C vitamini içerdiğine dikkat çekti. Ayrıca 100 gram iğdenin 118 Kcal enerji verdiğini belirten uzmanlar, bu meyvenin düzenli tüketimi sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendiğini ifade etti.

C vitamini açısından zengin olan iğde, vücudu hastalıklara karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirdi. Soğuk algınlığı, grip ve bağışıklık sistemini tehdit eden diğer hastalıklar ile iğde meyvesi tüketerek başa çıkmak mümkündür. Demir eksikliği anemisi, demir emilimi problemleri gibi rahatsızlıklara karşı da etkili olan iğde tüketimi, ayrıca ishale karşı da tam koruma sağlar.

Sindirim sistemini düzenleyici etkisi bulunan iğde meyvesi sayesinde bağırsak problemleri nerede ise sıfırlanır. Devamlı baş ağrısı, halsizlik durumu, baş dönmesi gibi rahatsızlıklara karşı da etkili olan iğde tüketimi, kişinin gün içerisinde ihtiyaç duyduğu enerjiyi de vücuda sağlar.

2023-03-31T09:32:29Z dg43tfdfdgfd