GECEDEN SABAHA YAğLARı YAKıYOR! 1 KAşıK TüKETINCE KILOLARDAN ESER KALMıYOR

Kilo vermek için beslenme düzeninize ve tükettiğiniz besinlere çok dikkat etmeniz gerekir. Omega 3 yağ asitleri yağ yakmaya yardımcı olur. Keten tohumu içerisinde de bol miktarda omega 3 yağ asitleri bulunur. Bu özelliği ile özellikle göbek bölgesindeki ve basen bölgesindeki yağları yakar. Keten tohumundan her gün yemek ayrıca kolesterol seviyenize yardımcı olabilir. Keten tohumunu düzenli olarak tükettiğinizde ince bir fiziğe sahip olabilirsiniz.

Keten tohumu diyet listelerinde yer alan en popüler ürünlerden biri. Keten tohumunun vücuda pek çok faydası bulunuyor.

Tek gövdeli ve bir yıllık bir bitki olan keten bitkisinin, gri tonlu yeşil yaprakları, mavi çiçekleri bulunuyor. . 1 yemek kaşığı keten tohumunda 37 kalori bulunuyor ve yaklaşık 2 gram lif içeriyor.

Keten tohumu Omega-3 yağ asitleri açısında zengin bir besin olarak biliniyor. Keten tohumlarının sindirimi zor olduğu için öğütülmüş olarak tüketilmesi gerekiyor.

Kilo vermek için keten tohumu tüketmek istiyorsanız öğütülmüş halde tüketmeniz gerekir.

Keten tohumu bütün halde tüketildiğinde sindirilmeden bağırsaktan geçtiği için fayda sağlamayabilir. Keten tohumu bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklardan korumak için savaşır.

Keten tohumu, antioksidanlar açısından diğer besinlere oranla zengindir. Yağ asidi, Omega 3, ALA (alfa-linolenik asit), lif ve ligan içerdiğinden vücudun direncini artırarak hastalıklara karşı korunmasında önemli rol oynar.

1 KAŞIK TÜKETEN İNCECİK OLUYOR

Keten tohumu sindirim sisteminin düzenli çalışmasını etki eder. Kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

Keten tohumu bu özelliği ile kilo vermeye yardımcı olur. Yağ yakımını destekleyen keten tohumu özellikle bölgeler yağların yakımı konusunda çok başarılıdırı. Keten tohumunu kilo vermek için çeşitli yöntemlerle tüketebilirsiniz.

1- Keten tohumunun zayıflatma etkisinden faydalanmak için yemeklerden önce aç karnına, 1 kaşık ezilmiş keten tohumunu ağzınızda çiğneyin. Sonrasında üzerinde bir bardak su için.

2- Spordan sonra gece yatmadan önce 1 yemek kaşığı keten tohumu yemek ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur.

3- Keten tohumunu yoğurtla karıştırarak yemek sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur

Keten tohumu vücut sağlığını korumasının yanı sıra cilt sağlığı üzerinde de etkilidir. Bileşeninde cildin sarkmasını önleyerek, sıkılaşması sağlayan lignan ve antioksidanlar bulunur. Keten tohumu cildi yeniler ve gençleştirir.

TOK TUTUCU ÖZELLİĞİ VARDIR

Keten tohumu özellikle tok tutucu özelliği sayesinde diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Özellikle diyet listelerinde sık görülen bir besin kaynağı olan keten tohumunun içerisinde bulunan lifler su ile birleştiğinde jel kıvamına gelir. Bu da açlığı geciktirerek tokluk hissinin devam etmesini sağlar.

NOT: Keten tohumunu zayıflamak için tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışmanız önerilir.

2023-03-30T07:09:04Z dg43tfdfdgfd