JAPONLARıN VAZGEçILMEZI HALINE GELDI! KALP öMRüNü 10 YıL UZATıYOR...

Tarçın kan şekerini dengeliyor bal ise göğsü yumuşatıyor. Her iki şifalı besin birlikte tüketildiğinde ise kalp ve damar yollarını açıyor. Kronik kolesterolü tedavi ediyor. İşte detaylar...

Hint coğrafyasındaki araştırmalara konu olan bal ve tarçının birçok faydası ortaya çıktı. Peki bu iki şifalı ve doğal besin ne işe yarıyor? İşte detaylar...

Vücuttaki mikrobu öldüren bal ve tarçın karışımı bağışıklığı kuvvetlendirir.

Bal ve tarçın karışımı ne işe yarar?

Bal ve tarçın karıştırılıp tüketildiğinde; bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda da doğal bir antibiyotiktir. Birçok vitamin ve yüksek miktarda demir içeren karışım, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.

İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi ederek, idrar yollarında oluşan mikropları öldürür.

Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalarda da bal ve tarçının midedeki gazı giderdiği belirlenmiştir.

Bu karışım midede asit oluşumunu engeller ve en ağır yemekleri dahi kolayca sindirmenizi sağlayarak, sindirime yardımcı olur.

Eski Yunan ve Ayurvedikler ise balı, erkeklerin spermlerini kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Bu sayede çocuk sahibi olmak isteyenlerin tedavi edildiğine inanılırdı.

Bal ile toz tarçını karıştırın ve kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte yiyin. Kolesterolü düşürür ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur.

Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi yine kalp vuruşlarını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybediyor ve tıkanıyor. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.

 

Ayrıca yine gece yatmadan önce bu karışımdan bir kaşıkm alırsanız, sabaha daha rahat ve keyifli uyanırsınız.

İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın 450 gram çay kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranunun %10 azaldığı görüldü.

Günde üç kez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayeterini azaltıyor.

 

2023-03-31T05:17:45Z dg43tfdfdgfd