KILO ALMAMAK IçIN MAKARNAYı BöYLE PIşIRIN! DIYET MAKARNANıN PüF NOKTALARı

Kilo vermek ve sağlıklı kalmak için beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Kilo vermeye çalışırken makarna, pilav gibi besinlerden olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Ancak makarnayı diyetinize uygun pişirebilirsiniz. Makarnayı böyle pişirmek kilo almanızı engelliyor.

Kilo vermek için sağlıklı ve dengesi beslenmeniz gerekir. Ayrıca karbonhidrat içeren besinlerden de olabildiğinde uzak durmalısınız. Özellikle makarna ve pilav gibi besinler diyet listelerinde yer almaz. Ancak makarnayı diyetinize uygun hale getirebilirsiniz.

ÇOK FAZLA SEBZE EKLEYİN

Herhangi bir sebze olmadan basit makarna yemek, karbonhidrat yüklemesi anlamına gelir. Bunun yerine makarnanıza mısır, brokoli, kabak, dolmalık biber, soğan, zeytin gibi sotelenmiş sebzeler ekleyin. Bu aynı zamanda genel karbonhidrat yüklü makarna tüketiminizi azaltacak ve lif alımınızı artıracaktır.

TAM TAHILLI MAKARNALAR TERCİH EDİN

Rafine undan yapılan makarnaları tercih etmeyin. Buğday gibi tam tahıllı makarnaları veya darı bazlı makarnaları tercih edin. Rafine un, tam tahıl seçeneklerine kıyasla daha fazla kaloriye sahiptir, sindirimi zordur ve besin değeri daha düşüktür.

DOMATESLİ MAKARNADAN UZAK DURUN

Bununla birlikte, domatesleri süt ürünleri ile karıştırmak en sağlıklı seçim olmayabilir.

Bunun nedeni, beslenme uzmanlarına göre domateslerde bulunan sitrik asidin süt ürünlerinde bulunan laktik asitle iyi çalışmamasıdır. Bu, bağırsağınızda saatlerce yatan sindirilmemiş metabolik atıklara yol açabilir. Bu nedenle, bir seferde yalnızca bir sos seçmek en iyisidir.

BOL ZEYTİNYAĞI KULLANIN

Makarnanızda daha az zeytinyağı kullanarak daha sağlıklı bir seçim yaptığınızı düşünebilirsiniz. Ancak bu, yapmanız gerekenin tam tersidir. Makarnanızı bol zeytinyağı ile pişirin. Böylece bağırsaklarınızın daha kolay çalışmasına yardımcı olabilir ve sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.

2023-05-26T07:03:15Z dg43tfdfdgfd