Haber

Trending:


Pera’da 10 yıl...

Avrupa’da 100 yıldır aynı köşede tek bir tatlı satan dükkânları bile görürüz ama bizde 20 kişilik minik bir restoranın yerli yerinde 10 yılı devirebilmesi kolay değil. Pizzeria Pera iyi pizzayla öne çıksa da, bu mekânı özel kılan nedenler bence başka...


Sivri biber deyip geçmeyin, 1 tane yemek bile etkiliymiş! İçindeki 'kapsaisin' bakın neleri etkiliyor

Birçok biberin kendine has görüntüsü, tadı ve kokusu vardır. Uzun ve ince bir yapıya sahip olan sivri biber, genellikle çiğ olarak tüketilir. Yemeklerin yanında lezzetli olan sivri biberin bir tanesi bile bakın nasıl etkiler veriyor.


Osmaniye’de tüketime uygun olmayan 1 ton 439 kilo peynir imha edilecek

Osmaniye'de ihbar üzerine, süt ve süt ürünleri üretilen bir firmada denetim yapıldı. Ele geçirilen tüketime uygun olmayan 1 ton 439 kilo peynir imha edilecek.


Kahvenin yanına giden en lezzetli atıştırmalık! Acı badem kurabiyesi tarifi

Acı badem kurabiyesi çok seviliyor. Bu kurabiye içerindeki un mutlaka badem unu olmalı. Peki acı badem kurabiyesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...


Yenipazar’daki pide ustalarından biri mektepli değerleri ise alaylı

Aydın’ın pidesiyle meşhur sakin şehri Yenipazar'da birbirinden lezzetli pideler yapan 16 pide ustasından biri mektepli iken diğer ustalar ise alaylı.


Ispanak faydaları nelerdir? İşte sağlıklı ıspanak yemeği tarifi

Ispanak dünya genelinde tüketilen popüler bir yapraklı sebze olan ıspanak, sağlık açısından pek çok fayda sunan besin değeri yüksek bir sebzedir. Ispanak, düşük kalorili bir sebze olup yüksek miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ispanağın faydaları nelerdir? İşte sağlıklı ıspanak yemeği…


Dünyanın en pahalı baharatlarından: 1 avucu 1 gram altın değerinde, kilosu ise 600 bin TL

Dünyanın en değerli baharatlarından olan ve değeri nedeniyle gram ile satılan safranın kilogram fiyatı 600 bin liraya ulaştı. Bir avuç içerisine sığan 4 gram safran ile 1 gram altının fiyatı, aynı seviyeye geldi.


Ramazan Bayramı sonrası ihtiyacınız olabilir! Bu karışımı günde 1 kez tüketen 1 haftada 5 kilo veriyor

Ramazan boyunca oruç tutan kişilerin bayramda sunulan ikramlarda seçici olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, akraba ziyaretlerinde kalorisi yüksek besinler ile şeker, çikolata ve şerbetli tatlılardan uzak durulmasını öneriyor. Vatandaşların bayramda ikram edilen yiyecekleri geri çevirmekte zorlanabildiklerini belirten uzmanlar; "Beslenmenizde özel günlerde farklılık yapmaya gerek olmadığını unutmayın" diyor. Bağırsaklar, hem sindirim...


Elde kalan kadayıfları böyle değerlendirin! Kadayıf çanağında muhallebi tarifi

Kadayıf çanağında muhallebi çıtır kıvamda bir tatlı. Ceviz veya fıstıkla süslenebilen kadayıf çanağında muhallebi için tatlının kıvamı çok önemli. İşte tarifi...


Karaciğer temizliyor! Potasyum, kalsiyum, A , B1 ve C vitamini deposu... Şimdi tüketmenin tam zamanı

Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmenin önemine vurgu yapan Uzman diyetisyen Dilara Koçak, Nisan ayının vazgeçilmez besini enginarın faydalarını anlattı. Peki Nisan ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli? Nisan ayının favori besini enginarın sağlığa faydaları neler? Uzman isim tek tek anlattı.


Ebru Erke Bayramın geleneksel tadı

Türkiye’nin dört bir yanından bayram lezzetlerini araştırırken birkaç nokta dikkatimi çekti. Bu lezzetlerin bazıları unutulma noktasına gelmişti, bazılarıysa eskiden sadece bayramlarda yapılırken artık tüm yıl bulunduğu için ‘özel’ olma sıfatı lafta kalmıştı. Cevizli ev baklavasından kalburabastıya, yuvalamadan içliköfteye bayramın yemek geleneklerine birlikte bakalım...


Salatalığın içindeki vitamin bağışıklığı dipçik gibi yapıyor! Asıl faydası kabuğunda saklı

Günün her öğününde tüketmekten sıkılmadığımız, sofraların gözdesi salatalık sağlığımız açısından çok faydalı bir sebzedir. Faydalı olduğu bilinen salatalığın kabuğu ise tam bir vitamin deposu. Genellikle çöpe atılan salatalık kabuklarının vücuda olan etkilerine bir göz atın.


Bu sarmada Türk kahvesi var! Osmanlı sırrı gün yüzüne çıktı, bir çay kaşığı ekleyin sonra afiyetle yiyin!

Efsanevi bir lezzet için işte sır: yaprak sarmasına biraz Türk kahvesi eklemek! Bu kolay tarifle sofralarınıza nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. İşte Türk kahveli zeytinyağlı sarma…


Bayramda mideye yüklenilmemeli

Ramazan Bayramı’nı keyifli ve sağlıklı geçirmek için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusunun yanıtını veren Diyetisyen Ezgi Evgin Aktaş, “Bayram ile birlikte normal rutinimize dönerken liften zengin beslenmeli, sebze-meyve ve probiyotik besinlere yer vermeliyiz” uyarısında bulunuyor.


Iğdır’da Ramazan pidesi mesaisi

Ramazan ayının son günlerinin yaklaşması ile beraber fırınlardaki Ramazan Pidesi mesaisi ilk günkü yoğunlukta devam ediyor.


Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi'nden, ülkesinin sofralarını süsleyen geleneksel iftar menüsü

Endonezya’nın Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, yüzyıllardır Endonezya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden "rendang"dan, iftar sofralarının en rağbet gören tatlısı "kolak"a kadar, ülkesinin geleneksel iftar menüsünü Ankara'da yaşatıyor.


Yaz meyveleri tezgahta vatandaşları bekliyor

Eskişehir'de havaların ısınmasıyla beraber yaz meyveleri tezgahtaki yerini aldı. Bahar aylarını gelmesiyle pazar ve manav tezgahlarında karpuz, kavun ve çilek yaz meyveleri yerini almaya başladı. Fiyatların şu an için yüksek olduğu belirtilirken, 10-15 gün sonra fiyatların düşeceği öngörülüyor. Karpuzun 35-40 lira, kavunun ise 60-70 lira olduğu ifade edildi.


Edirne'de Osmanlı mirası tatlılar bayram için hazırlanıyor

Edirneli şekerlemeciler, bayram sofralarını Osmanlı mirası lezzetlerle tatlandırmak için mesailerini artırdı.


İftarda tavuk sahurda lahmacun söyledik

GETİRYEMEK, Türkiye’nin Ramazan ayı lezzet tercihlerini açıkladı. Buna göre Türkiye, iftar saatlerinde en çok tavuk tantuni dürüm sipariş ederken, onu tavuk döner dürüm ve Adana dürüm izledi.


Tatili fırsat bilen vatandaşlar Gaziantep lezzetlerine akın etti

Bayram tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, UNESCO'nun Gastronomi Şehri olarak tescillediği Gaziantep'in ünlü tarihi restoranlarının önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Gaziantep'e ilk kez gelen ve lezzet turizmi için şehri tercih eden birçok yerli turist, tatillerini şehrin tarihi ve kültürel güzellikleriyle birleştirerek geçirdi. Gaziantep yemeklerinin eşsiz lezzetlerine hayran kaldıklarını belirten turistler, 'Her fırsatta Gaziantep'e gelmeyi planlıyoruz. Yemekleri kadar misafirperverliğiyle de bizi etkiledi' dedi. Tarihi restoran işletmecisi Taner Olca, yoğunluktan memnun kaldıklarını belirterek, 'Bölgeye çok fazla turlar var. Bu durum nedeniyle bizim restoranımızda da yoğunluk oluyor. Biz de bu yoğunluktan çok memnunuz. Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep, tarihiyle ve mutfağıyla tanınmış bir şehir olduğu için yoğunluk elbette oluyor' dedi. Ailesiyle birlikte yöresel yemekleri yemek için şehir dışından Gaziantep'e gelen Uğur Cerayir isimli vatandaş, 'Ailecek Elazığ'dan geliyoruz. Gaziantep çok güzel bir şehir. Özellikle de yemekleriyle hepimizi mutlu eden bir yer. Bugün buraya 2. kez geliyoruz. Arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine geldik. Özellikle yöresel lezzetler olan beyran ve yuvalamayı tercih ettik. Gerçekten bahsedildiği gibi çok güzel yemekler' diye konuştu.


Peynir ve cevizi birlikte yediğinizde bakın neler oluyor! Faydalarına şaşıracaksınız

Peynir çeşitleri kahvaltı sofralarının baş köşelerinde yerlerini alıyor. Ceviz ise kuruyemiş tabaklarından pasta ve kurabiyelere kadar geniş bir kullanım alanına sahip. Peki, peynir ve cevizi birlikte yediğinizde lezzetinin yanı sıra faydalarının da arttığını biliyor musunuz? İşte öğrendikten sonra mutlaka birlikte tüketmek isteyeceğiniz peynir ve cevizin faydaları…


Bayram coşkusu kebapçılara taşındı

Denizli'nin tescilli lezzeti Denizli Kebabını yemek için yurt dışı ve içinden kebapçılara akın eden yerli ve yabancı ziyaretçiler, her yıl olduğu gibi bu bayramda da kebaba yoğun ilgi gösterdi.


Dünyanın Tadı – Şanlıurfa 5 | 13 Nisan 2024

Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk olan Dünyanın Tadı programı bu bölüm Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerini ekrana getirmeye devam etti. Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı, Yasin Esirgenç’in sunumuyla izleyiciyle buluşuyor. İlginç yemek alışkanlıkları, birbirinden farklı ve yöresel lezzetler, eşi benzeri görülmemiş yiyecekler Dünyanın Tadı’nda ekrana getiriliyor. Yasin Esirgenç, Dünyanın Tadı programıyla ekrandaki yerini alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı eğlenceli görüntülerle evlere konuk oluyor. Yasin Esirgenç, benzersiz lezzetleri yerlerinde tadarken bu yemeklerin tariflerini ve yapım aşamalarını izleyicileri için öğreniyor. Oğlu Yakupcan’la birlikte güzel tatların izini süren Esirgenç, eğlenceli görüntülere ve eşsiz manzaralara da yer veriyor. Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 17:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonu için hazırlıklar sürüyor

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde 2024 yılı yaş çay sezonu öncesi çay müstahsilleri bakım, budamaları ve gübre vermek için çaylıklara girmeye başladı.


Arda Sayıner Bayram sonrası gastronomi rüzgarı

Yurtdışı etkinlikler, Türkiye’ye güvenerek yatırım yapan markalar ve sektöre giren iddialı restoranlar... Bayram sonrasında Türkiye’deki gastronomi rüzgârı yine güçlü ve yine heyecan verici.


Brokolinin 8 faydası! 5 dakikadan fazla pişirmeyin, çünkü...

Daha sağlıklı ve zinde bir bünyeye sahip olabilmek için beslenmede sebze-meyve dengesinin sağlanması önemli. Brokolinin lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin olduğunu paylaşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Brokoliden maksimum düzeyde faydalanmak için 5 dakikadan fazla pişirmemek gerekiyor. Uzun süre pişirilen brokolide yüzde 60 oranında vitamin ve besin kaybı ortaya çıkıyor. Bu kaybı önlemek için pişirme süresi kadar pişirme...


Bayram sevincini gölgeleyecek: “Baklavadan en fazla 2 dilim yenilmeli”

Ramazan Bayramı’nın tatlı geleneği olan baklava ile ilgili uzmanından dilim kotası geldi. Şerbetli tatlıların tüketimi konusunda her zaman dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Dr. Muhsin Öztürk, “Normalde 1 dilimi bile geçmememiz lazım, 2 dilim sınırımız olsun” dedi.


Yumurta kabuğunu kendiliğinden bırakıyor! Haşlarken iğne ucu kadar...

Yumurta haşlaması sık tercih ediliyor. Haşlanan yumurta kabuğunun kendini bırakmasının pratik yöntemini derledik. Peki yumurta kabuğu nasıl ayırt edilir?


Sıcak günlerde tüketebileceğiniz 5 serinletici ve lezzetli içecek tarifi

Yaz aylarına girerken havaların ısınmasıyla sağlıklı ve serinletici alternatif içecek arayışında olabilirsiniz. İşte hem hafif hem lezzetli içecekler...


Zayıflatan 14 sağlıklı kahvaltılık

Sağlıklı bir başlangıç ve kilo kontrolü için günü güzel bir kahvaltıyla başlamak önemlidir. İşte sizi gün boyu tok tutacak 14 sağlıklı kahvaltılık...


Poğaça yaparken süt yerine bunu ilave edin; Kabarması yetmiyor 1 ay taze kalıyor

Sahur için poğaça hazırlıyorsaanız süt yerine yoğurt ekleyin. Hem daha lezzetli oluyor hem de yoğurt poğaçanın bayatlamasını önlüyor.


Çay-kahveyi abartmayın, 10 bardak su tüketin

Bir ay orucun ardından vücudu yeniden günlük rutinine alıştırmak için uzmanlardan uyarı üstüne uyarı geliyor. Eski alışkanlıklara bir anda dönmenin sağlık riskine yol açacağını belirten doktorlar, Çayı, kahveyi abartmadan için, su tüketimine hız verin dedi.


Ayvalık’ın üç lezzeti Tostkoreç’ te buluştu

Balıkesir’in turistik Ayvalık ilçesi gurme sokak lezzetleri ile dikkatleri çekiyor. Sokak lezzetleri sunan Ferhat Sönmez Balıkesir’in kuzusundan elde edilen kokoreçi, Ayvalık’ın tost ekmeği ve Ayvalık’ın zeytinyağı ile aromalandırarak sunuyor. Tostkoreç ismi verilen sokak lezzeti büyük ilgi görüyor.


Bayram sabahlarının vazgeçilmezi simit için kuyruklar oluştu

Bayram sabahları yapılan kahvaltıların vazgeçilmezi olan simit için Bayram Namazı sonrasında Eskişehir'de fırınların önünde kuyruklar oluştu.


Kuşadası’nda Türk mutfağına büyük ilgi

Kuşadası’nda düzenlenen özel bir etkinlikte, Türk mutfağının zengin lezzetleri dünya sahnesine taşındı. Aşçıbaşı Ünlü Şef Fahri Çörtoğlu’nun eşliğinde gerçekleşen etkinlikte, yerli ve yabancı katılımcılar Türk yemek kültürünü deneyimleme fırsatı buldu.


Safranbolu yemekleri bir arada

İbrahim Canbulat’ın kitabı ‘Safranbolu Sofrası-Bir Tarih ve Etnografya Çalışması’ içindeki tariflerle yörenin yemeklerine, sofralarına olduğu kadar tarihsel ve kültürel birikimine de odaklanıyor.


Karides ne zaman ve nasıl yenir?

Dünyanın en sağlıklı deniz ürünleri arasında karides gelir. Düzenli olarak da tüketilen ve ayrıca lezzetli bir besin kaynağı olarak öne çıkan karides, aynı zamanda birçok değişik faydası ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Özellikle Omega 3 yağ asitleri barındırması ile beraber birçok önemli vitamin ve mineral kaynağı olarak öne çıkar. Mutlaka sofralarda yer alması ve düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli değerler içerisinde olduğunu ifade...


Danilo Zanna Geçek bir İtalyan şaheseri

Parmigiana di melanzane sevgim, her katmanında bir hikâye, her ısırıkta bir tutku keşfetmekle ilgili... Patlıcanın hafif kızartılması bu özel malzemenin doğal tatlılığını ortaya çıkarır. Ardından her bir patlıcan dilimi, yoğun bir domates sosu ve peynir çeşitleriyle kucaklaşır. Fırında pişerken evin içine yayılan mis gibi kokusuysa iştah kabartır.


‘Ne uygun ne pahalı, kavramak çok güç’

Pek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.


Bir restorandan ‘Yüzde Yüz’ fazlası

Konak Pier, Alsancak ve Hilltown Karşıyaka'daki konumları ile şehrin en hareketli bölgelerinde yer alan Yüzde Yüz Food•Drink•Grill, farklı ambiyanslarıyla, özel lezzetleriyle kaliteli zaman geçirmek isteyenlerin değişmeyen adresi olarak göze çarpıyor...


İçi yumuşacık elyaf gibi kabarık muffin tarifi! Köpük sönmeden karıştırılmalı, nar gibi kızarıyor

Muffin ufak tefek ama lezzetli bir tatlı. Muffin malzemeleri iyice çırpılmalı. Peki nar gibi kızaran muffin nasıl yapılır?


Ramazan’dan sonraki ilk kahvaltıya dikkat

Acıbadem Kayseri Hastanesi Diyetisyeni Büşra Nur Enez Baş, bayram sabahında hafif bir kahvaltıyla güne başlamak gerektiğine dikkat çekerek “Sofranızda salam sucuk gibi işlenmiş et ve et ürünleri ile kızartmalardan ziyade sebzelere yer verin. Hızlı yemeyin, gıdaları iyi çiğneyin ve sofrada en az 20 dakika zaman geçirin” dedi.


2024’ün en iyi kadın şefiyle tanışalım!

Brezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına...


Hem sağlıklı hem çıtır kabak cipsi tarifi! Lezzeti parmak ısırtıyor

Kilo almak istemeyen kadınlar cipslerden uzak durur. Ancak bir şeyler izlerken cips yemenin keyfini çıkarmanın formülü de var.


Binbir derde deva limonun 7 şifası! Siyah nokta, sivilce ve leke derdine son

Limon asidik bir yapıya sahip. Limon sadece temeklere lezzetli aromalar vermiyor. Limonun suyu zayıflatıyor. Limon aynı zamanda etkili bir temizlik kaynağı. Peki limon güzelleştirir mi?


Bayram için vatandaşlar şeker ve çikolataya yoğun ilgi gösteriyor

Eskişehir'de yaklaşan bayram için vatandaşlar, gelecek olan misafirler için bol bol şeker ve çikolata almayı ihmal etmiyorlar. Şeker ve çikolataya olan talep artarken esnaf da satışlardan memnun.


Tatlı yiyelim tatlı konuşalım

Bu bayramın en güzel yanlarından biri de aile ziyaretlerinde tadacağımız tatlılar... Evimize gelen misafirlere sunmak veya hediye olarak götürmek için jürimize bayram tatlılarını alabileceğimiz en iyi adresleri sorduk.


Ramazan ayında en çok bu yemek yendi

Ramazan ayını geride bıraktık. İftar ve sahur vakitlerinde en çok tercih edilen yemekler listelendi. Lahmacun zirveye yerleşti. Kanal D Haber'den Ceren Taşdelen ve Burak Yılmaz'ın haberi.


Vegan tiramisu can aldı, restoran çalışanları kasıtsız öldürme suçundan yargılanacak

T24 Dış Haberler Süt alerjisi olan bir kadının ölümüne neden olan "vegan'" tatlıyı üretenler, kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanacak. 20 yaşındaki Anna Bellisario, İtalya'nın Milano kentinde bir fast food restoranında erkek arkadaşıyla birlikte yemek yerken "vegan" tiramisu sipariş etti ancak kremalı tatlıdan sadece birkaç kaşık aldıktan sonra...


Bayram sonrası ödem ve kilodan kurtulmak zor değil! İşte ödem atıcı çay tarifi

Bayram tatili sona erdi, geride lezzetli sofraların tadıyla dolu anılar kaldı. Tatil boyunca çeşit çeşit yemeklerle keyifli vakit geçirilirken, kaçınılmaz bir şekilde kilolar alındı. Tatil bitti, şimdi gerçek hayata dönme vakti geldi. Kiloları yağa dönüşmeden adım atmanın zamanı geldi. Diyetisyen Rıdvan Arslan ödem atıcı tarif verirken, dikkat edilmesi gerekenleri de sıraladı.