VEGAN TIRAMISU CAN ALDı, RESTORAN çALışANLARı KASıTSıZ öLDüRME SUçUNDAN YARGıLANACAK

T24 Dış Haberler

Süt alerjisi olan bir kadının ölümüne neden olan "vegan'" tatlıyı üretenler, kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanacak.

20 yaşındaki Anna Bellisario, İtalya'nın Milano kentinde bir fast food restoranında erkek arkadaşıyla birlikte yemek yerken "vegan" tiramisu sipariş etti ancak kremalı tatlıdan sadece birkaç kaşık aldıktan sonra anafilaktik şoka giren genç kadın, günler sonra hastanede hayatını kaybetti. 

Yetkililer, tiramisunun krema yapımında kullanılan mascaropon peyniri içerdiğini açıkladı. Restoranı işleten Giuseppe Loiero ve annesi Giovanna Anoia, kasıtsız adam öldürme suçundan yargılanacak.

Loiero ve Anoia, vegan tarifler oluştururken alerjisi olan kişileri dikkate almadıklarını itiraf etti. Bellisario'nun alerjisi nedeniyle tatlının vegan olup olmadığını defalarca sorduğu bilgisi de paylaşıldı. 

Bellisario, şiddetli anafilaktik şokun ardından 5 Şubat'ta San Raffaele hastanesinde hayatını kaybetti. Bellisario'nun ölümünün ardından vegan olarak pazarlanan birçok ürün İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından geri çekildi. Etikette belirtilmeyen alerjen varlığından şüphelenilen çok sayıda ürün de geri çekildi.

Birçoğunun katil tiramisudan sorumlu GLG şirketi tarafından üretildiği bildirildi. Restoranda Bellisario'ya servis edilen "vegan" sandviçteki mayonezde de yumurtaya rastlandı. 

Yerel basında çıkan haberlere göre polis, gıda güvenliği ve üretim prosedürleriyle ilgili kritik sorunlar olduğunu tespit etti. Savcılar, vegan ve vegan olmayan gıdaların yan yana saklandığını ve hazırlandığını, çapraz bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu ve bunun da Bellisario'nun ölümüne yol açtığını ileri sürdü. 

  ]]>

2024-04-07T12:58:36Z dg43tfdfdgfd