BAYRAM SONRASı öDEM VE KILODAN KURTULMAK ZOR DEğIL! İşTE öDEM ATıCı çAY TARIFI

Bayram tatili sona erdi, geride lezzetli sofraların tadıyla dolu anılar kaldı. Tatil boyunca çeşit çeşit yemeklerle keyifli vakit geçirilirken, kaçınılmaz bir şekilde kilolar alındı. Tatil bitti, şimdi gerçek hayata dönme vakti geldi. Kiloları yağa dönüşmeden adım atmanın zamanı geldi. Diyetisyen Rıdvan Arslan ödem atıcı tarif verirken, dikkat edilmesi gerekenleri de sıraladı.

Bayram tatili, bolca lezzetli yemekler, tatlılar ve atıştırmalıklarla dolu geçti. Ancak, tatil coşkusunun ardından bedenimiz biraz fazla karışık ve yorgun hissedebilir. Belki de şimdi, içimize biraz bakmanın ve bedenimize bir temizlik yapmanın tam zamanı! Diyetisyen Arslan bedenimizi temizlemenin ve dengelemenin en iyi yolunun sağlıklı bir detoks süreci olduğunu söylüyor.

Yeterli su tüketin

Sağlıklı bir detoks süreci, vücudu toksinlerden arındırmanın yanı sıra sindirim sistemi ve metabolizmayı destekleyerek enerji seviyelerini artırabilir. Bu sürecin temelinde ise doğal ve besleyici gıdalarla beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli egzersiz yer alıyor.

İşlenmiş gıdalardan uzak durun

Diyetisyen Rıdvan Arslan işlenmiş gıdalardan, şekerden ve ağır yağlı yiyeceklerden uzak durmayı, yeşil yapraklı sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve protein kaynakları gibi besinleri tercih etmeyi önerirken, yapılması gerekenleri de sıraladı.

“Günlük su tüketiminizi arttırın. Tuz ve tuz içeriği yüksek olan fast food, konserve gıdalar, turşu ve işlenmiş ürünlerin tüketimini sınırlandırın. Gün içerisinde yeterli miktarda protein almaya özen gösterin. Fazla protein alımı vücudunuzda ödeme neden olabilmektedir.”

Tam tahıllı kompleks karbonhidratlar tercih edin

Şekerli yiyeceklerin vücutta suyu tuttuğunu, bu nedenle de şeker miktarının azaltılması gerektiğini ifade eden Arslan, rafine karbonhidratlar yerine tam tahıllı kompleks karbonhidratlarını tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Sebzelerden koyu yeşil yapraklı sebzeler, meyvelerden kiraz, ananas, kayısı ve kivinin diüretik etkiye sahip olduğunun altını çizen Arslan, diüretik besinlerin vücuttaki tutulan suyun atımını sağladığını belirtti ve beslenmede mutlaka bu meyve ve sebzelere yer verilmesini istedi.

Ara öğünlerde yoğurt ve kefir yiyin

Probiyotikten zengin olan yoğurt ve kefirin ara veya ana öğünlerde tüketilmesini öneren Arslan, “Herhangi sağlık probleminiz yoksa yeşil çay, kiraz sapı, mısır püskülü ve adaçayı gibi ödem atıcı bitki çaylarından mutlaka yardım alın. “ dedi.

Magnezyum ve potasyumun da ödem atmada etkili mineraller olduğuna dikkat çeken Arslan, Magnezyumdan ve potasyumdan zengin besinleri ise “fındık, badem, avokado, baklagiller ve tam tahıllar. Potasyumdan zengin besinler; ıspanak, maydanoz, muz, kuru üzüm, kuru erik, avokado ve ay çekirdeği.” Şeklinde sıraladı.

Alkollü ve asitli içeceklerden uzak durun

Alkollü ve asitli içeceklerden uzak durulması gerektiğini hatırlatan Arslan, “uykusuz kalmamaya özen gösterin. Düzenli egzersiz yapın ve egzersiz sırasında sıvı kaybı olacağından egzersiz sırasında ve sonrasında yeterli miktarda su tüketmeyi ihmal etmeyin.” dedi.

Ödem atıcı çay tarifi

Arslan son olarak da ödem atıcı çay tarifi verdi.

ÖDEM ATICI ÇAY TARİFİ

MALZEMELER

300 ml su

2 paket yeşil çay

5 adet kiraz sapı

1 avuç maydanoz

1 adet çubuk tarçın

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri kaynamış suda 5-6 dakika demleyin ve ardından tüketin.

2024-04-14T04:15:37Z dg43tfdfdgfd