BU SARMADA TüRK KAHVESI VAR! OSMANLı SıRRı GüN YüZüNE çıKTı, BIR çAY KAşığı EKLEYIN SONRA AFIYETLE YIYIN!

Efsanevi bir lezzet için işte sır: yaprak sarmasına biraz Türk kahvesi eklemek! Bu kolay tarifle sofralarınıza nefis bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. İşte Türk kahveli zeytinyağlı sarma…

Mutfakların gizemli dünyasına hoş geldiniz! Yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağlı sarmalara, unutulmaz bir lezzet katmak için eski bir Osmanlı sırrı gün ışığına çıkıyor: Türk kahvesi! Evet, yanlış duymadınız. Bir çay kaşığı Türk kahvesinin, iç harca eklenmesiyle sıradan bir sarma tarifi bile muhteşem bir lezzet şölenine dönüşebiliyor. Bu gizli püf nokta, hem pirincin tane tane olmasını sağlıyor hem de sarma lezzetine derinlik katıyor.

Bolca Baldo pirinç

Yarım kaşık Domates salçası

Yarım kaşık Biber salçası

Tuz, baharat

1 Çay Kaşığı Tarçın

1 Çay Kaşığı Kahve

2 tane kuru Soğan

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

2 Yemek Kaşığı Çiçek yağı

Pirinci 4-5 kez yıkayıp suyunu iyice süzün.

Soğanları doğrayın. Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Kavrulan soğana pirinci ekleyin. Salça, Tuz, karabiber, biber dışında 1 ÇK tarçın bir 1 ÇK da Türk Kahvesini ekleyerek karıştırın. Ardından su ilave edin. Karışımı kaynayana kadar pişirin.

Karışım kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatıp karışımı soğumaya bırakın.

Dolma tenceresinin tabanını kalan zeytinyağı ile yağlayın. Tabanına birkaç asma yaprağı ve saplarını yerleştirin. İsteğe bağlı olarak koruk veya yeşil erikleri de ekleyebilirsiniz.

Her bir asma yaprağını düz bir zemine yayın. Kalın sarmak istiyorsanız 1 yemek kaşığı, ince sarmak istiyorsanız 1 tatlı kaşığı pirinç harcını yaprağın geniş tarafına yerleştirin. Yaprakları katlayarak sıkıca sarın.

Tencereye sıkı bir şekilde dizin. Üzerine limon dilimleri yerleştirin. Kalan malzemeyi karıştırın ve tencerenin kenarlarından ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin.

Ilık veya sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

2024-04-12T11:04:13Z dg43tfdfdgfd