DüşüK KALORI, 20 KAT FAZLA ANTIOKSIDAN IçERIYOR! KAMBERSIZ DüğüN YOğURTSUZ BU OT OLMUYOR, CANAN KARATAY TAVSIYESI

Semizotu toprakta yetişiyor. Prof. Dr. Canan Karatay semizotunun diğer sebzelere oranla 20 kat fazla antioksidan içerdiğini söylüyor. Peki semizotu şifaları neler?

Semizotu genelde yoğurtla tüketiliyor. Semiz otu içerisinde fosfor, Omega ve kalsiyum bulunuyor. İşte detaylar...

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan semizotu, büyüme ve gelişme süreçlerinde önemli bir rol oynuyor. Karatay'a göre, Omega-3 yağ asitleri bulunduran diğer besinler içinde keten tohumu, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de yer alıyor.

Semizotu, içerdiği demir, manganez, magnezyum, selenyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle de ön plana çıkar. Bu bitki, diğer sebzelere kıyasla 20 kat daha fazla antioksidan etkili melatonin içermesiyle bilinir. Ayrıca, yüksek folik asit içeriği sayesinde özellikle hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alır.

Sindirim sistemine olumlu faydalar sağlayan yüksek lif içeriği ile semizotu, kabızlık gibi sorunların önüne geçer. A vitamini bakımından da zengin olan bu sebze, göz ve damar sağlığına destek olurken, kanın da temizlenmesini sağlar.

İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kansızlık sorununa karşı da faydalıdır. Düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolünde etkili olan semizotu, aynı zamanda uzun süreli doygunluk hissi verir. Sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez bir parçası olan semizotu, lezzetiyle salataların ve yemeklerin besin değerini artırır.

2024-04-25T07:25:40Z dg43tfdfdgfd