KAHVE IçMEK CILDI BOZAR Mı? KAFEIN CILDI NASıL ETKILER?

Kahve ve çay içerisinde kafein bulunur. Kafein maddesi vücuttaki stresi artırır. Kafein güne zinde başlamaya neden olur. Peki kahve içmek cilde zararlı mı?

Ölçülü alındığında kafein aslında iyi bir şeydir ve yapılan çalışmalar; kafein alımının mutluluğu, enerjiyi, uyanıklığı ve sosyalliği artırmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir. Ancak dört veya beş fincan çay veya kahveyi aştığınızda sinirlilik, migren ve huzursuzluk gibi belirtilerle karşılaşabilirsiniz. Kafein aynı zamanda vücudunuzda uykuya dalmanıza yardımcı olan bileşenlere de müdahale ediyor olabilir.

Özellikle günün ilerleyen saatlerinde kafein tüketmek uyku sağlığınızı etkileyebilir. Kötü uyku kalitesi, yaşlanma belirtilerinin artmasına ve cildin çevresel stres faktörlerden kurtulma yeteneğinin azalmasına neden olabilir.

Kafein cildi kurutur mu?

Kafein, alkol ve sodyuma benzer şekilde kurutma özelliğine sahip. Kahve, çay veya alkolsüz içeceklerden kaynaklanan dehidrasyon ciltte kızarıklığa veya iltihaplanmalara neden olabilir. Ayrıca donuk bir ten rengine ve cilt kuruluğuna da neden olabilir, bu da erken yaşlarda ince çizgilere ve kırışıklıklara neden olabilir.

Aşırı kafein tüketimiyle göz çevresi çökmüş görünebilir ve ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi kusurlar daha belirgin hale gelebilir. Ek olarak, aşırı kafein tüketimi sıvı kaybına neden olabilir ve suda çözünebilen B vitamini gibi vücutta sağlıklı bir cilt için oldukça önemli olan önemli besin maddelerinin tükenmesine neden olabilir. Bu besinlerin eksikliği kırışıklıkların artmasına katkıda bulunabilir.

Kafein akneye neden olur mu?

Kahve sivilceye doğrudan neden olmasa da bazı çalışmalar var olan sivilceyi daha da kötüleştirebileceğini öne sürüyor. Kafein kendinizi uyanık ve uyanık hissetmenizi sağlar ancak aynı zamanda vücutta stres tepkisinin artmasına da yol açar. Kortizol gibi stres hormonları, yağ bezleriniz tarafından üretilen yağ miktarını artırabilir, bu da sivilcelere daha yatkın olabileceğiniz anlamına gelir.

2024-02-23T08:25:36Z dg43tfdfdgfd