KüçüK MUTFAKLAR IçIN 26 HARIKA FIKIR

Göründüğünden daha işlevli olan küçük mutfaklar

Evinizde veya dairenizde küçük bir mutfağınız mı var? Bu umutsuzluğa kapılmanız için bir neden değil. Bugün size en küçük alanlarda bile yemek yapmayı eğlenceli hale getiren bir mutfağı nasıl tasarlayabileceğiniz konusunda 26 harika mutfak fikri veriyoruz. Örneğin küçük mutfakların bile akıllıca döşenip tasarlanması durumunda yeterli depolama alanına sahip olabileceğini göreceksiniz. Aşağıda size güzel mutfaklar ve heyecan verici şekiller göstereceğiz. Mutfakların U şeklinde mi yoksa farklı bir kat planı mı olduğu çok önemlidir. O yüzden hemen küçük mutfak fikirlerimize göz atıp ipuçlarımızın size ilham vermesine izin verin.

Bu yazıyı okuduktan sonra daha fazla ilham almak istiyorsanız depolama ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz: Mutfak Dolaplarınız Yetersiz mi Geliyor? İşte 15 Örnek Depolama Çözümü!

1. ​Modüler mutfaklar

Mutfak severler için basit ama popüler bir örnekle başlayacağız. Modüler mutfaklar, öğrenciler, stajyerler veya proje yöneticileri gibi sık sık hareket etmek zorunda kalan kişiler için son derece pratiktir. Bireysel mobilya parçaları, ocak veya bulaşık makinesi veya açık raflar içeren mutfak blokları, taşınırken yeni evlere kolayca entegre edilebilir. Onları bu kadar popüler yapan da bu.

2. ​Yemek alanlı mutfaklar

Küçük bir mutfak, bir yemek alanı eklememek için bir bahane değildir. Aslında tam tersi, bir yemek alanı eklerseniz bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz çünkü aynı anda hem yemek hem de çalışma alanı kazanırsınız. Bir iç mimar isteklerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olabilir.

3. ​Sanat eseri olan mutfaklar

Bu güzel tasarlanmış alan bir mutfaktan çok bir sanatçının stüdyosuna benziyor, değil mi? Ancak en azından yemek pişirmenin sanatla bir ilgisi var, çünkü sonuçta birçok malzemeden yapılan bir eser ortaya çıkıyor.

4. U şeklinde tasarım

Kapalı alanlarla uğraştığımızda, U şeklindeki mutfaklar her zaman alanı maksimuma çıkarmanın en iyi yollarından biridir. Bu bize mutfağın ortasında ve yanlarında serbestçe hareket edebilmemiz için yeterli alan sağlıyor.

5. ​Delüks depolama alanı

Küçük mutfaklarda depolama alanı konusunu düşündüğümüzde bu örnek olmazsa olmazdır! Bu kadar küçük bir alanda bu kadar çok olasılığı nadiren gördük. Mutfağa ait olan her şey her zaman elinizin altında. Şarap şişeleri için bile yer var!

6. Aydınlık mutfaklar

Nötr veya hafif mutfaklar, hem yemek yeme alanı olan mutfaklarda hem de küçük formatlarda güzeldir. Çünkü görsel olarak bize gerçekte olduğundan daha fazla alan yanılsaması veriyorlar. Büyük bir pencere sayesinde odada her zaman bol ışık olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yemek pişirdikten sonra da iyi bir şekilde havalandırabiliyoruz. Bu, kötü kokuların diğer odalara sızmasını önlüyor.

​7. Minimalist tasarım

Minimalist tasarım her zaman temizlik ve zarafet izlenimi verir. Düzenli bakımla sizi iyi bir ruh haline sokan taze bir görünümle bizi etkiliyorlar.

8. Gizli mutfaklar

Bu mutfak hem var he yok gibi! Her şeyi tek bir odaya sığdırmak isteyenler için harika bir fikir. Ancak bu mutfak neredeyse saklanamayacak kadar iyi, değil mi?

9. Her şeyden biraz lütfen!

Mutfaklarda da farklı tarzları bir araya getirebiliriz; tıpkı burada modern bir mutfağın eski bir taş duvarla buluşması gibi. Harika!

10. Oldukça rustik

Bu muhtemelen minimalist tasarımın tam tersidir. Ancak gördüğümüz gibi, orijinal mutfaklar da çok rahat olabilir ve en küçük alanlarda hiç de hacimli olmayabilir. Eski tarz soba göz alıcıdır.

11. Renkli mutfaklar

Bu mutfak sizi gerçekten iyi bir havaya sokuyor! Renkli tasarımlar harika görünüyor. Ancak uygulamadan önce renk skalasını tam olarak tanımladığımızdan emin olmalıyız. Aksi halde uyumlu olmaktan çok kaotik bir görüntü veriyor.

12. ​Zarafet

Buradaki şeffaf oturaklı tabureler gibi sıra dışı malzemelerle sıra dışı bir görünüm yaratıyoruz. Mutfak alanındaki arkadan aydınlatmalı raf da zarif, sıradan bir depolama alanını bir anda çok gizemli gösteriyor.

13. Ahşap mutfaklar

Günümüzün ahşap mutfakları genellikle minimalist tabureler üzerinde küçük barda keyfini çıkarabileceğimiz yemek ve içecekler dışında dikkati hiçbir şeyden uzaklaştırmayan çok sade, temiz bir görünüme sahiptir.

14. Rustik ve büyüleyici

Ne rustik bir mutfak! Esnek mutfak modüllerine rağmen oda orijinal bir rahatlık yayıyor. Yer yaratmak için, tabakların saklanabileceği açık raflar ikinci bir duvara kaydırıldı ve yemek masasına rahatlıkla yakın bir yere yerleştirildi.

15. Retro tasarımlı mutfaklar

Retro tasarım mutfaklara sıra dışı renkler, desenler ve şekiller kazandırır. Bu küçük mutfağın öne çıkan özelliği kesinlikle sarı buzdolabıdır. Ancak barın üzerindeki asılı ışıklar da harika bir tasarıma sahip. Retro görünüme uygun olarak bu dönemin klasiği olan turuncu renkli tabureler yer alıyor.

16. ​Sofistike!

Bu mutfak mutlak asalete odaklanıyor! Mermer, şık gömme dolaplar ve odayı çevreleyen tavan aydınlatmasının birleşimi bu mutfağı özellikle zarif bir mekan haline getiriyor.

17. Küçük mutfaklar aslında çok pratiktir

Her mutfakta en önemli şey kendimizi rahat hissetmemiz ve stressiz yemek pişirebilmemizdir. İyi bir tasarıma ne kadar değer verirseniz verin, bir mutfağın pratik olması gerekir. Bu tasarımın her ikisini de yaptığına inanıyoruz.

18. Taze esinti

Renkler mutfakların görünümünü başka hiçbir şeye benzemeyen şekilde etkiliyor.Bu tasarım, odaya esen temiz hava nefesi gibidir. Güçlü renkler söz konusu olduğunda uzun yıllar bize eşlik edeceklerinin bilincinde olmalıyız.

19. Kulübe Cazibesi

Bu mutfak bize tatildeymişiz gibi hissettirmeli. Uzun bir yürüyüşün ardından buraya yerleşip birlikte güzel bir yemek pişiriyoruz. Ve aynı zamanda dışarıda doğanın tadını çıkarıyoruz!

20. Kontrastlar

Tamamen farklı stiller veya sert kontrastlar mutfaklarda tek kelimeyle büyüleyici görünebilir. Örneğimizde her şeyi bir araya getiren siyah renktir.

21. Gelenek ve modernlik arasında

Bu mutfak aynı zamanda tamamen farklı iki yaşam tarzı arasında bir tarz değişikliğinin işe yarayabileceğini etkileyici bir şekilde gösteriyor. Burada çok özgün ve rustik bir tasarım, neredeyse ticari bir mutfağı anımsatan modern paslanmaz çelik görünümle buluşuyor.

22. ​Endüstriyel görünüm

Ve burada da mümkün olan başka bir karşıtlığı görüyoruz. Dairenin açık kablo ve boruların yanı sıra eski tuğla duvarlı endüstriyel tasarımı, klasik mutfakla mükemmel uyum sağlıyor.

23. Tarifler için alan

Küçük mutfağımızda hala boş bir duvar parçası varsa, kara tahta boyası odayı dekore etmek için harika bir fikirdir. Bu alanda sevdiklerinizin yazacağı mesajlar ve alışveriş listeleri de ölümsüzleştirilebilir.

​24. Aydınlatma

İster küçük ister büyük olsun: Aydınlatma her mutfakta önemli bir rol oynar. Yemek hazırlamak istiyorsak güçlü bir ışık olmalı. Her zaman sıkıcı bir tavan lambası olmak zorunda değil! Fikirlerimizin kısıtlamalardan kurtulmasına izin vermemizde fayda var.

25. Mavilik

Klasik renklerden uzaklaşmak isterseniz, mavi rengi değerlendirmenizi öneririz. Doğru tondaki bir mavi küçük mutfağınızın oldukça ferah görünmesini sağlayacaktır.

26. Mikrodalgalar ve mini fırınlar için harika raf

Mikrodalga fırınınız için hala mükemmel bir yer arıyorsanız, şu seçeneği beğeneceksiniz: ek depolama alanı yaratan ve tüm pişirme aletlerinizi düzenli bir şekilde organize eden bir raf.

27. Klasik mutfaklar

Son örneğimiz çok klasik bir mutfağa ait. Küçük mutfaklar bile oldukça klasik olabilir. Tavsiyemiz: Çok koyu renkler kullanmayın ve ışıklandırmaya çok dikkat edin. Uygun perdelerle bütüncül bir görünüm yakalayabilirsiniz.

28. En iyi mutfak fikirleri bir arada

Küçük mutfağın çekici kullanımına ve tasarımına yönelik sayısız ipucunu okuduktan sonra, muhtemelen kafanızda birkaç "küçük mutfak fikri" ve bunların nasıl uygulanacağına dair sorular vardır. Birden fazla stil ve farklı ipuçlarından hoşlanıyor musunuz? Yoksa küçük köşe mutfağınız için sınırlı bir bütçeniz var ve her şeyi bir anda değiştirmek ya da harcamak mı istemiyorsunuz?

Endişelenmeyin: Bu rahat mutfak örneği, karar vermenize gerek olmadığını gösteriyor: küçük mutfağınızı istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Bu mutfak küçük alanın her köşesini depolama alanı olarak kullanır ve özellikle ahşap, beyaz ve renk kombinasyonu nedeniyle etkileyicidir. İhtiyacınız olan tüm mutfak gereçleri kolaylıkla saklanabilir. Mutfak cephelerindeki modern unsurların yanı sıra, örneğin tuğla duvar şeklindeki rustik unsurlar da mevcuttur.

2024-05-02T12:03:39Z dg43tfdfdgfd