MAYA YOKSA DERT ETMEYIN! SüTE 15 TANE EKLEYINCE YOğURT TAş GIBI OLUYOR

Faydaları saymakla bitmeyen yoğurt besin değeri oldukça yüksek gıdaların başında geliyor. Hazır yoğurt yemek istemeyenler kendileri mayalıyor. Ancak yoğurt yaparken ana malzemelerin başında süt ve maya geliyor. Evde yoğurt mayanız yoksa endişelenmenize gerek yok. İçine atacağınız bu malzeme taş gibi yoğurt mayalamanızı sağlıyor.

Doğal yoğurt mayası elde etmek için, bir bardak süte yaklaşık 15 adet nohudu kullanabilirsiniz. Cam bir kavanoza nohutları yerleştirin ve üzerine kaynatılmış sütü dökün. Bu karışımı bir gün boyunca bezle sararak veya kapalı bir fırında bekletin.

Sonuç olarak üstte biriken suyu, maya olarak kullanabilirsiniz. İlk denemede başarılı olamazsanız endişelenmeyin, maya oluşumu biraz zaman alabilir. Yapmaya devam ettikçe organik mayanız tutmaya başlayacaktır. Bu yöntemle doğal yoğurt mayası elde etmek oldukça kolay ve pratiktir.

YOĞURT MAYALARKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Yoğurt mayalarken başarılı sonuçlar elde etmek için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. İlk olarak, süt seçimine özen gösterin ve taze, kaliteli, pastörize edilmemiş süt kullanmaya çalışın. Sütü kaynatırken sürekli karıştırarak sütün dibinin tutmasını engelleyin ve sütü aşırı kaynatmaktan kaçının.

Sütü ılıtmak için parmağınızın dayanabileceği sıcaklıkta ısıtın ve maya seçiminde canlı kültür içeren kaliteli bir ürün kullanın. Fermantasyon süresini ve sıcaklığını kontrol ederek uygun bir ortam sağlayın. Kapaklama işlemi sonrası yoğurdu sabit bir yerde bekletin ve sabırlı olun; ilk denemede başarı elde edemeyebilirsiniz ancak deneyim kazandıkça daha iyi sonuçlar alacaksınız.

2024-05-08T12:57:04Z dg43tfdfdgfd