POğAçA YAPARKEN SüT YERINE BUNU ILAVE EDIN; KABARMASı YETMIYOR 1 AY TAZE KALıYOR

Sahur için poğaça hazırlıyorsaanız süt yerine yoğurt ekleyin. Hem daha lezzetli oluyor hem de yoğurt poğaçanın bayatlamasını önlüyor.

Kahvaltıda, sahurda yiyebileceğiniz poğaça hazırlamak artık oldukça basit hale geldi. Doyurucu olduğu için kahvaltı sofralarında olmazsa olmaz.

Evde yapılan poğaçaların bir olumsuz tarafı hemen bayatlamaları... Bu durum ev hanımlarını rahatsız eder. Ancak poğaçaların hemen bayatlamasını önleyen bir yöntem artık var.

BAYAT POĞAÇA ARTIK YOK

Poğaça daha çok kabarsın ve bayatlamasın istiyorsanız yapmanı gereken tek şey süt yerine poğaça tercih etmeniz. Yoğurt, poğaçanın bayatlamasını önlüyor. Bu sayede çok uzun süre poğaçanız taze kalıyor.

BAYATLAMAYAN POĞAÇA İÇİN TARİF VE MALZEMELER

1 kg un ·

2 yumurta (sarıları üzerine)

· 1 su bardağına yakın ayçiçek yağ

· 1 yaş maya

· 2 tatlı kaşığına yakın tuz

· 3-4 kaşık şeker

· 3 buçuk su bardağı süt (700 ml)

İç Harcı İçin;

· Beyaz peynir veya istediğiniz her hangi bir iç harcı

Üzeri İçin;

· Yumurta sarısı

· 1 kaşık ayçiçek yağ

POĞAÇAYI HAZIRLAYIN

Poğaçanın patateslisi, kaşarlısı, peynirlisi gibi çeşitleri var. Ancak kahvaltıya hazırlayabileceğniz poğaça için tek yol şöyle:

Önce unu çanak yapıp kenarlarına tuz ortasına da yumurta beyazı şeker ve yağ koyuyoruz ısıttığımız sütü de ilave edip ılık bir karışım yapıp mayayı içinde eritiyoruz ve hamurumuzu uzun süre pürüzsüz olana kadar yoğuruyoruz.. Hamuru ne kadar yoğurursak o kadar yumuşak olur. Bu sayede poğaçalar da yumuşak hale gelir.

Hamuru üzerini kapatarak sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakırız.

Mayalanmış hamuru beze yaparız ve iç harcını koyup tepsiye yerleştiririz. Kağıdın üzerine biraz da ayçiçek yağı sürebilirzi ki daha iyi sonuç alabilelim.

25 dakika kadar tepsine mayalandırıp yumurta sarısı ve ayçiçek yağı karışımını sürüp susamları da ekeleyelim.

Isıtılmış 220 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. 15 dakika sonra poğaçalar hazır. Afiyet olsun.

2024-03-27T13:01:46Z dg43tfdfdgfd