SODYUM BIKARBONATı TEMIZLIK AMAçLı NASıL KULLANıRıZ?

İki limonun suyunu sıkın ve bir kasede 2 yemek kaşığı karbonat, 100 ml beyaz sirke ve 1 litre su ile karıştırın. Her şeyin iyice karıştığından emin olmak için çözeltiyi karıştırın. Burada sizlere verilen karışım ölçekleri çok önemlidir. Etkili bir küf çözücü oluşturmak istediğinizde bu ölçeklere göre karışımlar hazırlamalısınız. Aksi durumda etkisi düşük veya etkisi olmayan karışımlar elde edebilirsiniz. Bu nedenle sizler evermiş olduğumuz ölçeklere göre karışımlar oluşturmalısınız.

Karışımı duvardaki küflü bölgelere yaymak için sünger veya yumuşak kıllı bir temizleme fırçası kullanın. Sünger kullanacaksanız sert özellikli bir sünger kullanmanız size avantaj sağlayacaktır. Küfleri, bulundukları yerden süpürebilmeniz için sert bir sünger kullanmak daha doğru olacaktır. 

Kabartma tozu karışımını ve kiri silmek için nemli bir bez kullanın. Nemli bir bez kullandığınızda küfleri bulundukları yerden silebilirsiniz. Kuru bir bez istediğiniz etkiyi yaratmayacaktır.

Duvarı kurutmak için temiz ve yumuşak bir bez kullanın. Gerekirse kalıptan tamamen kurtulmak için adımları tekrarlayın.

Kahve makinesine iki kaşık sodyum bikarbonat ekleyin.

Kahve makinesini sıcak suyla doldurun ve kapatın.

Sıcak su ve kabartma tozunu kahve makinesinde en az bir saat bekletin.

Kahve makinesindeki suyu boşaltın ve sabun ve suyla yıkayın. Bu işlemden sonra kahve makinesindeki lekeler kaybolmalıdır.

Lavabo giderine iki yemek kaşığı karbonat ekleyin.

Daha sonra, 100 ml sirke ekleyin ve sirke ile kabartma tozunun reaksiyona girip kiri, yağı ve kiri parçalaması için zaman tanımak üzere 15 dakika bekletin.

Kabartma tozu ve sirke çalışırken ocakta veya su ısıtıcısında biraz su kaynatın. Kaynayınca ateşi kapatın.

Gevşemiş tüm kir ve kiri temizlemek için sıcak suyu lavabonun drenaj borusuna dökün. Bu temizleme işlemini periyodik olarak tekrarlamak, lavabonun tıkanmasına neden olan yağ ve kir birikmesini önleyeceği için giderinizin tıkanmamasını sağlayacaktır.

2023-11-11T00:40:52Z dg43tfdfdgfd