Yeme İçme

Trending:


Dünyanın en garip 15 yemeği!

Dünya mutfaklarında birbirinden lezzetli yemekleri keşfetmek ve deneyimlemek pek çok kişinin isteğidir. Ancak bazı kültürlerde sıra dışı yemekler de bulunuyor. İşte birbirinden tuhaf 15 yemek


Yemeden önce ıslatınca çinko, demir deposu haline geliyor!

Kuru yemiş ya da atıştırmalıklar beraberinde faydaları da getirir. Ancak bazılarını yemeden önce ıslatmak bu faydayı artırabilir.


Yıllarca boşuna uğraştık! Bamya temizlerken zahmet çekmeye hiç gerek yok, çaresi kalemtıraş

Faydalı sebzelerden bamya birçok kişinin severek tükettiği bir yemek. Ancak pişirmeden öncesi zaman alan aşamalardan oluşuyor. Püf noktalara dikkat etmeden pişirilen bamya hemen salyalanabiliyor. Bunun için sap kısımlarının doğru kesilmesi, bekleme süresinin ise iyi ayarlanması şart. İşte bamyayı hızlıca kesebileceğiniz yöntem.


Ankara'da restoran bahçesine giren ayı masadaki şekerleri yedi

Ankara Kızılcahamam'da bir restoranın bahçesine giren ve masada bulduğu şekerleri yiyen ayı, dükkan sahibi tarafından kayda alındı. https://haberglobal.com.tr/gundem/ankarada-restoran-bahcesine-giren-ayi-masadaki-sekerleri-yedi-375547


Faydaları saymakla bitmiyor! Her gün Karanfil tüketirseniz neler olur?

Karanfil, dünyanın en popüler baharatlarından biridir. İlave edildiği yemeklere verdiği tatlı lezzetin yanı sıra tıbbi özellikleriyle de bilinen Karanfil, adeta doğal bir hazine gibidir. İşte her gün Karanfil yemenin vücuda etkileri.


Dünya meyveleri bu bahçede

Samsun'da yaşayan bir emekli öğretmen, 50 ülkeden topladığı 200 çeşit meyve ile tropikal bahçe oluşturdu. ‘Olmaz' denileni yapan öğretmen, şimdi bahçesinde Çin fasulyesi, Kızılderili muzu, Japonya elması, Hindistan ağaç kavunu ve Meksika avokadosunun da bulunduğu 200 çeşit meyve üretiyor.


Birlikte tüketildiğinde hastalık saçıyor! Sindirimi mahveden ikili, uzak durmakta fayda var

Kahvaltı sofralarının baş tacı yumurta, doğru tüketildiğinde sağlık açısından birçok fayda sağlar. Ancak, yanlış besin kombinasyonları yumurtanın bu faydalarını gölgeleyebilir. Peki bu besinler neler? Yumurta hangi besinlerle beraber tüketilmemelidir?


Tatlıya ekşi dokunuş: Kızılcık ekşili çikolata yaptı

Çankırı'da el yapımı çikolatalar üreten kadın girişimci, kızılcık ekşili çikolata yaptı. Ekşi ve tatlının bir arada olduğu kızılcık ekşili çikolatayı tadanlar çok beğendiğini ifade etti.


Bağırsakların yüzünü güldüren meyve! Uzak Doğu'da yok satıyor, kilosu 450 TL

Tropikal meyvelerden biri olan yılan meyvesi Uzak Doğu'da son derece popüler. Yaşlanmayı yavaşlatan, yüksel lif içeriği sayesinde yeme isteğini azaltan yılan meyvesini faydaları neler? İşte detaylar...


Sıcak günlerde tüketebileceğiniz 5 serinletici ve lezzetli içecek tarifi

Yaz aylarına girerken havaların ısınmasıyla sağlıklı ve serinletici alternatif içecek arayışında olabilirsiniz. İşte hem hafif hem lezzetli içecekler...


Eylül ayının incisi... Taş gibi domates salçası nasıl yapılır?

Evde domates salçası yapılışı araştırılıyor. Domates salçası yaparken püf noktalara dikkat edilmeli. Bu kurallarla yapılan domates salçası kalıp gibi çıkıyor. İşte detaylar...


Babamızı değil balığı yiyelim

Bir zamanlar, Yıldız Sarayı'nda verilen davetlerin gözde yemeği "ıstakoz çorbası" unutulalı asırlar oldu. 1800'lü yılların sonunda dolmasını bile yaptığımız ıstakoz, artık zengin sofralarına taşındı. Kalamar, sadece restoran mutfaklarında hazırlanır oldu. Biraz karidesi sevdik ama onu da evlerin mutfağına sokamadık. Yengeçlerin yüzünü bile görmek istemedik


Sofranızda sardalyaya yer açın

Mevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.


Adana'da yetişen şifalı kızılcık kirazının hasadı başladı

Adana’nın Feke ilçesinde yüksek antioksidan içeriği nedeniyle sağlıklı bir besin olan kızılcık kirazında hasat başladı.


Kahramanmaraş'ta tarhana mesaisi

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) nezdinde tescilli ürünlerinden "Maraş tarhanası", şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. "Dövme" veya "döğme" adı verilen buğdayın kazanda pişirilmesinin ardından ekşi ve yağlı yoğurtla karıştırılmasıyla yapılan tarhana, Kahramanmaraş’ta iklimin uygunluğu nedeniyle en çok temmuz ve ağustos aylarında hazırlanıyor.


Aç ayı restoran bahçesinde yemek ararken görüntülendi

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde aç bir ayı restoranın masalarında yiyecek ararken görüntülendi.


Niğde'de yerel lezzet 'köfter' zamanı - Geleneksel lezzette taleplere yetişemiyorlar

Niğde'de hobi olarak bağcılık yapmaya başlayan Yazgan ailesi, unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzet köfteri geleneksel yöntemlerle üretmeye devam ediyor. Üzüm bağları ve pekmeziyle ünlü Niğde'nin Kemerhisar Beldesi'nde kurdukları 35 dönüm arazide üzüm yetiştiren Mehmet Yazgan, ailesi ile birlikte ürettiği köfter tatlısı siparişlerine yetişemiyor. 8 ay raf ömrü olan köfteri yaparak yörenin geleneği sürdürmek istediklerini söyleyen Mehmet Yazgan, geleneksel yöntemlerle ürettikleri köfterin katkısız ve doğal olduğunu söyledi.


Kaktüs inciri, pazar tezgahlarının ilgi odağı oldu

Verimli toprakları ile birçok ürüne ev sahipliği yapan Aydın'ın dağlarında kendiliğinden yetişen, kokusuyla olduğu kadar lezzetiyle de insanı cezbeden, kaynana dili, frenk yemişi ve Hint inciri olarak da bilinen organik kaktüs inciri, pazar tezgahlarının ilgi odağı oldu.


Bana bana bir ekmek tüketeceksiniz! Kahvaltılık lezzet ötesi sos tarifi! Kapya biber ve domates...

Kahvaltılık soslara ekmek banmak en sevilen rutinlerden. Evde tamamen doğal ürünlerle kendi sosunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Peki sadece 5 dakikada kahvaltılık sos nasıl hazırlanır?


Hiçbir efor göstermeden yağları cayır cayır yakın! Metabolizmayı makine gibi çalıştırıyor

Karabiberin mideyi rahatlatıp tokluk hissi sağlaması, yoğurtla birleştiğinde etkili bir zayıflama formülüne dönüşüyor. İster aç ister tok karnına tüketebileceğiniz bu karışımla zahmete girmeden, farklı yöntemlere başvurmadan kilo verebilirsiniz. İşte detaylar.


Sahrap SOYSAL Vejetaryenler için yapması kolay leziz makarnalar

Hayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...


MasterChef'te erkekler evi

MasterChef'te erkekler evi


Evde kahvaltı yapmayan çocukların beslenme çantasında olması gerekenler

Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, kahvaltı yapamayan çocuklara özel beslenme çantasında olması gerekenleri anlattı. Çocukların zihinsel gelişimi ve bağışıklık sistemi için beslenmenin önemine değinen İrkin, sağlıklı sandviç, mevsimsel meyveler, kuru üzüm ve cevizin çocukların beslenme çantasında bulunması gerektiğini belirtti.


Kahvaltıya çağıran çıtır börek! Bu tarif baş döndürüyor, 4 yufka yeter

Kahvaltıya özel çıtır börek nasıl yapılır? Patates, peynir, soğanla olan iç harcı adeta bir lezzet bombası. Peki çıtır börek nasıl yapılır?


Tarhananın vazgeçilmezi tarhana otu tezgahları süslüyor

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan tarhanada yapım hareketliliği başlarken, tarhananın en önemli malzemelerinden biri olan tarhana otu ise pazar yerlerinde boy göstermeye başladı.


Vegan kadın, 59 yaşından sonra süt ürünleriyle tanıştı

Bağcılar’da yaşayan vegan Hatice Alsaç (59), bu yaşına kadar yeşilliklerle beslendiğini söyledi. Ancak Alsaç’ın hayatı 6 ay önce başladığı Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi’nde değişti. Alsaç, burada öğrendiği tariflerle artık veganlara özgü yoğurt ve peynir gibi gıdalar yaparak besleniyor.


Sivas patates üretiminde 6. sırada yer aldı

Türkiye’de yemeklik ve tohumluk patates üretiminde ilk sıralarda yer alan Sivas’ta 2023 yılında 410 bin 377 ton patates üretildi. Sivas, Türkiye’de en fazla patates üretiminin yapıldığı 6. il olarak kayıtlara geçti.


En kıymetli süt o meyvede! Litresi 2 bin lira, cildi bembeyaz yapıyor

Ciltte bulunan lekeleri ve sivilceleri yok eden özel bir süt var. İncir sütü cilt bakımında sıklıkla kullanılıyor. Peki incir sütünden nemlendirici olur mu? İşte detaylar...


Foodfest Antalya'da Tropikal Meyve Hasadı Yapıldı

Antalya'da düzenlenecek olan Foodfest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında Alanya'da avokado ve mango hasadı gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya'da verimli topraklarda 38 tropikal meyve üretimi yapıldığını belirtti.


Çelik malzemeler yandıysa atmayın! 4 malzeme yetiyor

Evinizde ev sevilen çelik tencere ve tavalar yandı mı? Uğraştığınız halde ilk günkü haline dönmeyen çelik ürünler için farklı bir yöntem daha var!


Bağışıklığın sigortası kahvaltılık! Canan Karatay usulü mıhlama tarifi, her çatalda lezzet var

Mıhlamayı Canan Karatay da tıpkı birçok kişi gibi çok seviyor. İçerisinde C vitamini yüklü olan mıhlama nasıl yapılır? Mıhlamaya hangi baharatlar girer? İşte detaylar...


Tezgahlarda palamut bereketi

Kocaeli'de ağlara takılan bol miktarda palamut, hem balıkçıların hem de tüketicilerin yüzünü güldürdü.


Sarıkamış'ta "davetsiz misafir" kızıl tilki piknikçilerin yemeğine ortak oldu

Kars'ta kızıl tilki piknikçilerin yemeğine böyle ortak oldu. https://haberglobal.com.tr/gundem/sarikamista-davetsiz-misafir-kizil-tilki-piknikcilerin-yemegine-ortak-oldu-375923


Erzincan’da salçalık domates ve biberler tezgahlarda

Erzincan’da salça yapım mevsiminin gelmesiyle birlikte pazar yerlerinde salçalık domates ve biberler tezgahlardaki yerini aldı.


Danilo Zanna Toskana’nın köklerinden gelen bir tatlı

İtalya’nın gastronomik zenginliğinin en parlak örneklerinden biri Toskana mutfağıdır. Bölgenin tarihi, kültürü ve doğal kaynakları onu özgün kılar. Bölgenin öne çıkan lezzetlerinden biri olan ‘schiacciata con l’uva’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda Toskana’nın köklü bağcılık geleneğinin ve köy yaşamının bir yansımasıdır.


Gastronominin duayenini oğlu anlattı: Başarının sırrı gönüllere dokunmasıydı

TÜRK mutfağının önemli temsilcilerindendi, geleneksel Osmanlı mutfağını modernize edip dünyanın birçok yerinde Türk mutfağını tanıttı, 1950 yılında babasının kurduğu Hünkâr Lokantası’nı İstanbul’un en özel mekanlarından birisi yaptı.


Canan Karatay tarifini soluksuz verdi: Para vermeyin, evde hazırlayın dedi!

Prof. Dr. Canan Karatay'ın ev yapımı elma sirkesi tarifi de konuşulanlar arasında. Karatay'ın verdiği tarif sayesinde katkısız, saf ve sağlık bombası bir sirke elde edebilirsiniz.


Muğla’da süt ve süt ürünleri işletmelerine denetim

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 12-29 Ağustos 2024 tarihleri arasında Muğla il merkezi ve 13 ilçede süt ve süt ürünleri üreten işletmelere yönelik eş zamanlı resmi kontroller gerçekleştirdi. Gıda kontrol ekipleri tarafından yapılan bu denetimlerde, toplam 21 işletme incelendi.


Batman'ın üreten kadınları yöresel lezzetleri müşterilerin beğenisine sunuyor

Batman'da, 7 kadın girişimci tarafından açılan lokantada yöresel lezzetler müşterilerin beğenisine sunuluyor.


3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı

Antalya'nın zengin mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetlerini ve coğrafi işaretli ürünlerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası FoodFest Antalya Gastronomi Festivali başladı.


Adana kebaba geleneksel tarzda ‘ateşli’ modern sunum

Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz, masada ateşli sunumuyla geleneksel Adana kebabı modern tarzda sunuyor.


Ebru Erke Ada yemekleri damağımızı şenlendirdi

Rodos Adası’ndaki Kyma’nın patlıcan musakkası yoğun ve suluydu, yediğim en iyilerdendi. Leros’taki Mylos’ta masayı donattık, tam bir ziyafetti. Samos’taki Meltemi’deyse klasik lezzetleri tercih ettik; kalamar tava, caciki, barbun...


En popüler basen eritici! Suyuna katan yaşadı, bir asırlık geçmişi var

Sirke sağlıklı kilo vermeyi sağlayan yüzyıllık bir içecek. Sirkenin en sağlıklı içme şekli suya katmak. Peki sirke yağları eritir mi? Sirkeli su faydaları neler?


Unutulmaya yüz tutan tarifleri yaşatmaya çalışıyor: Baba yadigarı dükkanda mesleğini sürdürüyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki Abacıoğlu Hanı'nda 90 yıllık dükkanlarında baba yadigarı mesleğini devam ettiren Rafael Palombo (80), sazan balığı yumurtasından unutulmaya yüz tutmuş sefarad lezzeti olan 'tarama' mezesi ile mumlu kefal yumurtasından 'bottarga' yapıyor. Palombo, 'Balık yumurtası kültürü devam ediyordu ama tarama, unutulmaya yüz tutmuş bir mezeydi. Çünkü yapmak biraz beceri istiyor. Kimse de uğraşmıyor, yeni nesil bu...


Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Öğle yemeğini yemek için en doğru zaman

Öğle yemeğinizi en iyi şekilde zamanlamak, fiziksel ve zihinsel sağlığa katkıda bulunarak daha sağlıklı ve daha üretken bir gün geçirmenizi sağlar.


Fast food patateslerin püf noktası! Kızartma yağına 3 damla ekle, çıtır oluyor

Fast food tarzı patates kızartması çıtır çıtır oluyor. Bu patatesi evde yapabilirsiniz. Peki çıtır patates kızartması nasıl yapılır?


Antalya Foodfest’te lezzet şöleni yaşanıyor

“Antalya’dan Dünyaya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde lezzet şöleni yaşandı. Gastronomi Festivali’nde Michelin Yıldızlı şefleri ve Türkiye’nin en ünlü şefleri Antalyalılarla bir araya gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin her yıl daha da büyüyerek devam edeceğini söyledi.


Sırrı ortaya çıktı: Limonlu suyu böyle tüketin! Sabahları aç karnına bir bardak tüketildiğinde…

Limonlu su, Türkiye'deki birçok insan tarafından lezzetli olmasının yanı sıra kilo vermeye yardımcı olduğu düşüncesi ile tüketiliyor. Peki, söz konusu içecek kilo verme sürecine gerçekten faydalı mı? Bu noktada Canan Karatay'da bazı açıklamalarda bulunmuştu. İşte Canan Karatay'ın limonlu su ile ilgili aktardıkları…


Ferahlatan ve zayıflatan meyve suyu karışımı! Günde 1 bardağı kilolarca yağ ve toksin atıyor

Ödem ve gaz problemi birçok kişinin muzdarip olduğu rahatsızlıklardır. Bundan kurtulmak için de pek çok kür uygulanır. Tatsız olan bu karışımların yanında leziz mi leziz meyve suyu tarifi var.


Kurumayan sucuğun sırrı! Sucuk kızartırken tavaya mutlaka ekleyin

Sucuk kızartırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, sucuğun kurumasını önlemektir. Doğru malzemeler ve pişirme yöntemleri kullanarak, sucuğunuzun hem lezzetli hem de yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz. Tavaya ekleyeceğiniz bu malzeme sucuğun lokum gibi olmasını sağlar. İşte kurumayan lezzetli sucuğun sırrı… YARIM ÇAY BARDAĞI SU EKLEYİN Sucukları tavada pişirirken lezzetlerini artırmak için bazı önemli püf noktalarına dikkat etmek...