İğNE IPLIğE DöNMEK IçIN MUTFAğıNıZDA BULUNMASı GEREKIYOR! YAğ YAKMAK ISTEYEN KAşıK KAşıK YESIN

Kilo vermeyi planlıyorsanız bu çok zorlu bir yolculuk olabilir. Fazla kilolarınızdan kurtulmak için beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Mutfağınızda sürekli bulunan cips, çikolata ve dondurulmuş yiyeceklerin yerine sağlıklı yiyecekleri koymanız önerilir. Lezzetli, besleyici ve düşük kalorili besinleri mutfağınıza koyarak sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Zayıflamak için mutfağınızda bulunması gereken besinleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kilo vermek için beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Bunun için hemen harekete geçmelisiniz. Mutfağınızda bulunan hazır, paketlenmiş gıdaları sağlıklı yiyeceklerle değiştirin. 

Atıştırmalık istediğinizde mutlaka sağlıklı besinler yararlanın. Hem kalorisi düşük hem de besleyici özelliği olan bu besinler sayesinde kilo vermeniz kolaylaşabilir.

İşte zayıflamak için mutfağınızda bulunması gereken 5 besin...

1- CEVİZ

Ceviz, protein, lif ve sağlıklı yağlarla dolu sağlıklı bir atıştırmalıktır. Sadece birkaç parça ceviz açlığınızı giderebilir ve sizi tok hissettirebilir.

Bu şekilde çok fazla şeker veya sağlıksız yağ içerebilecek paketlenmiş atıştırmalıklar yemek yerine, ceviz, vücudunuza sağlıklı besinler vermenin yanı sıra her zaman açlıkla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.

2- YULAF EZMESİ

İster kahvaltı ister akşam atıştırmalığı için olsun, lif takviyesi için her zaman yulaf veya yulaf ezmesi stoklayın. İçerisine biraz bal ve süt ekleyerek harika bir atıştırmalık yapabilirsiniz.

Yulaf açlığınızı bastırarak fazla kalori almanızı engeller. Gün boyu tok tutarak açlık krizlerini bastırır. Yulaf ezmesini sevdiğiniz meyvelerle de hazırlayarak tüketebilirsiniz.

3- YUMURTA

Kilo verebilmek için yumurta tüketebilirsiniz. Yumurta tok tutucu özelliği sayesinde kilo vermeyi kolaylaştırır. Ayrıca son derece sağlıklı bir besindir.

Zayıflamak için sadece yumurtanın beyazını da tüketebilirsiniz. Yumurta akı sayesinde ekstra kalori almanıza gerek kalmaz. Vücudunuzun tüm ihtiyacını karşıyalabilirsiniz. Yumurta tüketerek kolayca doyabilirsiniz.

4- PANCAR

Pancar, salata olarak yiyebileceğiniz, rendeleyebileceğiniz veya suyunu sıkarak içebileceğiniz besleyici bir yiyecektir. Pancar, enerji verir ve dayanıklılığınızı artırır.

 

Pancar suyu, sabah veya egzersiz öncesi içeceğiniz için kafein içermeyen çok sağlıklı bir içecek olabilir. Pancar, vitamin ve minareller açısından da çok zengindir. Lif kaynağı olduğu için sindirim sistemini de rahatlatır.

5- ELMA

Elma su ve lif bakımından çok zengin bir meyvedir. Her gün 1 adet elma yemek gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur.

Elmalar lif bakımından zengin olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Vücuttaki ödemi kolayca atmanıza yardımcı olur. Yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirerek yağ yakımını destekler.

2023-10-15T08:46:50Z dg43tfdfdgfd