BU TARIF DETOKSUNUZUN SAğ KOLU OLACAK! ISPANAKLı ZEYTINYAğLı çORBA

Ispanak bol miktarda demir içeriyor. Ispanaklı çorba içerisindeki malzemeler sayesinde yağları yakıyor. Ödem atmada işlevi yüksek. Peki ıspanaklı zeytinyağlı detoks çorbası nasıl yapılır?

Ispanaklı çorbayı diyet listenize eklemelisiniz. Bu çorba bol miktarda baharat ve sebze içeriyor. Peki ıspanaklı zeytinyağlı çorba nasıl yapılır?

Ispanak, içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar ile sağlığa birçok fayda sağlayan yeşil yapraklı sebzelerin başında geliyor. Bu detoks çorbası, ıspanak ile birlikte kullanılan diğer sağlıklı malzemelerle bir araya gelerek vücuda enerji veriyor ve metabolizmayı hızlandırıyor.

Sağlıklı beslenme ve detoks trendleri arasında popülerlik kazanan ıspanak çorbası detoksu hedeflediğiniz kiloya ulaşmakta işinizi kolaylaştıracak.

ISPANAKLI ZEYTİNYAĞLI ÇORBA

Malzemeler:

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet havuç

Yarım kilo ıspanak

3 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 kase maydonoz

Birer çay kaşığı zerdeçal, karabiber, zencefil, pul biber, tuz

5-6 su bardağı kaynar su

Yapılışı:

Öncelikle soğan ve havucu rendeleyin.

Tavaya aldığınız zeytinyağında soğan ve havucu soteleyip üzerine doğranmış ıspanakları ekleyip karıştırın.

Daha sonra üzerine mercimek, maydanoz, baharatlar ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.

Yaklaşık 15 dakika sonra blendırdan geçirip tüketebilirsiniz.

Ispanak çorbası detoksunun faydaları:

Yüksek besin değeri: Ispanak, çeşitli vitamin (A, C, K), mineraller (demir, magnezyum, potasyum) ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Bu çorba, vücut için gerekli besinleri sağlayarak sağlıklı bir diyetin parçası olabilir.

Toksinlerden arındırır: Ispanak, antioksidanlar bakımından zengin bir besindir. Ispanak ve diğer sağlıklı malzemeler içeren bu çorba, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Bu, genel sağlığı artırır ve enerji seviyelerini destekler.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Ispanak ve içerdiği besinler, bağışıklık sistemini destekleyebilecek vitamin ve minerallerle doludur. Bu vitamin ve mineraller, bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur.

Metabolizmayı hızlandırır: Ispanak çorbası, düşük kalorili ve lif bakımından yüksek bir besindir. Bu nedenle, kilo vermek isteyenler için ideal bir seçenektir. Detoks içecekleri ve çorbaları, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.

Anti-inflamatuar etkileri vardır: Ispanak ve diğer içeriklerin anti-inflamatuar özellikleri, iltihaplanma ile mücadelede yardımcı olabilir ve bu da genel sağlığı olumlu yönde etkileyebilir.

Sindirimi kolaylaştırır: İçeriğindeki lifler ve su, sindirim sistemini destekler.

2024-01-16T07:56:19Z dg43tfdfdgfd