KışLıK DOMATES YAPıMıNDA EL DEğMEMIş TüYO; BUNU YAPMAYAN EV HANıMı YOK! İşI SıRRı KAVANOZDA: Kış BOYUNCA AğıZ SULANDıRıYOR

Kışlık domates hazırlığı başlıyor. Domates ve kapya biberin son zamanları yaklaşıyor. Birçok kişi kışlık menemen hazırlığı için alışverişini yaptı. Ancak bir sorun var: kavanozda ekşime ihtimali. Konserve menemen hazırlığında bunu yapmayan ev hanımı yok!

Domates ve kapya biberin son zamanları yaklaşıyor. Kış boyunca evinde konserve menemen ya da domates sosu bulundurmak isteyen ev hanımlarının en büyük derdi de ekşime. Bunun nedeni de sebzelerin uygun koşullarda hazırlanmaması. Gelin dikkat etmeniz gereken noktalara birlikte bakalım.

Menemen konservesi hazırlamak için gereken malzemeler

- 5 kilo domates

- Yarım kg biber

- 1 çay bardağı sıvı yağ

Öncelikle domateslerin kabuğunu soyun. Küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Domatesleri de suyu çekilene kadar pişirmeniz gerekiyor. Bu sırada yağ eklemeyin.

Domatesler pişerken siz de bir yandan biberleri farklı bir tencereye koyun. 5 kilo domatese yarım kilo biber eklemeniz yeterli. Biberlere yağ ekleyin. Karışım kuruduğu vakit ekleme yapmanıza gerek kalmayacak.

Şimdi domatesler suyunu çekip, biberler de kavruldu mu? İkisini birleştirin. Kavanozlara eşit miktarda paylaştırmanın vakti geldi. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapadığınızdan emin olun ve ters çevirin.

Bu yöntem kışlık domates ve menemenin uzun süre bozulmadan, ekşimeden saklanmasını sağlar.

2024-07-27T08:15:33Z dg43tfdfdgfd