TV Video

Trending:


Baharatlı cips can aldı!

ABD'de baharatlı tortilla cipsi yedikten sonra beklenmedik bir şekilde hayatını kaybeden 14 yaşındaki çocuğun, çok fazla acı biber yemekten öldüğü belirlendi. https://haberglobal.com.tr/dunya/baharatli-cips-14-yasindaki-cocugun-canini-aldi-344661


Dibi kömür karası tencere diplerini ayna gibi parlatma formülü!

Tencere dibi yanabilir. Ocakta unutulan yemekler, tam temizlenemeyen tencereler... Peki yanmış tencere nasıl temizlenir?


Adana mutfağında yeni soluk: Bunu bir kere yiyen bir daha vazgeçemedi! Su böreğini deneyen herkes çok sevdi

Kebabı ve şalgamı gibi ünlü bir lezzeti haline gelen Adana mutfağına son dönemde oldukça meşhur olan su böreği de girdi. Fast food olarak da tüketilen Adana usulü su böreğinin ünü ise tamamen yöresel ürünlerden kullanılması.


Van’ın taze otlu peyniri satışa sunuldu

Van’da yüksek kesimlerde yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan taze otlu peynir satışa sunuldu.


Tarsus’un zengin mutfak kültürü, Gastronomi Sokağı ile yeniden doğacak

Tarsus Belediyesi tarafından başlatılan 'Tarsus Gastronomi Merkezi' projesi ile ilçenin zengin mutfak kültürü, Gastronomi Sokağı ile yeniden doğacak.


Kan yapıcı kuru üzümü aç karnına tüketirseniz ne olur?

Kuru üzüm vücudu sıcak tutarken kan yapıyor. Kuru üzümü çay eşliğinde tüketebilirsiniz. Peki aç karnına kuru üzüm tüketirseniz ne olur?


Türkiye'nin en soğuk ili Bolu'da ürünler yandı

Bolu'da sıfırın altında ölçülen soğuk hava nedeniyle ağaçlardaki meyveler ve toprakta ekili mahsuller zarar gördü. Mudurnu ilçesinde meyve ve sebzelerin büyük bir kısmı zarar gördü. Bu durum, ilçede meyve sebze üretiminin azalacağı anlamına geliyor.


Araştırma sonuçları şaşırttı: Hızlı yemek yiyenler dikkat! Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? ‘20 dakikadan kısa sürüyorsa…’

Hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak...


En özel kurabiyeler

Çayırova'da mutfağa giren özel çocuklar, annelerine birbirinden lezzetli kurabiyeler yaptı.


Müge AKGÜN Özümüze toprağımıza kültürümüze sadık kalalım

Unilever Food Solution son iki yıldır farklı ülkelerden sayıları 1600’ü bulan şefin çalışması ve öngörüleriyle ortaya çıkan ‘Geleceğin Menüleri Trend Raporu’na imza atıyor. Raporun Türkiye lansmanı da 14 Mayıs’ta İstanbul’da yapıldı. Gecenin onur konuğu Darjeeling Express restoranın sahibi, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı şef hakları savunucusu, bu yıl Times Dergisi’nin Dünyanın En Etkili 100 İnsanı Listesinde yer alan Asma Khan’dı. Ünlü...


Çilek nasıl yıkanmalı? Tek başına sirke yeterli değil! 1 çay kaşığı ekleyin

Çilek, yaz aylarının en gözde meyvelerinden biri olarak sofraları süsler. Ancak, doğru bir şekilde yıkanmadığı takdirde içerisinde zararlı mikroorganizmalar barındırabilir. Son günlerde uzmanlar, çileklerin temizliği konusunun internet platformlarında en çok tartışılan konulardan biri olduğuna dikkat çekiyorlar. Serada veya bahçede yetişen çilekler, market ve pazara gelene kadar birçok temasla karşılaşır. Bu nedenle, sebzeler ve meyveler için...


Herkeste var, 5 trilyon mikrop ürüyor! Tuvaletten bile pis, haftada 1 değiştirmek şart

Evin en çok kullanılan ürünleri arasında mutfak süngerleri yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırma bu süngerlerle ilgili bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı. Bulaşık süngerleriniz tuvaletinizden bile pis olabilir! Peki nasıl?


Ebru Erke Tütsü, keven, mezla

Bunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep “Gerçek balı nasıl ayırt ederiz, sahtesini nasıl anlarız” gibi şeyleri konuşmaktan balın lezzetine odaklanamadık. Oysaki Anadolu topraklarının florası ve endemik bitkisinin eşi dünyada yok. Buradan hareketle, Anavarza Bal Türkiye’nin polen haritasını çıkarıyor. Tadına, aromasına inanamayacağınız öyle ballar var ki...


Balon gibi şişiyor, aslan sönmüyor! Kahvaltılık pişi tarifi

Pişi kahvaltılarda sıklıkla tercih ediliyor. Pişi puf puf kabardıkça lezzetleniyor. Peki balon gibi şişen pişi nasıl yapılır?


Gürsu Belediyesi’nden çölyak hastalarına özel kahvaltı

Gürsu Belediyesi, Dünya Çölyak Günü’nde çölyak hastalarına özel kahvaltı düzenledi.


Her yerde kahve olarak tüketilirken Tokatlılar konservesini yapıyor

Tokat'ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay'da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat'ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin, kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, aynı zamanda bitkinin burcunun da çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını ortaya koyuyor.


Bir sofrada tüm Anadolu...

Eyüpsultan’da açılan Arça Restaurant&Grill, Türk mutfağının başarılı örneklerini tadabileceğiniz bir lokanta. Mövenpick Hotel’in teras katındaki mekânın menüsünde lahmacun ve pide de var, usta ellerden çıkan kebaplar ve çok çeşitli yöresel mezeler de...


Eskişehir’de fide dikim zamanı

Eskişehirli sebze fide yetiştiricileri, baharın gelmesiyle birlikte ürünlerini satışa sunmaya başladı ve vatandaşlar bu ürünlere büyük ilgi gösteriyor.


Çörek otunu aç karnına çiğneyince bakın ne oluyor? Her derde deva olan çörek otunun faydaları

Çörek otu, bilimsel adıyla Nigella sativa, turunçgiller familyasına ait bir bitki türüdür. Türkiye'de ve Orta Doğu'nun diğer bölgelerinde yaygın olarak yetiştirilir. Çörek otu, çeşitli sağlık yararlarıyla bilinir ve geleneksel tıpta uzun bir geçmişe sahiptir. Çörek otu genellikle yemeklerde baharat olarak kullanır veya yağı çıkarılıp sağlık amaçlı olarak tüketilir. Peki sabahları aç karnına çörek otu tüketmek bakın neye iyi geliyor? SİNDİRİM...


Esnaf, maydanoz kasasında bukalemun buldu

Erzurum Sebze Meyve Hali’nde bir esnaf, Mersin ve Antalya yörelerinden gönderilen sebze meyve yüklü kamyon içerisindeki maydanoz kasasında bukalemun buldu.


Kahvaltıya çağıran çıtır börek! Bu tarif baş döndürüyor, 4 yufka yeter

Kahvaltıya özel çıtır börek nasıl yapılır? Patates, peynir, soğanla olan iç harcı adeta bir lezzet bombası. Peki çıtır börek nasıl yapılır?


Gaziantep’te geleneksel yöntemlerle yapılan firik hasadı başladı

Araban Ovası'nda makarnalık sert buğdaydan yapılan ve Arap dünyasının tutkusu haline gelen firiğin hasadına başlandı.


Anadolu’nun lezzetleri Muş’ta vatandaşlarla buluştu

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lezzetlerin buluştuğu yöresel ürün pazarına Muşlular yoğun ilgi gösterdi.


Yemeksepeti’ne ‘Yemek Sipariş Platformu Kategorisi’nde birincilik ödülü

Müşteri memnuniyeti odağında yenilikçi yaklaşımıyla pek çok projeyi hayata geçiren Yemeksepeti, bu yıl 6’ncısı düzenlenen ECHO Awards’ta, Türkiye çapında yapılan bir araştırmayla, ‘Yemek Siparişi Platformu’ kategorisinde birinci olarak ödül almaya hak kazandı.


Dünyanın Tadı – Kastamonu | 11 Mayıs 2024

Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk olan Dünyanın Tadı programı bu bölüm Kastamonu'nun yöresel lezzetlerini ekrana getirmeye devam etti. Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı, Yasin Esirgenç’in sunumuyla izleyiciyle buluşuyor. İlginç yemek alışkanlıkları, birbirinden farklı ve yöresel lezzetler, eşi benzeri görülmemiş yiyecekler Dünyanın Tadı’nda ekrana getiriliyor. Yasin Esirgenç, Dünyanın Tadı programıyla ekrandaki yerini alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı eğlenceli görüntülerle evlere konuk oluyor. Yasin Esirgenç, benzersiz lezzetleri yerlerinde tadarken bu yemeklerin tariflerini ve yapım aşamalarını izleyicileri için öğreniyor. Oğlu Yakupcan’la birlikte güzel tatların izini süren Esirgenç, eğlenceli görüntülere ve eşsiz manzaralara da yer veriyor. Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 17:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


Yaz sezonunda tarladaki fiyatlar ile tezgah fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor

Yaz meyve ve sebzeleri sezon başı olması sebebiyle yüksek fiyatlarla tezgahlarda yerini alıyor. Tarladaki fiyatlarla tezgah fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor. Bir patlıcan üreticisi ise komisyoncuların düşük fiyat teklifleri üzerine topladığı ürünleri çöpe döktü.


Okurlarımızla ‘şefin masası’nda buluşuyoruz

Türkiye’nin ve dünyanın en ünlü şefleriyle siz okurlarımızı bir araya getireceğimiz Chef’s Table yemeğimiz 22 Mayıs Çarşamba akşamı Raffles İstanbul’da gerçekleşecek. Urla’nın 1 Michelin yıldızlı restoranı Teruar Urla, Hürriyet Lezzetli Hayat Chef’s Table için ilk kez İstanbul’da yemek pişirecek.


Bursa’da endüstriyel yemek sektöründen gastronomi hamlesi

Bursa'nın zengin gastronomi mirası, Endüstriyel Yemek Sektörü tarafından hayata geçirilen bir çalışma ile yeniden canlanıyor. Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez önderliğindeki bu girişim, şehrin eşsiz lezzetlerini koruma ve tanıtma hedefiyle önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Dönmez, Bursa'nın özgün yemek kültürünü endüstriyel yemek sektörü standartlarına uygun hale getirerek, okul ve iş yerlerinde bu...


Karaciğeri mahveden beyaz zehir! Kaşık kaşık yiyoruz, damar tıkanıklığının sebebiymiş

Yemeklere, tatlılara, atıştırmalıklara lezzet kattığını düşündüğümüz şeker, vücudu yavaş yavaş zehirlemeye başlıyor. Herkesin gözdesi olan bu besin, sağlığımızı yerle bir edebilir. Bakın şeker tüketiminin organlara karşı etkileri nelermiş.


Üstü nar gibi kızaran fırında sütlaç tarifi! Kaşık kaşık tüketeceksiniz

Fırında sütlaç çok sevilen geleneksel tatlı. Üstü nar gibi kızaran ve fındıkla süsleyebileceğiniz sütlaç tarifini sizler için derledik. İşte detaylar...


Rehberlere ’Gastronomi’ eğitimi verilecek

Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu değerlerin, turistlerin beğenisine sunulması ile beraber bölgenin önemli yemeklerinin ve ürünlerinin turistler tarafından da tanınması için rehberlere gastronomi eğitimi verilecek.


Annesinden esinlendi, birinci oldu

Yaşar Üniversitesi, gastronomi öğrencilerine yönelik yenilikçi tatlılar yarışması düzenlendi. Genç şeflerin dokunuşlarla hazırlandığı yarışmanın kazananı, annesinin tarifinden esinlenerek yaptığı Chocoturta tatlısı ile Fatma Sena Yıldız oldu.


Yeşil Mercimekle Ne Yapılır? Yeşil Mercimek İle Yapılabilecek Yemek Tarifleri...

Yeşil mercimek oldukça besleyici, ucuz, protein oranı yüksek ve çok yönlü bir besindir. Bu müthiş baklagil en kurtarıcı gıdalardan biridir ve çok sayıda lezzetli yemeğe dönüştürülebilir. Peki yeşil mercimek ile ne yapılır? İşte yeşil mercimek ile yapılabilecek yemekler...


Sorgun’da madımak şenliği

İç Anadolu Bölgesi’nde doğada kendiliğinden yetişen ve adı türkülere konu olan yöresel lezzet “Madımak” için Yozgat’ın Sorgun ilçesinde şenlik düzenlendi.


Doğanın kucağında piknik zamanı

Özenli bir sepet yapıp içini birbirinden lezzetli yemeklerle doldurduk. Örtümüzü, peçetemizi yerleştirdik. Peki, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp karnımızı ve ruhumuzu doyuracağımız, huzurlu bir piknik alanını nerede buluruz? Jürimize sorduk...


Marmaris'ta "insan külü" paniği!

Ölen yakınlarının küllerini çok sevdiği için Marmaris’e döken İngiliz turistler, bölgede sağlık alarmına yol açtı.


Sepetimiz hazır!

Bahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.


İçi puf gibi yumuşacık anne keki tarifi! Paket ürünlere taş çıkarıyor

Anne keki çok lezzetli ve pratik. Anne kekinin dışı susamla süsleniyor. Peki mis gibi sıcacık kek nasıl yapılır?


Zeytinyağı diye halkı kandırıyorlar: Etikette algı oyunları

Zeytinyağı aromalı yağlar piyasaya sürülüyor. üstelik ürünün ambalajında yer alan “soğukta donar” gibi ifadelerle zeytinyağı çağrışımı yapılıyor. Uzmanlar bu sahteciliğe karşı uyarıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/zeytinyagi-diye-halki-kandiriyorlar-etikette-algi-oyunlari-video-342263


Edirne'de iki asırlık Baro Konağı gastronomi duraklarından olacak

Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç, "Edirne'de ciğer ve köfte ustalarımız var, turistlere çok kaliteli hizmet sunuyorlar. Biz köfte ve ciğer değil de Baro Konağı'nda saray ve Balkan lezzetlerini sunmak istiyoruz." dedi.


Pastanecilerin sırrıymış! Bayatlamayan puf puf kek için mutlaka yapın

Kek pişirmek her ne kadar keyifli bir aktivite gibi görünse de, lezzetini ve tazeliğini koruması önemlidir. Pastacılar, keklerinin bayatlamasını önlemek için çeşitli yöntemler kullanır. Bu yöntemler, keklerinizi uzun süre taze tutmanın etkili yollarıdır. Misafirlerinize puf puf kek yapmak ve bayatlamasını istemiyorsanız bu tarif tam size göre… Kekinizin kalitesi, kullandığınız malzemelerle doğru orantılıdır. Taze ve kaliteli un, yumurta ve...


İlker Ayrık, Türkiye’nin En Çok Tutulan Noodle’ı ile Bir Araya Geldi

Türkiye'nin sevilen oyuncularından İlker Ayrık, Indomie Hazır Noodle ile iş birliği yapıyor! Dünyanın en büyük hazır noodle üreticisi olan Indomie, Türkiye'nin en çok tercih edilen noodle markası olarak biliniyor. Şimdi ise, Indomie'nin lezzetiyle İlker Ayrık'ın enerjisi ve samimiyeti bir araya geliyor.


Kore'de Doğa ve Kültürün Birleştiği Nokta: Çay Plantasyonları

Kore'de çay, sadece bir içecek olmanın ötesine geçerek dostluğun, rahatlamanın ve sohbetin kaynağı haline gelmiştir. Çay seremonileri meditasyon pratiğine dönüşmüş ve çay evleri Korelilerin sağlıklı yaşam felsefesinin bir parçası haline gelmiştir. Kore'de gezilebilecek çay bahçeleri arasında Daehan Dawon Çay Plantasyonu, Kore Çay Müzesi ve O'Sulloc Tea Museum bulunmaktadır.


'Kelek' karpuz, kavun 'ayıplı ürün' statüsünde

Havaların ısınmasıyla yaz meyveleri market, manav ve pazar tezgahlarında yerini aldı. Görünümüyle iştah kabartan başta karpuz, kavun gibi sofraların vazgeçilmez tatlarına ilgi arttı. Son günlerde tezgahta taze, olgunlaşmış görünümüne aldanıp satın alınan başta karpuz ve kavunun, evde servis için dilimlendiğinde renksiz ve tatsız haline rastlanılmasından kaynaklı şikayetlerde artış oldu. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz,...


Sararmış prizleri beyazlatmanın yöntemi patates! Temizliğin gerçek şampiyonu

Evin prizleri zamanla sararır ve onları beyazlatmak hiç de kolay değildir. Toz ve kir yuvası olan bu alanları temizlemenin birkaç püf noktası var. Bunlardan biri de patates. Tuhaf gelebilir ama etkisi büyüleyici. İşte sararan prizlere patatesli çözüm...


Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

Gastronominin başkenti Gaziantep'te tarihi bir mekanda hizmet veren bir kebapçı, geleneksel sunum yöntemlerini bir kenara bırakarak kebapları tabak ya da bardak kullanmadan doğrudan kağıt üzerinde servis etmeye başladı. Bu yenilikçi sunum tarzı, şehirdeki yemekseverlerin yoğun ilgisini çekti.


Trabzonlu çay üreticileri ilk sürgün mayıs hasadı için makas sallıyor

Doğu Karadeniz'de yaş çay sezonunun birinci sürgün döneminin başlamasıyla bahçeye giren Trabzonlu üreticiler, bereketli sezon geçirmek için ter döküyor.


Patatesin rakibi ama ondan 70 kat fazla şifalı! Tansiyonu düşürürken zayıflatıyor

Kereviz tıpkı patates gibi kök sebzelerden biri. Çok fazla mineral içeren kerevizin farklı tüketim şekilleri var. Kereviz salatası da suyu da etkilidir. İşte kereviz faydaları...


Orjinal Karaköy poğaçası tarifi! Kokusu adres değiştiriyor, içi yumuşacık

Karaköy poğaçası çok meşhur. Ustalar ise ısrarla bu enfes poğaçanın tarifini vermiyor. Peki yumuşacık ve kabarık poğaça nasıl yapılır?


Yemeye doymuyoruz ama damarları mahvediyor

Dünyada milyonlarca kişinin favori besini arasında yer alan patates, hem lezzet hem de çeşitli pişirme şekilleri açısından oldukça pratik ve popüler bir yemek. Ancak kahvaltı, akşam yemeği, öğlen saatleri fark etmeksizin günün her vakti sofralarımıza konuk olan bu besin, aşırı tüketildiğinde insan sağlığına sayısız zarar veriyor.