Finans

Trending:


Küresel gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor

Dünya gıda fiyatları endeksi art arda ikinci ayda da yükselerek nisanda 119'a çıktı.


Yaşı 100'ü devirenlerin 10 kuralı! Az yemek çok hareket

Uzun ömürlü yaşam sırları merak ediliyor. Sağlık ve uzun bir yaşam için birtakım kurallara dikkat etmeli. Peki 10 maddede sağlıklı yaşam nasıl olur?


Yemeye doymuyoruz ama damarları mahvediyor

Dünyada milyonlarca kişinin favori besini arasında yer alan patates, hem lezzet hem de çeşitli pişirme şekilleri açısından oldukça pratik ve popüler bir yemek. Ancak kahvaltı, akşam yemeği, öğlen saatleri fark etmeksizin günün her vakti sofralarımıza konuk olan bu besin, aşırı tüketildiğinde insan sağlığına sayısız zarar veriyor.


Ekmek buzdolabında saklanır mı?

Ekmeğin saklama koşulları merak ediliyor. Birçok kişi ekmeği buzdolabında, dışarda veya buzlukta saklıyor. Peki ekmek en sağlıklı şekilde nerde saklanır?


İşkembe nasıl temizlenir? İşkembe temizlemenin püf noktaları!

Her Kurban Bayramı’nın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan işkembenin temizleme detayları araştırılıyor. İşkembe sevenler azımsanmayacak kadar az değildir ancak temizlemeye üşenenlerin sayısı hayli fazladır. İşkembe, püf noktalarına dikkat edilerek kolay bir şekilde temizlenebilir. İşte işkembe nasıl temizlenir? İşkembe temizlemenin püf noktaları…


Dünyada sıvı altın krizi yaşanıyor!

Dünya, son zamanlarda ‘sıvı altın’ olarak da bilinen zeytinyağı kriziyle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Kakao krizinden sonra bu defa da zeytinyağı fiyatları rekor seviyelere geldi ve özellikle Avrupa’da bu konuda tedirginlikler olmaya başladı.


Karides ne zaman ve nasıl yenir?

Dünyanın en sağlıklı deniz ürünleri arasında karides gelir. Düzenli olarak da tüketilen ve ayrıca lezzetli bir besin kaynağı olarak öne çıkan karides, aynı zamanda birçok değişik faydası ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Özellikle Omega 3 yağ asitleri barındırması ile beraber birçok önemli vitamin ve mineral kaynağı olarak öne çıkar. Mutlaka sofralarda yer alması ve düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli değerler içerisinde olduğunu ifade...


Herkesin kilerinde olması gereken 7 malzeme

Sağlıklı bir yaşamın bir parçası da dağınıklığı ortadan kaldırmak ve yalnızca ihtiyaç duyulan şeyleri satın almaktır. Bazı temel malzemeleri elinizin altında bulundurarak bir sürü lezzetli yemek yapabilirsiniz. İşte kilerinizde olması gereken şeyler...


Sararmış prizleri beyazlatmanın yöntemi patates! Temizliğin gerçek şampiyonu

Evin prizleri zamanla sararır ve onları beyazlatmak hiç de kolay değildir. Toz ve kir yuvası olan bu alanları temizlemenin birkaç püf noktası var. Bunlardan biri de patates. Tuhaf gelebilir ama etkisi büyüleyici. İşte sararan prizlere patatesli çözüm...


Kırmızı et pişirirken en sık yapılan 8 hata

Hem protein açısından zengin olması hem de lezzetiyle sofralarda yerini alan kırmızı et, doğru şekilde pişirildiğinde tadına iyi bir deneyim sunar. Ancak, et pişirme sürecinde yapılan bazı hatalar, kırmızı etin sert ve lezzetsiz olmasına yol açabilir. İşte, bunlara yol açan pişirirken en sık yapılan 8 hata...


Dünyanın en iyi kahvaltıları belli oldu: Türkiye de listede!

TasteAtlas, dünyanın en iyi kahvaltılarını listelendi.


Meyve sebze ve mamulleri dünya sahnesine çıkıyor

TÜRKİYE, yaş meyve ve sebze üretiminde 60 milyon tona dayandı. Başka bir ifadeyle, yılda yaklaşık 60 milyon ton üretim miktarıyla Türkiye, dünyada 5'inci sırada bulunuyor.


Coffy’den tek fiyata kahve satışı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen, ilk tek fiyatlı dijital kahve markası Coffy, büyüme istikrarını sürdürüyor. 2019 yılında İstanbul Kadıköy’deki ilk mağazasıyla müşterileriyle buluşan marka, 100’üncü şubesini Diyarbakır’da açtı.


Eskişehir’de fide dikim zamanı

Eskişehirli sebze fide yetiştiricileri, baharın gelmesiyle birlikte ürünlerini satışa sunmaya başladı ve vatandaşlar bu ürünlere büyük ilgi gösteriyor.


Kore'de Doğa ve Kültürün Birleştiği Nokta: Çay Plantasyonları

Kore'de çay, sadece bir içecek olmanın ötesine geçerek dostluğun, rahatlamanın ve sohbetin kaynağı haline gelmiştir. Çay seremonileri meditasyon pratiğine dönüşmüş ve çay evleri Korelilerin sağlıklı yaşam felsefesinin bir parçası haline gelmiştir. Kore'de gezilebilecek çay bahçeleri arasında Daehan Dawon Çay Plantasyonu, Kore Çay Müzesi ve O'Sulloc Tea Museum bulunmaktadır.


Pastane usulü fırında çıtır simit tarifi! Püf noktası 3 kaşık pekmez eklemek

Fırında çıtır simit kokusu tüm eve dağılıyor. Bu karışım içerisine pekmez eklemek simidin ağızda dağılmasını sağlıyor. Peki pastane usulü simit nasıl yapılır?


Pekmeze 1 kaşık ekleyin! İltihabı adeta vakumlayan favori ikili...

Özellikle eski dönemlerde yaygın tüketilen bu ikili, sağlık için tam bir bağışıklık deposu. Tek tek tüketildiğinde inanılmaz faydaları olan pekmez ve zencefil, vücuttaki iltihabı adeta vakumluyor. Sağlığınızı iyileştiren bu ikili bakın nelere etki ediyormuş.


Rehberlere ’Gastronomi’ eğitimi verilecek

Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu değerlerin, turistlerin beğenisine sunulması ile beraber bölgenin önemli yemeklerinin ve ürünlerinin turistler tarafından da tanınması için rehberlere gastronomi eğitimi verilecek.


Yöresel lezzetlere kadın dokunuşu: 16 yıldır kasap fırın işletiyor

Arsuz’da 2008'de kasap fırın açan Hülya Eser, coğrafi işaret belgesiyle tescilli Antakya kâğıt kebabı ile Belen tava ve lahmacun hazırlıyor.


Araştırma sonuçları şaşırttı: Hızlı yemek yiyenler dikkat! Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? ‘20 dakikadan kısa sürüyorsa…’

Hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak...


Çayın yanına sade kek tarifi! Asla ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın kabarıklığı söner

Çayın yanına deneyebileceğiniz sade kek son derece pratik. Sade kekin püf noktaları arasında pişme süresi var. Peki misafirlerinize yapabileceğiniz sade kek nasıl olur? İşte yanıtı...


Evi mis gibi kokutan kahvaltılık! Peynirli pankek tarifi, kısık ateşte pişirin

Kahvaltıya iştah açıcı bir tarif denemek ister misiniz? Yedikçe yediren peynirli pankek tam size göre. Peki enfes lezzetli kahvaltılık nasıl yapılır?


Gece uyumadan önce tükettiğinizde harikalar yaratan zeytinyağlı yoğurt! Vücudu şifa ile saran mucize karışım

Sağlıklı atıştırmalık tercihlerinde yoğurt ve zeytinyağı oldukça önemli bir rol oynar. Yoğurt, sindirim sistemi için gerekli olan faydalı bakterileri içerirken, zeytinyağı da kalp sağlığını destekleyen sağlıklı yağlarla doludur. Peki, bu iki besin bir araya geldiğinde sağlığınızı nasıl etkiliyor?


Türk kahvesinin içine bir çay kaşığı ekleyin! Faydası inanılmaz

Kahve ve tarçın ayrı ayrı değerlendirildiğinde bile antioksidan bakımından oldukça zenginken, birlikte tüketildiğinde adeta antioksidan deposuna dönüyor. Tarçın, metabolizmayı hızlandırması nedeniyle kilo verme sürecinde büyük kolaylık sağlıyor. Sabahları aç karna içilen tarçınlı Türk kahvesi, bir haftada vücutta depolanan yağların yakımını hızlandırır. Fazla kiloyu vücuttan uzaklaştırır.


En çıtır patatesi siz yapın! Dünyaca ünlü aşçılardan püf noktalar

Çıtır patates yapılışının püf noktalarını sizler için derledik. Patatesin su içerisinde bekletilmesi nişastayı alacağı için daha çıtır olmasını sağlar. Peki adım adım çıtır patates nasıl yapılır?


Türkiye'nin en soğuk ili Bolu'da ürünler yandı

Bolu'da sıfırın altında ölçülen soğuk hava nedeniyle ağaçlardaki meyveler ve toprakta ekili mahsuller zarar gördü. Mudurnu ilçesinde meyve ve sebzelerin büyük bir kısmı zarar gördü. Bu durum, ilçede meyve sebze üretiminin azalacağı anlamına geliyor.


Şeker niyetine tarçın! Metabolizmaya sürat yaptıran kahve tarifi

Metabolizmayı çalıştıran baharatların başında tarçın geliyor. Kahve içerisine katılan özel malzemeler ise zayıflamayı sağlıyor. İşte o özel kahve tarifi...


Arda Sayıner 30 yıllık gastronomi serüveni

Bu sene 30’uncu yılını kutlayan Sunset’i 27 yaşında kuran Barış Tansever ile Türkiye’nin geçirdiği gastronomik değişimi ve sektörü konuştuk. İşte 1994’ten bu yana İstanbul’un gastronomi hafızasını taşıyan restoranın kurucusu ile sohbetimizden anekdotlar...


Her yerde kahve olarak tüketilirken, Tokatlılar konservesini yapıyor

Tokat'ta yaşayan bitki uzmanı Havva Çiftçier, Adana ve Hatay'da yaygın olarak bulunan menengiç ağacının Tokat'ta da kendiliğinden yetiştiğini keşfetti. Menengiç ağacının kahvesinin kolon kanserine karşı koruyucu etkileri olduğunu belirten Çiftçier, bitkinin taze sürgünlerinin de çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağladığını söyledi.


Metabolizmayı canavar gibi çalıştıran omlet tarifi! Oturduğunuz yerden kilo vereceksiniz

Metabolizma hızı arttıkça kaloriler daha kolay yakılıyor. Fit bir görüntü sağlayan ve göbek yağlarını yakan omlet nasıl yapılır? İşte zayıflatan omlet tarifi...


Siirt'te peynir yapımında kullanılan 'Sirik' otu tezgahlarda

Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk dilinde 'Sirik' olarak bilinen doğal peynir otu, Siirt'in Pervari ilçesinde yoğun ilgi görüyor. Herekol Dağı eteklerinde yetişen sirik otu, peynirle karıştırılarak daha lezzetli hale getiriliyor. Vatandaşlar tarafından talep gören sirik otu, peynire güzel bir tat ve hoş bir koku veriyor. Sirik otunun kilosu 100 liradan başlayarak 150 liraya kadar çıkıyor.


Zeytinyağı diye halkı kandırıyorlar: Etikette algı oyunları

Zeytinyağı aromalı yağlar piyasaya sürülüyor. üstelik ürünün ambalajında yer alan “soğukta donar” gibi ifadelerle zeytinyağı çağrışımı yapılıyor. Uzmanlar bu sahteciliğe karşı uyarıyor. https://haberglobal.com.tr/gundem/zeytinyagi-diye-halki-kandiriyorlar-etikette-algi-oyunlari-video-342263


Anneye en özel hediye...

Yarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...


Yaz sezonunda tarladaki fiyatlar ile tezgah fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor

Yaz meyve ve sebzeleri sezon başı olması sebebiyle yüksek fiyatlarla tezgahlarda yerini alıyor. Tarladaki fiyatlarla tezgah fiyatları arasındaki fark dikkat çekiyor. Bir patlıcan üreticisi ise komisyoncuların düşük fiyat teklifleri üzerine topladığı ürünleri çöpe döktü.


Yeşil eriği sakın bu şekilde yemeyin

Yeşil erik yaz aylarının en sevilen meyvelerinden. Yediden yetmişe herkesin favorisi olan eriklerin faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı olarak görülen yeşil erikler yüksek oranda vitamin ve mineral içeriyor. Ancak yeşil eriklerinin hatalı tüketilmesi sağlık sorunları yaratabiliyor.


Dünyanın Tadı – Muğla | 4 Mayıs 2024

Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk olan Dünyanın Tadı programı bu bölüm Muğla'nın yöresel lezzetlerini ekrana getirmeye devam etti. Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı, Yasin Esirgenç’in sunumuyla izleyiciyle buluşuyor. İlginç yemek alışkanlıkları, birbirinden farklı ve yöresel lezzetler, eşi benzeri görülmemiş yiyecekler Dünyanın Tadı’nda ekrana getiriliyor. Yasin Esirgenç, Dünyanın Tadı programıyla ekrandaki yerini alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı eğlenceli görüntülerle evlere konuk oluyor. Yasin Esirgenç, benzersiz lezzetleri yerlerinde tadarken bu yemeklerin tariflerini ve yapım aşamalarını izleyicileri için öğreniyor. Oğlu Yakupcan’la birlikte güzel tatların izini süren Esirgenç, eğlenceli görüntülere ve eşsiz manzaralara da yer veriyor. Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 17:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


7 Adımda Fırın Cam Kapılarının Temizlenmesi

Fırında yemek pişirdiğinizde, sıvılar ve yağlar fırının içine, özellikle de cam kapıya sıçrar. Siz temizleyene kadar yüzeyde kalırlar ve içinde pişenleri çıkardığınız anda fırın sıcak olduğundan temizlik çoğu zaman unutulur. Zamanla yağ ve kir birikmesi fırının çalışmasını etkiler. Daha da önemlisi, iğrenç ve hijyenik görünmeyen lekeler canınızı sıkar. Bu nedenle mutfak temizlik ve bakım programınıza bir fırın temizleme rutininin dahil edilmesi...


Annesinden esinlendi, birinci oldu

Yaşar Üniversitesi, gastronomi öğrencilerine yönelik yenilikçi tatlılar yarışması düzenlendi. Genç şeflerin dokunuşlarla hazırlandığı yarışmanın kazananı, annesinin tarifinden esinlenerek yaptığı Chocoturta tatlısı ile Fatma Sena Yıldız oldu.


Marmaris'ta "insan külü" paniği!

Ölen yakınlarının küllerini çok sevdiği için Marmaris’e döken İngiliz turistler, bölgede sağlık alarmına yol açtı.


Dibi kömür karası tencere diplerini ayna gibi parlatma formülü!

Tencere dibi yanabilir. Ocakta unutulan yemekler, tam temizlenemeyen tencereler... Peki yanmış tencere nasıl temizlenir?


Çayın yanına ağızda dağılan elmalı turta tarifi! Cevizle süsle, hamur kulak memesi olmalı

Elmalı turta çok lezzetli bir atıştırmalık. Elmalı turtanın süslemesinde ceviz ve pudra şekeri mutlaka olmalı. Peki elmalı turta nasıl yapılır?


Kolanın adı çıkmış ama... Meyve suyu zararlı mı?

Kola zararlı asidik bir içecek. Birçok kişi koladan bu nedenle uzak duruyor. Peki meyve suları faydalı mı?


Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi

Gastronominin başkenti Gaziantep'te tarihi bir mekanda hizmet veren bir kebapçı, geleneksel sunum yöntemlerini bir kenara bırakarak kebapları tabak ya da bardak kullanmadan doğrudan kağıt üzerinde servis etmeye başladı. Bu yenilikçi sunum tarzı, şehirdeki yemekseverlerin yoğun ilgisini çekti.


Kabardıkça kabaran Kıbrıs tatlısı tarifi! Şerbeti lezzetli keki ağızda dağılıyor

Pratik ve lezzetli tatlılardan biri de Kıbrıs tatlısı. Çay eşliğinde tadına doyum olmayan Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...


Yufkadan Ne Yapılır? Yufka İle Yapılabilecek Yemek Tarifleri...

Yufka hem hazır formuyla hem de evlerde annelerin lezzetli ellerinden çıkan çeşidiyle lezzetli bir yiyecek türüdür. Birden fazla çeşit yemekte kullanılabilen yufkayla yapılan yemekler kültürün birer parçası olan yemeklerin vazgeçilmez malzemesi olarak mutfaklarda yerini almaktadır. Peki, yufka ile ne yapılır?


Ebru Erke Bu yüksek mutfağın tümü bitki bazlı

Yeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.


Bu yöntemle yarım limonlar çöpe gitmiyor! Tek kürdanı...

Limon salatalarda, yemeklerde ve içeceklerde sıklıkla kullanıyor. Limonun israf olmaması için doğru saklanmalı. İşte detaylar...


Yumurtadan fazla protein içeren meyve!

Dut meyveler arasında en fazla protein içeren besin. Dut enfeksiyonu düşürdüğü gibi vücudu toksinlerden temizliyor. Peki dutun faydaları neler?


Çay Üreticileri, Yaş Çay Fiyatına Tepki Göstererek Ulusal Çay Konseyi'nden İstifa Etti

Rize ve Artvin Ziraat Odası Başkanları, Tarım Bakanlığı'nın açıkladığı yaş çay fiyatına tepki göstererek Ulusal Çay Konseyi'nden istifa ettiklerini duyurdu. Çiftçiler, çay fiyatının revize edilmesini talep ediyor.


Brokoli Kürü Nedir, Nasıl Yapılır? Brokoli Kürü Faydaları Nelerdir?

Ödem ve şişkinliklerinden kurtulmak isteyen kişiler için tavsiye edilen kür çeşitlerinden biri brokoli kürüdür. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu kür sayesinde vücutta biriken toksinler kısa süre içerisinde atılmaya başlamaktadır. Yağ yakımını hızlandıran bu kür aynı zamanda C vitamini ve antioksidan görevi üstlenmektedir.