Yeme İçme

Trending:


Geleceğin şefleri kaya kabartmalarındaki 4 bin yıllık Hitit tariflerini sofralara taşıyor

Kayseri Üniversitesi öğrencileri, Hititlere ait "Zalpa", "Kariya" ve "Happena" gibi et yemekleri ve ekmek çeşitlerini, et pişirme tekniklerini okul mutfağında öğreniyor.


Peynir küflenmesini engelleyen tüyo! Çabucak küfleniyorsa kabına bunu yapın

Sağlıkla besinlerde başı çeken peynir süt ürünü olduğu için çabuk bozulabiliyor. Buzdolabında saklansa bile zamanla küflenmenin önüne geçilemiyor. Ancak buzdolabında sakladığınız peynirler hemen küfleniyorsa bu yöntem tam size göre. Peynirlerin raf ömrünü uzatıyor. TUZLU SU İLE SİLİN Peynirlerin küflenmesini engellemek ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. Saklama kabınızı tuzlu su ile silerek temizleyin ve peynirlerinizi bu şekilde koyun....


Söke’de yöresel lezzetler yarışacak

Söke, zengin gastronomi mirası yeni bir heyecan yaşayacak. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi Söke Belediyesi ile diğer ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçiyor.


Sünger gibi yumuşak çilekli pasta tarifi! Bir oturuşta en az 3 dilim tüketeceksiniz

Çilekli pasta yapılışı oldukça basit. Bu pastanın kreması ve keki ayrıca hazırlanıyor. Özel misafirlerinize rahatlıkla deneyebileceğiniz çilekli pasta nasıl yapılır?


Baklava yapımını kolaylaştıran makineler talep görüyor

Baklava üretiminin kalbi olan Gaziantep’te, baklavacı makinesi tamir ve satışı yapan usta Mehmet Cihan, baklava yapımını kolaylaştıran makinelerine olan ilginin son zamanlarda arttığını belirtti.


Makarna suyuna sarımsağı bütün atın! Bakın nelere iyi geliyormuş

Yemek pişirirken lezzeti artırmak için pek çok baharat veya karışım kullanılır. Ancak sarımsağı bütün attığınızda hem lezzeti artıyor hem de sağlığı güçlendiriyor. İşte yemeklerin suyuna sarımsak atmanın etkileri.


Vedat MİLOR Hayal ettiğim gibi bir yöresel Ege mutfağı

Kaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...


İhtiyacınız olan tek şey daha yavaş çiğnemek! Farkı görünce şaşkına döneceksiniz

Yemek yerken besinleri yeteri kadar çiğnemek vücudunuzda gözle görülür bir fark yaratabilir. Tükürükle karıştırılmış yiyecekleri çiğneme işlemi, ihtiyacımız olan tüm besin maddelerinin daha kolay emilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, yemeğinizi yavaş ve iyice çiğnemek en iyisidir.


Hamilelikte nasıl sağlıklı beslenilir, hangi gıdalar günlük temel ihtiyaçları karşılar?

Gebelikte alınması gereken ideal kilo kaç?


Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri listelendi: Türk lezzeti birinci!

Tasteatlas, dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. Listede Türkiye'den bir yemeğin birinci olmasının yanı sıra, daha birçok bilinen Türk lezzeti yer aldı. İşte ilk 20...


Hobi olarak başladığı heykel pasta yapımı ile uluslararası yarışmada altın madalya aldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan sağlık personeli Berna Çetintaş, Hırvatistan'daki Biser Mora adlı gastronomi festivalinde altın madalya ile ödüllendirildi.


Öğlen oturmalarına eşsiz lezzetli kısır tarifi! Tarifi için kapınızda yatacaklar

Anne kısırı bir başka güzel oluyor. Bol lezzetli ve tadını damakta bırakan kısır nasıl yapılır? İşte yanıtı...


Daha az yemek yiyen daha mı uzun yaşıyor? 'Uzamış açlıklarda hücre kendini yeniler'

Yaşlanma üzerine çalışan uzmanlar, kalori kısıtlaması ve aralıklı orucun hayvanlarda yaşam süresini artırdığını söylüyor. Yıllardır aynı durumun insanlar üzerindeki etkileri tartışılıyor. Peki, gerçekten normalden daha az kalori alanların hücreleri daha az mı yaşlanıyor? Az yemek ya da belirli bir saat aralığında yemek insan vücudunu nasıl etkiliyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.


Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor

Kebabın başkenti Adana'da kırmızı etin yanı sıra balık tüketimi de her geçen gün artıyor.


Sivas’ta taziye evlerine yemek ikramı başladı

Sivas’ta taziye evlerine yemek ikramı başladı SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta, 'Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden' projesi kapsamında, taziye evlerine yemek ikramı başladı. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'un talimatıyla, 'Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden' projesi başladı. Kavurma, pilav, tatlı, salata ve ayrandan oluşan paketler, Sivas Beled...


Bizim Yağ ve SuperFresh’ten herkes için erişilebilir mutfak deneyimi

Türkiye’nin taze dondurulmuş gıda ve yağ pazarının lider şirketi Kerevitaş çatısı altında faaliyet gösteren Bizim Yağ ve SuperFresh herkes için erişilebilir markalar olma hedefiyle yeni bir iş birliğine adım attı. Bizim Yağ’ın en sevilen tarifleri ve SuperFresh’in ürün içerikleri ile pişirme yöntemleri BlindLook uygulaması üzerinden görme engellilerin erişimine sunuldu.


Kent lokantasına yoğun ilgi

Çatlıları hem lezzetli hem ekonomik hem de sağlıklı yemeklerle buluşturan, Çat Belediyesi Kent Lokantası açıldı.


Her katmanında ayrı bir tat

Baharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.


Televizyon keyfi için akşam atıştırmalıkları

Film izlerken hep aynı kuruyemiş ve meyveleri yemekten sıkıldıysanız önerilerimi mutlaka deneyin. Patlamış mısırı farklı aromalarla renklendirebilir, makarna ve nohuttan leziz cipsler hazırlayabilirsiniz.


Hamburgeri ABDye kaptıran Almanyanın gözü dönerde mi?

Hamburgeri ABDye kaptıran Almanyanın gözü dönerde mi? Döner, kuşkusuz Türkiyede fast-food denilince akla gelen ilk yemeklerden biri... Ancak döner artık yalnızca bizde değil, Almanyada da akla gelen ilk fast food. Öyle ki Almanların kendilerine ait bir lezzet olarak tanımladığı currywurstü bile geçmiş durumda... Hatta dünyanın en zenginlerinden Elo...


Dünyanın en uzun baget ekmeği rekoru: Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Fransa'da fırıncıların pişirdiği ülkenin geleneksel baget ekmeği 140 metre uzunluğunda.


Gece uyumadan önce tükettiğinizde harikalar yaratan zeytinyağlı yoğurt! Vücudu şifa ile saran mucize karışım

Sağlıklı atıştırmalık tercihlerinde yoğurt ve zeytinyağı oldukça önemli bir rol oynar. Yoğurt, sindirim sistemi için gerekli olan faydalı bakterileri içerirken, zeytinyağı da kalp sağlığını destekleyen sağlıklı yağlarla doludur. Peki, bu iki besin bir araya geldiğinde sağlığınızı nasıl etkiliyor?


El açması zannediliyor! Hazır yufkadan çıtır börek tarifi, çayın yanında tüketin

Gevrek bir börek pişirmek herkesin hayali. Bu tariften bir dilim tadan böreğin el açması olduğunu zannediyor. Peki enfes çıtır börek nasıl yapılır?


Kırkağaç’ın “Çakal Pideli Paça” yemeği tescil belgesini aldı

Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki zengin mutfak kültürünün öne çıkan örneklerinden olan Çakal Pideli Paça yemeği tescil belgesini aldı. Kırkağaç Kavunu ve Topalak yemeğinin ardından Çakal Pideli Paça yemeği, Kırkağaç’ın 3. Coğrafi Tescil alan ürünü oldu.


Kapadokya'da Bahar Sofraları: Kapadokya'nın lezzetleri görücüye çıktı

Kapadokya bölgesinin önemli organizasyonlarından biri olan 'Kapadokya Gastronomi Festivali', bu yıl 'Kapadokya'da Bahar Sofraları' adı altında Kapadokya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı. Festivalde, Kapadokya'nın gastronomi mirası ve baharın gelişini simgeleyen lezzetler sunuldu. Katılımcılar, Kapadokya'nın doğal güzellikleriyle birleşen yerel lezzetleri deneyimleme fırsatı buldu.


Fast food patateslerin püf noktası! Kızartma yağına 3 damla ekle, çıtır oluyor

Fast food tarzı patates kızartması çıtır çıtır oluyor. Bu patatesi evde yapabilirsiniz. Peki çıtır patates kızartması nasıl yapılır?


Gürsu Belediyesi’nden çölyak hastalarına özel kahvaltı

Gürsu Belediyesi, Dünya Çölyak Günü’nde çölyak hastalarına özel kahvaltı düzenledi.


Savaş ÖZBEY Çubuk tutmakla bitmiyor o iş

Japon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?


Kore'de Doğa ve Kültürün Birleştiği Nokta: Çay Plantasyonları

Kore'nin çay plantasyonları, doğanın ve kültürün mükemmel birleşimini ziyaretçilere sunuyor. Daehan Dawon Çay Plantasyonu ve Kore Çay Müzesi, Kore'nin kültürel ve doğal zenginliklerini sergileyen önemli turistik destinasyonlar arasında yer alıyor. Ülkenin çay kültürü, geleneksel çay seremonileri ve çeşitli çay evleri ile ziyaretçilere huzur ve dinginlik sağlıyor. Ayrıca, Kore Çay Müzesi ve O'Sulloc Tea Museum gibi yerler, çayın tarihini ve işlenişini keşfetme fırsatı sunuyor.


Herkeste var, 5 trilyon mikrop ürüyor! Tuvaletten bile pis, haftada 1 değiştirmek şart

Evin en çok kullanılan ürünleri arasında mutfak süngerleri yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırma bu süngerlerle ilgili bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı. Bulaşık süngerleriniz tuvaletinizden bile pis olabilir! Peki nasıl?


Dünyanın Tadı – Muğla | 4 Mayıs 2024

Türkiye ve dünyanın önemli lezzet duraklarından evlere konuk olan Dünyanın Tadı programı bu bölüm Muğla'nın yöresel lezzetlerini ekrana getirmeye devam etti. Dünya mutfaklarından farklı lezzetlerin ve yemek kültürlerinin ekrana taşındığı Dünyanın Tadı, Yasin Esirgenç’in sunumuyla izleyiciyle buluşuyor. İlginç yemek alışkanlıkları, birbirinden farklı ve yöresel lezzetler, eşi benzeri görülmemiş yiyecekler Dünyanın Tadı’nda ekrana getiriliyor. Yasin Esirgenç, Dünyanın Tadı programıyla ekrandaki yerini alıyor. Türkiye’nin ve dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemeklerin, sofra adaplarının ve sokak lezzetlerinin tanıtıldığı Dünyanın Tadı eğlenceli görüntülerle evlere konuk oluyor. Yasin Esirgenç, benzersiz lezzetleri yerlerinde tadarken bu yemeklerin tariflerini ve yapım aşamalarını izleyicileri için öğreniyor. Oğlu Yakupcan’la birlikte güzel tatların izini süren Esirgenç, eğlenceli görüntülere ve eşsiz manzaralara da yer veriyor. Türk ve dünya mutfaklarından farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 17:00’da ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


Karides ne zaman ve nasıl yenir?

Dünyanın en sağlıklı deniz ürünleri arasında karides gelir. Düzenli olarak da tüketilen ve ayrıca lezzetli bir besin kaynağı olarak öne çıkan karides, aynı zamanda birçok değişik faydası ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Özellikle Omega 3 yağ asitleri barındırması ile beraber birçok önemli vitamin ve mineral kaynağı olarak öne çıkar. Mutlaka sofralarda yer alması ve düzenli olarak tüketilmesi gereken önemli değerler içerisinde olduğunu ifade...


Yeni mahsul patates tezgaha indi: Tarlada kilosu 16 lira

Patates deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bolu’da, Akdeniz bölgesinde topraktan çıkarılan patates tezgaha geldi. Geçen yılın mahsulü Bolu patatesi 16 liradan satışa sunulurken, Akdeniz bölgesinden gelen patates 20 liradan alıcıyla buluştu. Mega kent İstanbul'da pazarlarda patates yaklaşık 33 liradan alıcı buluyor.


Dağ gibi kabarık pamuk gibi yumuşak revani tarifi! Şerbeti soğuk dökün, baş döndüren lezzet

Revani tarifleri araştırılıyor. Kabardıkça kabaran revani üzerine şerbet mutlaka soğuk dökülmeli. Peki lezzet şöleni revani nasıl yapılır?


Düğün sezonunda dikkat çeken gelişme: Fiyatlar artıyor!

Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte hazır yemek sektöründe fiyatlar yükselişe geçti. Özellikle et yemeği isteyen düğün sahiplerinin kişi başı ödeyeceği ücret 800 liraya kadar çıkabiliyor.


Sararmış prizleri beyazlatmanın yöntemi patates! Temizliğin gerçek şampiyonu

Evin prizleri zamanla sararır ve onları beyazlatmak hiç de kolay değildir. Toz ve kir yuvası olan bu alanları temizlemenin birkaç püf noktası var. Bunlardan biri de patates. Tuhaf gelebilir ama etkisi büyüleyici. İşte sararan prizlere patatesli çözüm...


Keledoş yemeği için heliz otu mesaisi

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Hizan ilçesinde yörenin meşhur yemeği olan keledoşun yapımında kullanılan heliz otunun toplanmasına başlandı.


Denenmiş yağ yaktıran yoğurt kürü tarifi! Feridun Kunak önerisi, şekeriniz dengede kalıyor

Feridun Kunak sağlıklı yaşam pratiklerini paylaşıyor. Yaza fit girmenizi sağlayan yoğurt kürü ödem ve şişlik bırakmıyor. İşte detaylar...


En fit 2 kahvaltılık! Güne formda ve fit başlamak için...

Sağlıklı kahvaltılık çeşitleri araştırılıyor. Avokadolu tost ve sebzeli omlet enerji veriyor. İşte detaylar...


İtalya'da dondurma ve pizza yasağı

T24 Dış Haberler İtalya'nın Milano kentinde gece yarısından sonra dondurma ve pizza gibi paket yiyeceklerin satışının yasaklanacağı duyuruldu. Tasarının parlamentodan geçmesi halinde yürürlüğe girecek olan yasa, İtalyanları sosyal medyada ikiye böldü. Birçok X kullanıcısı geleneklere ve hayat tarzına müdahale edildiği yönünde eleştiride bulunurken,...


Adana'da yüzyıllardır devam eden gelenek: Ciğer kebabıyla kahvaltı

Adana'nın tarihi Kazancılar Çarşısı'ndaki ciğer kebabıyla kahvaltı yapma geleneği, 100 yılı aşkındır sürüyor.


Nar gibi tane tane dökülen pirinç pilavı tarifi! Püf noktası yarım kaşık şeker, kaşıklayacaksınız

Pirinç pilavı basit görünse de püf noktaları olan bir tarif. Pirincin içerisine şeker katmak onu tane tane yapar. Peki pirinç pilavı nasıl yapılır?


Pazar sabahlarının vazgeçilmezi olan sıcak simit uzun kuyruklara sebep oldu

Eskişehir’de pazar kahvaltılarında âdeta bir gelenek haline gelen sıcak simit, fırın önlerinde uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.


Türk mutfağının 4 yeni misafiri

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.


Sarımsak ve süt mucizesi: Bu beklenmedik birliktelik gerçekten sağlıkta bir devrim mi?

Sarımsağın yoğun kokusu birçok kişiyi rahatsız etse de, sağlık açısından oldukça değerli bir besindir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini paylaştı. Bu değerli besin, sadece yemeklere harika bir lezzet katarak sofralarımızın vazgeçilmezi olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir sağlık deposu.


glass

glass


Arıcıların yeni favorisi avokado ve muz balı

İlkbahar aylarının gelmesiyle beraber Antalya'nın Alanya ilçesinin yüksek kesimlerimde arı kovanı bakımı dönemi başladı. Kovanlardaki petekleri yenilemeye başlayan arı yetiştiricileri yeterli balın olmadığını kontrol ettikten sonra faaliyetlerine başlıyor.


Mevlana'nın en sevdiği içecekti! Padişahların zindelik sırrı bu fincanda

Farklı bitkilerle, çeşitli karışımlarla hazırlanan şerbetler, sağlık için son derece önemli. Adını pek duymadığınız ancak Osmanlı padişahlarını bile iyileştiren şifalı bir şerbet daha var. Sirkencübin veya sirkengebin olarak bilinen şerbetin faydaları saymakla bitmiyor.


Yemeye doymuyoruz ama damarları mahvediyor

Dünyada milyonlarca kişinin favori besini arasında yer alan patates, hem lezzet hem de çeşitli pişirme şekilleri açısından oldukça pratik ve popüler bir yemek. Ancak kahvaltı, akşam yemeği, öğlen saatleri fark etmeksizin günün her vakti sofralarımıza konuk olan bu besin, aşırı tüketildiğinde insan sağlığına sayısız zarar veriyor.


Türkiye'nin en soğuk ili olan Bolu'da ürünler yandı

Geçtiğimiz gün sıfırın altında ölçülen 6,4 dereceyle Türkiye'nin en soğuk ili olan Bolu'da ağaçlardaki meyveler ve toprakta ekili mahsuller soğuktan yandı. Mudurnu ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye düşerek meyve ve sebzelerin zarar görmesine neden oldu. Bu durum, ilçede meyve ve sebze üretiminin azalacağı anlamına geliyor.