Püf Noktası

Trending:


Hürrem Sultan'a zehrin işlemediği tatlı! Kırmızı ayva tarifi, püf noktası kısık ateş

Kırmızı ayva tatlısının içerisinde bolca malzeme bulunuyor. Kırmızı ayva tatlısı mutlaka azar azar pişirilmeli. Peki kremalı soslu kırmızı ayva tatlısı nasıl yapılır?


Ucuz zeytinyağı uyarısı

Bu yıl bir litre kaliteli sızma zeytinyağının üretim maliyeti 250-360 TL arasında değişiyor. Buna ambalaj, etiket, nakliye masrafları ve kâr payı da eklendiğinde bir litre zeytinyağının litresi tüketiciye 400 liradan ulaşıyor. TMMOB Gıda Mühendisler Odası, vatandaşa “Sosyal medyada satılan, etiketsiz, faturasız ürünleri tüketmeyin” çağrısında bulundu.


Gümüşhane'de gastronomi öğrencileri dünya mutfağının inceliklerini öğreniyor

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri teorik eğitimin yanı sıra okulun uygulama mutfağında Türk ve dünya mutfağına ait yemekleri öğreniyor.


Bağışıklığın dopingi 3 meyve! Hastalıkları imha ediyor, adeta ilaç

Her meyve mevsimine uygun tüketilmeli. Vitamin, mineral ve lezzet bakımından eşsiz olan meyveler düzenli tüketilmeli. Peki en sağlık ve bağışıklığı kuvvetlendiren meyveler hangileri?


Ispanağın kardeşi ot! Kandaki mikropları silip süpürüyor, böreği de oluyor

Sirken otu yapı olarak ıspanağa benziyor. Sirken otu kandaki mikropları tertemiz yapıyor. Bu otu yemeklerinize katabilirsiniz. Yaraları da hızla iyileştiren sirken otu faydaları neler?


Acı biber sapından belli oluyor! Şekline bakın öyle alın, dikkat yanmayın

C vitamini deposu biber acı ve tatlı diye ikiye ayrılıyor. Acı biber ağzı ve genzi yakabilir. Peki acı biber nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...


Ev yapımı zeytinini saklamanın püf noktaları! Taş gibi zeytinler asla yumuşamıyor

Evde zeytin yapmak kadar saklamak da beceri istiyor. En büyük sorun ise zeytinin yumuşaması. Peki taş gibi sert zeytinler nasıl olur?


Uyku sorunlarının mimarı içecek! Günde 10 bardak içiliyor ama...

Çayda bulunan kafein uykuları kaçırıyor. Uzmanlar her gün birçok bardak çayın tüketildiğini söylüyor. Peki çay nasıl içilmelidir?


Artık herkesin mutfağına giriyor! Yavaş yavaş böbrekleri bitirip, diyalize sürükliyor

Severek yenilen bazı yiyeceklerin sağlığı tehdit ettiği biliniyor. Ancak mutfakta yemeklerin içerisinde kullandığımız bazı gıdalar var ki bunların sağlıklı olduğu sanılıyor. Oysa ki vücudu baştan aşağı harap eden bu gıdaların evin içine bile sokulmaması gerekiyor. İşte dünyanın en zararlı yiyecekleri arasında bulunan o tehlike...


Yaşamı uzatan lezzetler: Hangi kuruyemişler en faydalı?

Uzun ve sağlıklı yaşam hemen herkesin hayalidir. Buna kavuşmak ise genellikle bilinçli bir çabanın neticesinde mümkün olur. Uzmanlar da uzun süren bir yaşam için sık sık neler tüketilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulunuyor ve bu açıklamaların içinde kuruyemişler de sıklıkla yer alıyor. İşte içerdikleri vitamin, mineral ve yağlar nedeniyle en faydalı kuruyemişlerin listesi…


4 adımda daha sağlıklı bir yaşam mümkün

Günlük hayatımıza katacağımız bazı beslenme alışkanlıkları sağlığımıza sağlık katacak. Günde bir kase ev yapımı yoğurt, mineral ve vitaminler ile vücudumuzu zinde tutacak, zeytinyağı kalp ve mide sağlığımızı koruyacaktır. Glutensiz ekmekler ise zannettiğimiz kadar masum değil. Kilo alımını tetikleyip diyabet riskini yükseltebilir. Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez yazdı... ( Sabah)


Bağırsaktan kalbe her yerde etkili! Şifa kaynağı tarçının 6 faydası

Tarçın; oldukça aromatik, lezzetli ve sağlık açısından oldukça faydalı bir baharat türüdür. Birçok kişinin favori baharatlardından birisi olan tarçın, sahip olduğu özelliklerle kimi zaman doğal bir şifa kaynağı olabilir. Tarçına karşı alerjiniz varsa kullanmadan önce doktorunuza danışmakta fayda vardır. İşte tarçının sağlığa 6 faydası


Çay ve kahve su içmenin yerine geçer mi?

Pek çoğumuz gün içerisinden sudan çok çay veya kahve içiyor. Her ne kadar soğuk havalarda sıcacık çay veya kahvemizi yudumlamak güzel olsa da vücudumuz suyu su şeklinde istiyor. Çay ve kahvenin suyun yerine geçmemektedir. Fazla tüketimi ise idrar sökücü özellik gösterip vücuttan sıvı kaybına neden olur. Suyun faydaları nelerdir? Gün içerisinde ne kadar su tüketmeliyiz? Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgiler verdi.


Herkesin evinde var: Dünyanın en zararlı yiyeceği seçildi!

Yemeklerin tadını daha lezzetli yapmak adına içerisine katılan birçok malzeme bulunuyor. Bu malzemelerden bazılarını elde etmek zor olduğu için daha pratik çözümler kullanılıyor. Ancak yemeğin lezzetli ve pratik olması için kullanılan bu malzemeler sağlığı büyük oranda tehdit ediyor. Dünyanın en zararlı yiyeceği birçok evde bulunuyor. İşte sayısız hastalığa neden olabilen o yiyecek...


İster ikram edin ister hediye götürün

Geleneksel olarak tatlıyla özdeşleştirdiğimiz, kültürel kodlarımızda ‘Şeker Bayramı’ adıyla yer eden Ramazan Bayramı’na sayılı gün kaldı. Bu güne özel bir çikolata arayanlar için gastronomi uzmanlarından lezzetli çikolatacı önerileri aldık.


Tatlı patates faydaları nelerdir?

Tatlı patatesin insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı doğal yollardan tedavi olmak ve hastalıklardan uzak kalmak isteyenler tatlı patatesi tercih etmektedirler. Tatlı patates tüketimi uzman doktorlar tarafından da önerilmektedir. Tatlı patates kırmızı patates olarak da halk arasında bilinmektedir. Tatlı patatesin doğrudan bağışıklık sistemine olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.


Ekmek neden küflenir?

Ekmeklerin sıcak bir şeklide poşetlenmesi küflenmesine neden olur. Ekmekler küflenip ziyan olmaması için fazla alınmamalı. Peki ekmek neden küf tutar?


Herkes mutfağında severek kullanıyor ama... Böbrekleri iflas ettiriyor

Böbrekleri iflas ettiriyor. Büyük tehlike için uyarılar peş peşe geldi. Severek yenilen bazı yiyeceklerin sağlığı tehdit ettiği biliniyor. Ancak mutfakta yemeklerin içerisinde kullandığımız bazı gıdalar var ki bunların sağlıklı olduğu sanılıyor. Oysa ki vücudu baştan aşağı harap eden bu gıdaların evin içine bile sokulmaması gerekiyor. İşte dünyanın en zararlı yiyecekleri arasında bulunan o tehlike...


Salatalığın içindeki vitamin bağışıklığı dipçik gibi yapıyor! Asıl faydası kabuğunda saklı

Günün her öğününde tüketmekten sıkılmadığımız, sofraların gözdesi salatalık sağlığımız açısından çok faydalı bir sebzedir. Faydalı olduğu bilinen salatalığın kabuğu ise tam bir vitamin deposu. Genellikle çöpe atılan salatalık kabuklarının vücuda olan etkilerine bir göz atın.


Japonya'da takviye diyet gıdası "beni-koji" tüketimi nedeniyle ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Japonya'da takviye diyet gıdası "beni-koji" tüketimi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı.


Yemekten döndüğünde büyük şok yaşadı: Arabanın alev aldığını gördüm

Başakşehir'de kamyonu yanan şoför Zafer Çamlı, "Arkadaki arabalarda yemek yiyorduk. Üşüdüm montumu almaya geldiğimde arabanın içinden alev çıktı. Biz orada yemek yerken araba burada yanıyormuş" dedi.


Güç meyvesi olarak biliniyor! Askerlerin hayatta kalma gıdası, akciğerleri temizliyor

Keçiboynuzu öksürüğe ve bronşite şifa oluyor. Tarih boyunca besleyici özellikleri ile bilinen bu meyvenin adı keçiboynuzu. Peki keçiboynuzu nasıl tüketilir? İşte yanıtı...


Sodyum Bikarbonatı Temizlik Amaçlı Nasıl Kullanırız?

Kabartma tozunun sadece kek, kurabiye ve ekmek kabarması amacıyla kullanılan bir malzeme olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle ev temizliğinde ve paslanmaz çelik temizliğinde çok daha fazla kullanımının olduğunu öğrendiğinizde hoş bir sürpriz yaşayacaksınız. Kabartma tozu neden eşyaları temizlemek için iyidir? Soda bikarbonatı olarak da bilinen kabartma tozu, pH'ı nötrden biraz yüksek olan bir tuzdur. Bu özellik, ister...


Lahana ve ıspanak yiyenler aman dikkat!

Yetişkin bir insanın günde 150 mcg iyot tüketmesi önerilir. Hamilelerde bu miktar 220 mcg, emziren annelerde ise 290 mcg’dir. İyot eksikliği yaşamamak ya da varsa mevcut eksikliği gidermek için iyot açısından zengin besinlerin diyete dahil edilmesinin ilk adım olduğunu hatırlatan Dr. Eyyüp Kenan Özok, “Toplumda görülen iyot eksikliğini gidermek adına normal tuz içerikleri iyotlu tuza çevrilmiştir.


Gastronomi kenti Gaziantep’te 40 TL’ye menü yemek hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen 'Haydi Sofraya Lokantası'nda 40 TL'ye içerisinde 4 çeşit yemeğin bulunduğu menü hizmeti verilmeye başlandı.


Araştırma sonuçları şaşırttı: Hızlı yemek yiyenler dikkat! Hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? ‘20 dakikadan kısa sürüyorsa…’

Hızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak...


Kışlık peynir satışa çıktı

Siirt'te peynir sezonunun başlamasıyla birlikte yayla peynirine talep arttı. Vatandaşlar kilolarca koyun peynirini alarak kış hazırlığı yapmaya başladı. Siirt'te yapılan yayla peynirinin İstanbul, İzmir ve Mersin'de yoğun talep gördüğü belirtildi.


Kestaneyi asla tüketmemesi gereken kişiler! Kokusuna ve lezzetine aldanmayın

Kestane çok sevilen bir kış besini. Sokakta ve evde pişirilen kestanenin lezzetine doyum olmuyor. Peki aşırı kestane tüketmek zararlı mı? Kestane hangi hastalıkları negatif etkiler? İşte yanıtı...


Kahve içmek cildi bozar mı? Kafein cildi nasıl etkiler?

Kahve ve çay içerisinde kafein bulunur. Kafein maddesi vücuttaki stresi artırır. Kafein güne zinde başlamaya neden olur. Peki kahve içmek cilde zararlı mı?


Diyabetliler hariç bu meyveyi herkes tüketebilir! Böbrek çalıştırırken gözleri iyileştiriyor

Kral meyvesi adıyla bilinen liçi ülkemizde Mersin'de yetişiyor. Aslen Çin kökenli olan liçi yüksek oranda antioksidan içeriyor. Doğal şeker miktarı da fazla olduğu için diyabetlilere önerilmiyor. Peki liçinin faydaları neler?


Yıllarca kendimizi hasta ettik! Bu kahvaltılıklar kanser yapıyor...

Gün içinde tüketilen besinlerin en önemlisi şüphesiz sabah kahvaltısıdır. Özellikle güne daha dinç ve sağlıklı başlamak için sağlam bir kahvaltı yapmak gerekir. Ancak kahvaltıda tükettiğimiz yiyecekler bazen oldukça zararlı olabiliyor.


Eşi çikolata seviyor diye üretim atölyesi kurdu

Van'da Perihan Duman isimli kadın girişimci, eşi çikolata seviyor diye çikolata üretim atölyesi kurdu.


Hem lezzetini bozuyor hem sağlığımızı... Eti yanlış çözdürmek hastalıklara yol açabilir! 11 soruda etleri sağlıklı çözdürme rehberi

Etin saklama koşulları kadar buzluktan çıkarıldığında nasıl çözdürüldüğü de sağlık için önemli. Bu konuda her kafadan bir ses çıkarken birçok kişi alışkın olduğu yöntemleri uygulamaya devam ediyor. Örneğin etleri çözdürme konusunda en yaygın yollardan biri olan ‘oda sıcaklığında bekletmek’ hataların en büyüğü. Üstelik yapılan yanlışlar bununla da sınırlı değil. Etleri çözdürürken sık yapılan hataları ve doğru yöntemleri uzmanlar anlattı...


Tansiyonun ilacı bu meyve şekeri yükseltiyor mu?

Limon şeker hastalığına nasıl etki eder? Diyabet hastalarının limon tüketimi ne kadar doğru? Limon şekeri yükseltir mi? İşte konuyla ilgili merak edilenler


Fırında Ekmek Tarifi: Ekmek Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer? En Güzel Ekmek Yapımı

Günümüzde en çok tüketilen gıdalardan bir tanesi de ekmeklerdir. Neredeyse her yemeğin yanında çeşit çeşit ekmekler bulunur. Kültürümüzde ekmeklerin yeri çok önem taşır. Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde mutlaka ekmek yenilir. Lezzetli ve doyurucu ekmekler genel olarak fırınlardan, market ve bakkallardan satın alınıyor. Fiyatlarında değişiklik olan pek çok ekmek çeşidi bulunuyor.


İşte boykotun yansımaları: Restoran ve kafeleri gezdik

Türkiye bir haftadır, bir bardak çayın 60, bir fincan kahvenin 80, tek bir kurabiyenin 110 lira olmasını konuşuyor. Öyle ki fahiş fiyatlara isyan eden tüketiciler sosyal medya üzerinden organize olmuş ve “küçülmüş porsiyon, kalitesi düşmüş yemek ve içeceği fahiş fiyatla sunan kafe ve restoranları boykot” çağrısı yapmıştı 3 gün önce. Hafta sonu geldi çattı! Peki, boykot yerini buldu mu? Kafe ve restoranlarda durum ne? Esnaf boykot hakkında ne...