Yeme İçme

Trending:


Akşamdan kuru fasulye ıslatma derdine son! Bu yöntem hem zaman kazandırıyor hem de gazını alıyor

Akşamdan kuru fasulye ıslatma derdine son, bu pratik yöntemle artık kuru fasulyeyi ıslatmak için saatlerce beklemeye gerek yok. Böylece kuru fasulye, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanarak lezzetli bir yemeğe dönüşüyor. İşte pratik kuru fasülye tarifi…


Dünyada sıvı altın krizi yaşanıyor!

Dünya, son zamanlarda ‘sıvı altın’ olarak da bilinen zeytinyağı kriziyle karşı karşıya kaldı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Kakao krizinden sonra bu defa da zeytinyağı fiyatları rekor seviyelere geldi ve özellikle Avrupa’da bu konuda tedirginlikler olmaya başladı.


Salatalık hasadı başladı, tarla fiyatı: 30 TL

Hatay’ın bereketli topraklarında açık alanda yetişen salatalıkta hasat başladı. Tarlada perakende olarak satılan salatalık kilogramı 30 TL’den alıcı buluyor.


Mevlana'nın en sevdiği içecekti! Padişahların zindelik sırrı bu fincanda

Farklı bitkilerle, çeşitli karışımlarla hazırlanan şerbetler, sağlık için son derece önemli. Adını pek duymadığınız ancak Osmanlı padişahlarını bile iyileştiren şifalı bir şerbet daha var. Sirkencübin veya sirkengebin olarak bilinen şerbetin faydaları saymakla bitmiyor.


Hamburgeri ABDye kaptıran Almanyanın gözü dönerde mi?

Hamburgeri ABDye kaptıran Almanyanın gözü dönerde mi? Döner, kuşkusuz Türkiyede fast-food denilince akla gelen ilk yemeklerden biri... Ancak döner artık yalnızca bizde değil, Almanyada da akla gelen ilk fast food. Öyle ki Almanların kendilerine ait bir lezzet olarak tanımladığı currywurstü bile geçmiş durumda... Hatta dünyanın en zenginlerinden Elo...


Sivas’ta taziye evlerine yemek ikramı başladı

Sivas’ta taziye evlerine yemek ikramı başladı SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta, 'Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden' projesi kapsamında, taziye evlerine yemek ikramı başladı. Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'un talimatıyla, 'Acılı Gününüzde İlk Taziye Yemeği Bizden' projesi başladı. Kavurma, pilav, tatlı, salata ve ayrandan oluşan paketler, Sivas Beled...


Türk mutfağının 4 yeni misafiri

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu, Türkiye’de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 4 bitkiye onay verdi. Kral meyvesi liçi, karabuğday filizi, kutsal fesleğen ve Japon biberi artık mutfaklardaki yerini almaya hazırlanıyor.


Şanlıurfa’da fıstıklı keme kebabı

Şanlıurfa’da bir kebap ustası, yılda sadece 2 ay tüketilebilen keme kebabına fıstık ekleyerek bir ilke imza attı. Fıstıklı keme kebabını ilk kez yapmaya başlayan usta, herkesi bu lezzeti tatmaya davet etti.


Batman'da yetişiyor, dışı yeşil soğan gibi! Kilosu 5 bin liraya çıktı, şifası hiçbirinde yok

Batman'ın Sason ilçesindeki dağlarda yetişen, dışı tıplı yeşil soğana benzeyen zuzubak otu kilosu 5 bin liradan satılıyor. Yemeklerde baharat olarak da kullanılan şifalı bitki, bakın vücuda nasıl faydalar sağlıyor.


Kışlık peynir satışa çıktı

Siirt'te peynir sezonunun başlamasıyla birlikte yayla peynirine talep arttı. Vatandaşlar kilolarca koyun peynirini alarak kış hazırlığı yapmaya başladı. Siirt'te yapılan yayla peynirinin İstanbul, İzmir ve Mersin'de yoğun talep gördüğü belirtildi.


2024 yaş çay sezonu başlıyor

Doğu Karadeniz'de 2024 yılı yaş çay sezonu yarın başlıyor.


Yumurtada mayıs kanyonu! Fiyatlar düştü

Mutfakların olmazsa olmazı yumurta fiyatlarına zam üstüne zam gelirken, yumurta fiyatları Mayıs ayı çukuruna takıldı. Yumurtanın koli fiyatında düşüş yaşandı. İşte sizlerle yumurta fiyatları ve fiyatlarının düşüşün nedeni...


Süper antioksidan besini ıspanaktan 10 kat fazla güçlü! Bu baharat toksin temizliyor

Sumak baharatı çok seviliyor. Antioksidan bakımından çok zengin. Sumak baharat olarak kullanılır. Peki sumak faydaları neler?


gaddar15

gaddar15


Meyve ve sebzelerde pestisit riski! Besinler nasıl temizlenmeli?

Mayıs ayına merhaba dedik. Yeni gelen her ayla birlikte soflarımıza misafir ettiğimiz sebzeler, meyveler değişiyor; hâliyle içerdikleri vitaminler, mineraller de öyle. Bugün sizlere bu meyve ve sebzelerin içerdiği vitamin, mineral ve faydalarından değil, pestisit riskinden bahsedeceğim. Dilara Koçak yazdı...


Bu yemek 671’inci defa pişecek

Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Sorgun Mahallesi'nde 670 yıldır pişen yemek bu yıl 671’inci defa pişecek.


Kontrol listesi: Hangi mutfak gereçlerine ihtiyacım var?

İster ilk dairenize taşınıyor olun, ister yeni eve taşınma partisi için hediye arıyor olun, ister yemek pişirirken belirli bir alet eksik olsun, en önemli mutfak gereçlerinin bir kontrol listesi, mükemmel donanımlı bir mutfağa giden yolda çok yardımcı olabilir. Bu yazıda size yol göstermek amacıyla en yaygın ekipmanları ve en önemli araçları listeliyoruz.


İhtiyacınız olan tek şey daha yavaş çiğnemek! Farkı görünce şaşkına döneceksiniz

Yemek yerken besinleri yeteri kadar çiğnemek vücudunuzda gözle görülür bir fark yaratabilir. Tükürükle karıştırılmış yiyecekleri çiğneme işlemi, ihtiyacımız olan tüm besin maddelerinin daha kolay emilmesine yardımcı olur. Bu nedenle, yemeğinizi yavaş ve iyice çiğnemek en iyisidir.


Herkeste var, 5 trilyon mikrop ürüyor! Tuvaletten bile pis, haftada 1 değiştirmek şart

Evin en çok kullanılan ürünleri arasında mutfak süngerleri yer alıyor. Ancak yapılan bir araştırma bu süngerlerle ilgili bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı. Bulaşık süngerleriniz tuvaletinizden bile pis olabilir! Peki nasıl?


Fast food arttı, ağız ülseri yayıldı! Bu tohumu çiğneyen şanslı, anında yok oluyor

Beslenme farklılıları, ağız ülseri şikayetlerini geçtiğimiz yıllara göre artırdı. Özellikle fast food yiyeceklerin neden olduğu bakteriler ağız içinde diş etlerine adeta saldırıyor. Ancak ağız ülserini geçirmek için bu bitkinin tohumu öneriliyor.


Ekmek buzdolabında saklanır mı?

Ekmeğin saklama koşulları merak ediliyor. Birçok kişi ekmeği buzdolabında, dışarda veya buzlukta saklıyor. Peki ekmek en sağlıklı şekilde nerde saklanır?


Patiswiss sahibi kim? Patiswiss çikolata olayı nedir?

Patiswiss kimin, Patiswiss CEO'su kim ve Patiswiss sahibi kim soruları gündeme geliyor. Sosyal medyada paylaşılan küflü çikolata fotoğraflarıyla gündeme oturan Patiswiss markasının sahibi ve Patiswiss çikolata olayı nedir soruları merak ediliyor. Peki, Patiswiss sahibi kim?


Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi: Sektörün en zor zamanları

Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi: Sektörün en zor zamanları İklim değişikliği, yükselen fiyatlar, yüksek faiz oranları ve güçlü enflasyondan oluşan koşulların yarattığı güçlü fırtına son aylarda zeytinyağı değer zinciri boyunca etkisini gösterdi. İspanyada iki yıl üst üste yaşanan kavurucu sıcaklar zeytin hasadını sınırladı. Bu durum hem tüke...


Suya katınca yağ eritiyor! Şifası dillere destan, 7 farklı faydası

Sirkeli sular kalori yakımında tüketiliyor. Sirke tam bir şifa deposu. Sirkeyi temizlik sırasında da kullanabilirsiniz. Peki sirkenin birbirinden farklı faydaları neler?


C vitamini savaşçısı limon! Gargara, içecek ve masajla...

Limon çok kullanışlı bir meyve. Limon soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Limonun suyu sos olarak kullanılabilir. Peki gribe iyi gelen limonlu karışım nasıl yapılır?


Çayın yanına pamuk gibi yumuşak sade kek tarifi! Püf noktası, üzeri pembeleşene dek pişmesi

Sade keki çay eşliğinde lezzetle tüketebilirsiniz. Bu kek dağ gibi kabarıyor. Kakao ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz. Peki sade kek nasıl yapılır?


Zeytinyağına rakip ot bağırsakları şarj ediyor! Kabızlığa birebir

Doğal bir bitki olan meyhaneci otu kabızlığa şifa oluyor. Nemli ve yağışlı ortamda yetişen bu otu deneyin. İşte detaylar...


Hıdırellez gecesi ne kadar tuz yenir, Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak ritüeli ne zaman ve nasıl yapılır? Hıdırellez’de neden tuz yenir, tuz yedikten sonra su içilir mi?

Hıdırellez gecesi tuz yiyip yatmak ritüeli, 4-5 Mayıs’ta kutlanacak Hıdırellez gecesinin yaklaşmasıyla sorgulanmaya başlandı. Dileklerini dileyip gül ağacının altına gömme ritüeli dışında, Hıdırellez’de tuz yiyip yatmak ritüeli de yapılıyor. Rivayete göre eğer bekarlar Hıdırellez gecesi tuz ya da tuzlu ekmek yer ve uykuya yatarsa gece rüyasında gelecekteki eşini görüyor. Umut, bereket ve yeni bir başlangıcın habercisi olan Hıdırellez’de tuz...


glass

glass


Lapa olan pirinç pilavını 5 dakikada tane tane yapan yöntem

O kadar uğraştınız yine de pilavınız lapa mı oldu? Çöpe atmayın. Bu tüyo ile 5 dakikada pilav tane tane oluyor.


Zeytine gelen zamlar satışları düşürdü

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinin satışı, artan fiyatları sebebi ile azaldı


Fazlası gibi azı da zarar veriyor! Tuz tüketmeyi durdurunca bunlar oluyor

Sağlıklı beslenmeye karar verdiğimizde tuz genellikle diyetimizden tamamen çıkarmak istediğimiz ilk şeylerden biridir. Çok fazla tuz yemenin sağlığınıza zararlı olduğu doğru olsa da günlük olarak yeterli miktarda sodyum almamak da genel sağlığınızı etkileyebilir.


Küçük Mutfaklar için 26 Harika Fikir

Mutfaklar evimizin kalbidir. Taze kahve kokusu, çeşitli otların aromaları ve taze hazırlanmış tarçın ve şeker kokan kekler arasında harika anlar yaşıyoruz. Çocuklarımızın okuldan eve getirdikleri hikayeler burada anlatılıyor. Partnerinizle geleceğe dair planlar yaptınız. Ve kurumuş gözyaşları. Bütün bunlar büyük mutfak-oturma odalarında olduğu gibi en küçük alanlardaki mutfaklarda da oluyor. Bugünkü fikir kitabımız da bununla ilgili olacak....


Kent lokantasına yoğun ilgi

Çatlıları hem lezzetli hem ekonomik hem de sağlıklı yemeklerle buluşturan, Çat Belediyesi Kent Lokantası açıldı.


Küresel gıda fiyatlarında yükseliş devam ediyor

Dünya gıda fiyatları endeksi art arda ikinci ayda da yükselerek nisanda 119'a çıktı.


Bu meyve böbrek taşlarını söktürüyor! Hafıza ve beyin işleyişi bu besinden soruluyor

Kızılcık meyvesi, hem ekşi hem de acı türlere sahip olan kırmızı besindir. Genellikle kurutulmuş veya meyve suyu şeklinde tüketilir ancak, nadiren de olsa çiğ olarak yenilir ve reçellerde kullanılır. Sonbahar mevsiminde hasat edilir ve yaban mersiniyle aynı aileden gelmektedir. İşte detaylar...


Kabardıkça kabaran Kıbrıs tatlısı tarifi! Şerbeti lezzetli keki ağızda dağılıyor

Pratik ve lezzetli tatlılardan biri de Kıbrıs tatlısı. Çay eşliğinde tadına doyum olmayan Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte yanıtı...


Kolanın adı çıkmış ama... Meyve suyu zararlı mı?

Kola zararlı asidik bir içecek. Birçok kişi koladan bu nedenle uzak duruyor. Peki meyve suları faydalı mı?


İlkbaharda hangi meyve, ne kadar tüketilmeli?

Uygun dozda meyve tüketiminin bireye katkılarına değinen Diyetisyen Serkan Aksoy, “Güçlü antioksidan kaynağı olan meyveleri gün içerisinde almak hücrelerin yenilenmesine, yaşlanmanın yavaşlanmasına ve ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek hipertansiyon, diyabet ve kalp- damar hastalıklarına yakalanmanın önüne geçilmesine katkı sağlayabilir” dedi. Uzman ayrıca bahar ayında hangi meyvelerin, ne kadar tüketilmesi gerektiğini açıkladı.


Çayın yanına kıyır kıyır olan dereotlu poğaça tarifi! Unu azar azar ekleyin

Dereotlu poğaça sıcacık ve lezzetli oluyor. Ağızda dağılan dereotlu poğaça çayla beraber tüketilebilir. Püf noktası ise unun azar azar eklenmesi. İşte detaylar...


İtalya'da dondurma ve pizza yasağı

T24 Dış Haberler İtalya'nın Milano kentinde gece yarısından sonra dondurma ve pizza gibi paket yiyeceklerin satışının yasaklanacağı duyuruldu. Tasarının parlamentodan geçmesi halinde yürürlüğe girecek olan yasa, İtalyanları sosyal medyada ikiye böldü. Birçok X kullanıcısı geleneklere ve hayat tarzına müdahale edildiği yönünde eleştiride bulunurken,...


Yeni mahsul patates tezgaha indi: Tarlada kilosu 16 lira

Patates deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bolu’da, Akdeniz bölgesinde topraktan çıkarılan patates tezgaha geldi. Geçen yılın mahsulü Bolu patatesi 16 liradan satışa sunulurken, Akdeniz bölgesinden gelen patates 20 liradan alıcıyla buluştu. Mega kent İstanbul'da pazarlarda patates yaklaşık 33 liradan alıcı buluyor.


Adana’da üretiliyor dünyaya satılıyor! Kilosu 250 TL’den kapış kapış gidiyor

Adana'ya özgü birçok farklı besin kaynağı bulunurken bu lezzet Adana kebaptan sonraki favori lezzet oluyor. Yalnızca bunu yemek için kilometrelerce yol kat eden turistler kilosu 250 TL'den kapış kapış götürüyor. Bunu tüketen kabızlığı da hayatından çıkarıyor. İşte Adana'nın mucizevi besini…


Söke’de yöresel lezzetler yarışacak

Söke, zengin gastronomi mirası yeni bir heyecan yaşayacak. Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin projesi Söke Belediyesi ile diğer ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçiyor.


Oltu’da gastronomi zirvesi

Erzurum’un Oltu, Olur, Narman ve Şenkaya ilçelerinin katılımıyla "İlçeler Gastronomi Envanteri Çalıştayı" gerçekleştirildi.


Gastronomi atölyesinde yöresel yemekler üretiliyor, aşçılar yetiştiriliyor

Hakkari’de hizmete açılan gastronomi atölyesinde hem yöresel yemekler üretiliyor hem de geleceğin usta aşçıları yetiştiriliyor.


’Artçı inmelerden korunmak için tuz ve doymuş yağlardan uzak durulmalı’

Artçı inmelerden korunmanın yollarına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Dr. Emre Çevik, “Artçı inmelerden korunmanın anahtarının, birincil inme risk faktörlerini yönetmek ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmektir. Dengeli bir diyet benimseyin. Bol miktarda meyve, sebze, tam tahıllar ve sağlıklı yağlar tüketin. Tuz ve doymuş yağ alımınızı sınırlayın” dedi.


Kahvaltıda kesinlikle bunları yemeyin! Kansere sebep oluyor

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biridir. Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için mutlaka güne kahvaltı yaparak başlamanız gerekir. Ancak kahvaltı listenizi tamamen sağlıklı besinlerden oluşturmanız gerekir. Güne daha dinç, dinamik ve güçlü bir şekilde devam edebilmek için kahvaltıda tükettiğiniz her besin çok büyük önem taşıyor. Sağlıklı bir ömür sürmek için kahvaltıda tükettiğiniz besinleri özenle seçmeniz gerekiyor. Bazı besinler çok...


Poğaça yaparken süt yerine bunu ilave edin; Kabarması yetmiyor 1 ay taze kalıyor

Sahur için poğaça hazırlıyorsaanız süt yerine yoğurt ekleyin. Hem daha lezzetli oluyor hem de yoğurt poğaçanın bayatlamasını önlüyor.


Makarnayı daha sağlıklı hâle getirmenin 5 yolu

Diyetisyenlere göre makarnayı daha sağlıklı hâle getirmek mümkün. İşte 5 püf noktası...