Yeme İçme

Trending:


Ramazan'da aşırı çay ve kahve tüketmek, ertesi gün susamaya yol açıyor

Ramazan ayında tüketilen çay ve kahvenin su ihtiyacını karşılamadığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, “Çay ve kahve, diüretik etkileri nedeniyle vücuttan su atılımını hızlandırır. Ayrıca aşırı tüketildikleri takdirde ertesi gün susama sorununa da yol açabilir. Bu nedenle çay ve kahvenin miktarını azaltıp, günlük su tüketiminize önem vermelisiniz” dedi.


Ezilmiş Muzla Ne Yapılır? Ezilmiş Muz Nasıl Tüketilmelidir?

Muz kolay olgunlaşan meyveler arasındadır. Birçok glütensiz ve vegan üründe kullanılır. Aynı zamanda hamur işi ve tatlılarda kullanmak için ezilmiş muza ihtiyaç vardır. Böylelikle birbirinden güzel ve lezzetli tarifler yapılabilir.


Eşi çikolata seviyor diye üretim atölyesi kurdu

Van'da Perihan Duman isimli kadın girişimci, eşi çikolata seviyor diye çikolata üretim atölyesi kurdu.


Bayram sonrası ödem ve kilodan kurtulmak zor değil! İşte ödem atıcı çay tarifi

Bayram tatili sona erdi, geride lezzetli sofraların tadıyla dolu anılar kaldı. Tatil boyunca çeşit çeşit yemeklerle keyifli vakit geçirilirken, kaçınılmaz bir şekilde kilolar alındı. Tatil bitti, şimdi gerçek hayata dönme vakti geldi. Kiloları yağa dönüşmeden adım atmanın zamanı geldi. Diyetisyen Rıdvan Arslan ödem atıcı tarif verirken, dikkat edilmesi gerekenleri de sıraladı.


Arjantin mutfağı: Et, empanada, dulce de leche!

"Ne yeniyor?" diye çok soran oluyor. Malum, Arjantin çok dikkat çekiyor, çok gezginin rüyalarını söylüyor. Konuya açıklık getirmek için buradayım! "Ne yenir?" sorusunu aslında tek kelime ile özetlemek gerekirse, "et" demem yeterli olacaktır. Hadi iki kelime isterseniz; et ve hamur işi. Üçüncü kelimeyi de zorla araya sıkıştırabilirsem: Et, hamur, dulce de leche!


Çikolatada hileye dikkat

Ramazan Bayramı öncesinde çikolata, tatlı ve şekerlemeler raflarda yerini aldı. Bayramda tüketime sunulan çikolatalar, birçok perakende satış noktasında kutular içerisinde, kiloyla veya paketlenmemiş olarak farklı çeşitlerle satılıyor.


Adeta C vitamini deposu, portakalı solluyor! Baldan tatlı yaz meyvesi meğer şifa kaynağıymış

C vitamini, vücudumuzun sağlıklı işleyişi için hayati öneme sahip bir besin öğesidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, antioksidan etkisiyle hücreleri korur, cilt sağlığını destekler ve enerji seviyelerini yükseltir. Ancak bazı besinlerde portakaldan bile daha fazla C vitamini bulunur. İşte günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılayacak harika besinler.


Salatalığın içindeki vitamin bağışıklığı dipçik gibi yapıyor! Asıl faydası kabuğunda saklı

Günün her öğününde tüketmekten sıkılmadığımız, sofraların gözdesi salatalık sağlığımız açısından çok faydalı bir sebzedir. Faydalı olduğu bilinen salatalığın kabuğu ise tam bir vitamin deposu. Genellikle çöpe atılan salatalık kabuklarının vücuda olan etkilerine bir göz atın.


Erzurum’da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı

Erzurum'da iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan kadayıf dolması bu Ramazan'da yine bolca tüketildi. Ramazan ayında kadayıf dolması tüketiminde rekor kırılıyor.


Bitkisel karışımlı yağlar sağlıklı mı?

Market raflarında birbirinden farklı sıvı yağ çeşitleri bulunuyor. Onlardan biri de ucuzluğuyla dikkat çeken bitkisel karışımlı sıvı yağlar. Peki bu yağ insan sağlığını tehdit ediyor mu? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve kameraman Ümit Sertabiboğlu, Gıda Mühendisi Aydan Dalbastı’ya sordu.


Hangisi daha sağlıklı? Uzmanı süt ve kefirin arasındaki farkları tek tek anlattı

Süt ve kefirin her ikisi de süt ürünüdür, ancak tat, doku, besin içeriği ve üretim süreci açısından bazı temel farklılıkları vardır. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu, süt ve kefiri birbirinden ayıran temel noktaları posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.


Gastronomi kenti Gaziantep’te 40 TL’ye menü yemek hizmeti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilen 'Haydi Sofraya Lokantası'nda 40 TL'ye içerisinde 4 çeşit yemeğin bulunduğu menü hizmeti verilmeye başlandı.


Lahana ve ıspanak yiyenler aman dikkat!

Yetişkin bir insanın günde 150 mcg iyot tüketmesi önerilir. Hamilelerde bu miktar 220 mcg, emziren annelerde ise 290 mcg’dir. İyot eksikliği yaşamamak ya da varsa mevcut eksikliği gidermek için iyot açısından zengin besinlerin diyete dahil edilmesinin ilk adım olduğunu hatırlatan Dr. Eyyüp Kenan Özok, “Toplumda görülen iyot eksikliğini gidermek adına normal tuz içerikleri iyotlu tuza çevrilmiştir.


Yıllarca kendimizi hasta ettik! Bu kahvaltılıklar kanser yapıyor...

Gün içinde tüketilen besinlerin en önemlisi şüphesiz sabah kahvaltısıdır. Özellikle güne daha dinç ve sağlıklı başlamak için sağlam bir kahvaltı yapmak gerekir. Ancak kahvaltıda tükettiğimiz yiyecekler bazen oldukça zararlı olabiliyor.


Bulgurun bilinmeyen faydaları

Mutfaklarımızın vazgeçilmez malzemelerinden biri olan bulgur, yalnızca lezzetli bir tahıl olmanın ötesinde, sağlığımıza olan faydalarıyla da şaşırtıyor. Orta Doğu'nun geleneksel mutfağının önemli bir bileşeni olan bu besin maddesi, modern dünyada da popülerliğini artırıyor.


Japonya'da takviye diyet gıdası "beni-koji" tüketimi nedeniyle ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Japonya'da takviye diyet gıdası "beni-koji" tüketimi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e çıktı.


Kahve içmek cildi bozar mı? Kafein cildi nasıl etkiler?

Kahve ve çay içerisinde kafein bulunur. Kafein maddesi vücuttaki stresi artırır. Kafein güne zinde başlamaya neden olur. Peki kahve içmek cilde zararlı mı?


Menengiç Kahvesi: Gaziantep'in Tescilli İçeceği

Gaziantep'teki Tarihi Tahmis Kahvesi'nde hazırlanan menengiç kahvesi, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin beğenisini topluyor. Menengiç kahvesi, kendine has aroması, lezzeti ve kafein içermemesiyle dikkat çekiyor. Gaziantep'e gelen turistler, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra bu eşsiz kahve lezzetini tatma fırsatını buluyorlar. Menengiç kahvesi, Gaziantep'in turizm potansiyelini artırırken, şehrin gastronomi ve kültür turizmine de katkı sağlıyor.


Çay ve kahve su içmenin yerine geçer mi?

Pek çoğumuz gün içerisinden sudan çok çay veya kahve içiyor. Her ne kadar soğuk havalarda sıcacık çay veya kahvemizi yudumlamak güzel olsa da vücudumuz suyu su şeklinde istiyor. Çay ve kahvenin suyun yerine geçmemektedir. Fazla tüketimi ise idrar sökücü özellik gösterip vücuttan sıvı kaybına neden olur. Suyun faydaları nelerdir? Gün içerisinde ne kadar su tüketmeliyiz? Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgiler verdi.


Acı biber sapından belli oluyor! Şekline bakın öyle alın, dikkat yanmayın

C vitamini deposu biber acı ve tatlı diye ikiye ayrılıyor. Acı biber ağzı ve genzi yakabilir. Peki acı biber nasıl anlaşılır? İşte yanıtı...


Yüzlerce liranız cebinizde kalsın! Evde 20 yıl gençleştiren kolajen tarifi

Kolajen takviye gıda olarak tüketilebilir. Kolajen yaşlanma etkilerini hafifletiyor. Peki evde kolajen yapabilir misiniz? İşte birkaç adımda çok etkili kolajen tarifi...


Tatlı patates faydaları nelerdir?

Tatlı patatesin insan sağlığına faydaları oldukça fazladır. Bundan dolayı doğal yollardan tedavi olmak ve hastalıklardan uzak kalmak isteyenler tatlı patatesi tercih etmektedirler. Tatlı patates tüketimi uzman doktorlar tarafından da önerilmektedir. Tatlı patates kırmızı patates olarak da halk arasında bilinmektedir. Tatlı patatesin doğrudan bağışıklık sistemine olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.


Fırında Sigara Böreği Tarifi: Sigara Böreği Fırında Nasıl Yapılır? Fırında Nasıl Kaç Derecede Pişer? En Güzel Sigara Böreği Yapımı

Herkesin sevdiği ve zevkle yediği, bazen kahvaltıda bazen de çayın yanına atıştırmalık olarak yaptığı börekler çok sevilen yiyeceklerden birisidir. Ayrıca akşam yemeği sofraları içinde çıtır çıtır sigara böbreklerini yapabilirsiniz. Küçüğünden büyüğüne herkes çıtır çıtır yapılan ve içi yumuşacık olan böreklere bayılır. En çok tercih edilen ve pratik olan börek çeşidi ise sigara böreğidir. Yağda kızartılarak da yapılabilen sigara böreğini fırında...


Sodyum Bikarbonatı Temizlik Amaçlı Nasıl Kullanırız?

Kabartma tozunun sadece kek, kurabiye ve ekmek kabarması amacıyla kullanılan bir malzeme olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle ev temizliğinde ve paslanmaz çelik temizliğinde çok daha fazla kullanımının olduğunu öğrendiğinizde hoş bir sürpriz yaşayacaksınız. Kabartma tozu neden eşyaları temizlemek için iyidir? Soda bikarbonatı olarak da bilinen kabartma tozu, pH'ı nötrden biraz yüksek olan bir tuzdur. Bu özellik, ister...