Trending:


Sadece Adana'da üretiliyor, lezzetiyle büyülüyor! Çoğrafi işaret bekleniyor, günlük 1 ton üretiliyor

Adana’nın Kozan ilçesinde üretilen ve lezzeti ile yoğun talep gören sütsüz hazırlanan Limon dondurması bölgeye özgü lezzet ile coğrafi işaret bekliyor.


Elazığ'da fırıncılar, ekmek parası kazanmak için sıcaklıklara katlanıyorlar

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 300 derecelik fırınlarda ekmek ve yemek pişimi yapan fırın ustaları, zorlu hava şartlarına rağmen ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Sıcak hava ve ateşin etkisini çok fazla hisseden fırıncılar, zaman zaman ya kıyafetlerini ıslatıyor ya da elini, yüzünü soğuk su ile yıkayarak serinlemeye çalışıyor.


Nasi Goreng ve Satay ne demek? MasterChef'te Endonezya usulü yemek dikkat çekti!

MasterChef Türkiye'de bu akşam şefler yarışmacılardan Endonezya'nın milli yemeklerini yapmalarını istedi. Nasi Goreng /Kızarmış Pilav olarak biliniyor. Sate Ayam ise tavuk şiş gibi düşünülebiliyor. Peki ama Nasi Goreng ve Sata Ayam nedir?


Ayarı olmayan pasta şakası

Doğum günü kutlanan kızın yüzüne pastayı vuran arkadaşı işi biraz abartıyor.


Zeytinin kızartması olur mu?

Kabak, patlıcan, biber... Yazın lezzetli kızartmalar soframızdan eksik olmuyor. Peki, enginar kalbini veya zeytini kızartmayı hiç denediniz mi? İsterseniz eşlikçi, isterseniz ana yemek olarak... Şef Emre Şen’den alışılmışın dışında, farklı kızartma tarifleri aldık.


MASTERCHEF PARİS BREST TARİFİ: Paris Brest nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Fransız tatlısı MasterChef'te!

MasterChef’te yapılan Paris Brest tarifi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Şu hamuru, pralin ve krema ile yapılan bu eşsiz Fransız tatlısı oldukça lezzetlidir. MasterChef nedeniyle birçok kişi internette, “Paris Brest nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?” gibi sorulara yanıt arıyor. İşte Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’nun jüri üyeliğini yaptığı MasterChef’te yapılan Paris Brest tarifi…


800 yıllık vazgeçilmez lezzet: Etliekmek

Konya'da 1200'lü yıllarda Raziye Hatun Hanı'na gelen misafirlere ikram edilen etliekmek 800 yıldır yöresel lezzet olarak tüketilmeye devam ediyor. Et, domates, biber ve soğandan oluşan etli ekmek, vazgeçilmez lezzet olarak tüketiliyor.


Mersin’de aşırı sıcaklar ejder meyvesi hasadını geciktirdi

Mersin'in Silifke ilçesinde ejder meyvesi olarak bilinen pitaya bahçesinde, aşırı sıcaklar nedeniyle hasatta gecikme yaşandı. İkinci hasat için çiçek açan ejder meyvesine üreticiler büyük bir özveriyle bakıyorlar.


Kebapçı Korkmaz: Adana kebapın kıymasını hamburgerde kullanıyoruz

Fast food lezzeti olarak bilinen ‘Hamburger' artık Adanalı kebapçıların menülerine de girdi. Ancak Adanalı Kebapçıların zırh ile çekilen kıyma ile yaptığı 'Adana Burger'ler adeta yok satıyor.


Kahveyi böyle içerseniz kansızlığa neden oluyor! Kahve için en doğru zaman hangisi? Kahvenin 11 faydası ve bilinmeyen zararları

Fazla miktarda kahve tüketiminin sindirim sistemini aşırı uyardığını belirten Diyetisyen Edanur Teksöz, “Aşırı kahve tüketmek, midedeki asit salgısını artırması sonucu rahatsız edici olabilir. Bu yüzden ülserli hastaların kahve tüketmesi önerilmez. Kafeinin merkezi sinir sistemi ve kalp üzerinde de uyarıcı etkisi vardır. Fazla tüketildiği zaman kalp çarpıntısı, uykusuzluk, gerginlik ve baş ağrısı yapabilir. Kansızlık sorunu bulunan kişilerde ise...


Sosyal medyadaki yemek içerikleri "hedonik açlığı" tetikliyor

Sosyal medyadaki yemek içerikleri "hedonik açlığı" tetikliyor Kaya, hedonik açlığın, temel ihtiyaçtan değil hazdan dolayı ortaya çıkan açlık hali olduğunu dile getirdi. Hedonik açlığın, bireyin kalori ihtiyacından bağımsız, metabolizmanın uyarılarak yiyecekleri sadece lezzeti nedeniyle tüketme isteği olduğunu belirten Kaya, "Lezzetli kabul edilen y...


Onun da 'kokusu' çıktı

Ucuz bitkisel yağlar, 'zeytinyağı aroması' katılarak ‘taş baskı sızma' görünümüyle satılıyor; tadı ve kokusu ayırt edilemiyor.


İçen 'uyuyan güzel' oluyor! Potasyum ve magnezyum zengini, kabuğunu 15 dakika kaynatın

Muz içerdiği yüksek potasyumla oldukça yararlı meyvelerin başında yer alıyor. Ancak meyvesi kadar kabuğuyla yapılan çay da bir o kadar faydalı. İşte muz kabuğu çayının kalp sağlığından uyku kalitesine sayısız faydası.


Ayvansaray ve Yedikule Bahçelerinde çocuklar, meyve ve sebze hasadına katıldı

Fatih Belediyesi’nin 2 yıl önce faaliyete soktuğu Ayvansaray ve Yedikule Bahçe’de ilkokul çocukları ektikleri sebze ve meyveleri topladı.


Çorbacı esnafı: Ete gelen zamlar çorba fiyatlarına da yansıyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çorbacılık yapan esnaf, ete sık sık gelen zamlardan dolayı çorba fiyatlarına da zam yapmak zorunda kaldığını söyledi. Müşterilerin de maliyetlerin artması nedeniyle şikayetçi olduğu belirtildi.


60 derecede 'Ekmek' parası mesaisi

Elazığ'da hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu günlerde fırıncılar, 300 derecelik fırınlarda ekmek pişiriyor. Zorlu hava şartlarına rağmen fırın ustaları, ekmek parası kazanmak için çalışıyor.


Aşırı kahve tüketenler dikkat!

Aşırı kahve tüketenler dikkat! Diyetisyen Edanur Teksöz, doğru kahve tüketimi, kahvenin faydaları ve aşırıya kaçıldığında oluşabilecek zararları hakkında açıklamalarda bulundu. KAHVENİN SAĞLIĞA FAYDALARI Kahvenin dünyada yaygın tüketildiğine değinen Dyt. Teksöz, "Kahve, merkezi sinir sistemi üzerindeki uyarıcı etkilerinin yanı sıra tadı ve aroması ...


Yeşili mi yoksa kurusu mu? Bu soğan diğerinden daha faydalı, işte nedeni

Yeşil soğan ve kuru soğan ayrı olarak yemeklere salatalara lezzet katar. Ancak faydaları kısmına geldiğinde hangisinin daha faydalı olduğu kafa karıştırıcı olabilir. Peki hangisi daha faydalı? İşte cevabı.


MasterChef Nigar kimdir? 2024 MasterChef yarışmacısı Nigar Akyıldız nereli?

MasterChef yarışmacısı Nigar ikinci haftaya yemekleriyle damga vurmuştu. Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jürisinde yer aldığı MasterChef'te yarışmacı Nigar'ın yaşamı merak edildi. İşte MasterChef Nigar hakkında bilgiler...


Berrin Yiğit Suyu, çayı, dondurmasıyla bu meyveler bir şölen

Karpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.


Ankara'da fırında 'güvecimi pişirmedin' kavgası

Ankara'da pide fırını işleten komşusundan güveç yapmasını isteyen şahıs isteği yerine gelmeyince pide fırınına saldırdı. Tülay Aşır, 'Ertesi gün öğlen saatlerinde yaklaşık 20 - 25 kişi yemek saatinde içeride müşterilerim ve çalışanlarım varken dükkanı bastılar. Eşimi öldürmeye gelmişlerdi. ‘Öldürmeye geldik' diye bağırıyorlardı. Herkes çok korktu.' ifadelerini kullandı.


Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi Maraş dondurması

Kahramanmaraş'ta sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Maraş dondurması damakları serinletmeye devam ediyor. Dondurma, yılın dört mevsimi tüketiliyor.


Balcan nedir? Balcan mı Patlıcan mı, farkları neler? Miso soslu patlıcan kebabı tarifi!

MasterChef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar patlıcan kullanarak en iyi tabağı yapmak için kozlarını paylaşıyor. Mehmet Yalçınkaya, ''Balcan'' der demez birçok izleyici balcan ve patlıcan arasındaki farkları sorguladı. Peki ama balcan nedir?


Kolay lahmacun tarifi: Evde lahmacun nasıl yapılır?

Birçok iş yeri özellikle de lokantalar ve yemek yiyebileceğimiz yerlerin çoğunluğu virüs tedbirleri çerçevesinde çalışmalarına ara verdi. Dışarıdan sipariş verme konusunda tereddütleri olanlar da evde yemek hazırlamayı ve farklı tatları denemeyi tercih ediyor. Kültürümüzde önemli bir yeri olan lahmacun da bunlardan biri. Son günlerde internette evde lahmacun yapımı hayli gündemde. Peki, Evde lahmacun nasıl yapılır? İşte tadına doyum olmaz mis...


Proteinle birleştirmek hayat kurtarıyor! Dengeli kan şekerinin dostu: Tatlıya atılan tarçın

Tatlılar pek çok kişi için dayanılmaz ya da vazgeçilmez olabilir. Ancak severek tüketilen tatlılar konusunda 5 önemli kural ve daha sağlıklı bir tüketim için 'tarçın' detayı, haberimizde!


Sucuğu tavada yakmadan lokum gibi yapıyor; Şeflerin değil ev hanımlarının sırrı

Evde sucuk pişirmenin püf noktalarını atlarsak geriye tavada yanmış birkaç sucuk tanesi kalabilir. Lüks restoranlarda bu işin sırrı var ancak ev hanımlarının sık denediği bir tüyo daha var.


Bu fırında ekmek bekleyen müşteriler kitap okuyor

Adıyaman'da bir pide fırını işletmecisi, müşterilerin ekmek sırasında kitap okumasını sağlamak için kitaplık yaptı. Fırına gelen müşteriler, kitapları okurken çocuklar için de çalışma kitapları bırakıldı.


Mutfağınızda altın var! Maden suyuna bir kaşık ekleyince faydası inanılır gibi değil

Sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak için bazı değişiklikler yapmak gerekir. Bunlardan birisi de mutfağınızda yer alan malzemelerle yapılıyor. Maden suyuna ekleyince karışımın etkileri inanılır gibi değil.


’En lezzetli tarhana çorbası’ için yarıştılar

Geleneksel Gediz Tarhana Festivali etkinlikleri kapsamında 'En Lezzetli Tarhana Pişirme Yarışması' düzenlendi.


Sedef Batı Tatilde ipin ucunu kaçırmayın! Kaynağı belli olmayan su ve buz tüketmeyin

Tatilde çoğumuzun beslenme rutini ve alışkanlıkları değişir. İstisnalar olsa da ‘Nasıl olsa tatildeyiz eve dönünce düzene sokarız’ diye ipin ucunu kaçırıyor, normalde yemediğimiz şeyleri beslenmemize dahil ediyoruz. Tabii bu düzenin aniden değişmesi, vücudumuzun dengesini de bozuyor. Ayrıca hijyenik koşulların eksikliği, yetersiz su tüketimi, saklama koşulları gibi pek çok etken bağırsak floramızın dengesini bozabilir ve tatilimiz zehir olabilir.


Erzincan’ın aronya üretimi ilgi görüyor

Son yıllarda dünya genelinde süper meyve olarak ün kazanan, faydaları saymakla bitmeyen aronya Erzincan’da yetiştiriliyor ve Isparta’ya satılıyor.


Ebru Erke Sayfiyede Michelin etkisi

Biri atıksız mutfağın en iyi realize edilmiş hali, diğeri ise stilize bir Ege sofrası. Her ikisi de Michelin Rehberi’nin tavsiye listesinde olan Malva ve Elia, sayfiyede olmasını hayal ettiğimiz standartları ve lezzetleri sunarak göğsümüzü kabartıyor.


Sahrap SOYSAL Yavruvatan’dan mis gibi hamurişi ikramlıklar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.


En olmuşunu siz seçin komşuları çatlatın! Bal gibi tatlı kıpkırmızı karpuz seçmenin 5 püf noktası

Olgunlaşmış karpuz seçmenin belli başlı tüyoları var. İçi sulu ve kırmızı renkli karpuzlar seçerken karpuzun şekline dikkat etmeli. Peki bal gibi tatlı karpuzlar nasıl anlaşılır?


Ihlamur’da eşsiz lezzetler

Samsun’un İlkadım Belediyesine ait Ihlamur Cafe ve Restaurant, konuklarına hem doyumsuz manzara hem de eşsiz lezzetler sunuyor.


Sıcakta açık büfeye dikkat

Yaz tatilinde otellerin vazgeçilmezi, açık büfe ve sınırsız yemek. Ancak, bu yiyecekler ölümcül et yiyen bakteriden tutun listeria bakterisine kadar birçok bakteriyi içerebilir ve ölüme kadar götürebilir. Uzmanlar özellikle de iyi pişmemiş etler, süt ürünleri ile çiğ kabuklu deniz ürünlerine dikkat çekiyor.


Uzmanı açıkladı: Z kuşağı en çok bunları tüketiyor

Dünya genelinde kuru meyve ve kabuklu meyvelerin en üst istişare platformu Uluslararası Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi (International Nut and Dried Fruit Council-INC), Latin Amerika'da Z kuşağının fındık, kuru meyve ve atıştırmalık tercihlerini açıkladı.


Lamb Weston hayal kırıklığı yaratan bir ikinci çeyrek geçirdi: Patates kızartması ekonomisi bize ne anlatıyor?

Patates kızartması basit bir garnitür gibi görünebilir, ancak talebi daha geniş ekonomik eğilimler hakkında çok şey ortaya koyuyor. McDonald’s’ın ana dondurulmuş patates tedarikçisi Lamb Weston’dan elde edilen son veriler, fast food ve daha geniş ekonomik ortamda önemli değişimlere dikkat çekiyor. Şirketin son kazanç raporu, daha az patates kızartm...


Fırıncıların ocak başında zorlu çörek mesaisi

Kahramanmaraş'ta fırıncı ustaları bir yandan sıcak havalarla mücadele ederken diğer yandan fırının önünde zor şartlar altında Maraş çöreği yapıyor.


İtalyanlar ananaslı pizzaya öfke saçarken şimdi de burger pizza çıktı

Hollywood’un karakter oyuncularından bol ödüllü Stanley Tucci’yi beğenirim. Soyadından da anlaşılacağı gibi kendisi İtalyan asıllıdır. İlk eşi Kate Spath’ı göğüs kanserinden yitirdikten sonra saçları birkaç haftada döküldü.


Çiftçiden davetsiz misafire üzüm ikramı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde tarlada çalışırken yemek molası veren çiftçi, davetsiz misafiri yer sincabına üzüm ikram etti. Çiftçi, sincabın ikram edilen üzümü afiyetle yemesi üzerine aralarında güzel bir dostluk oluştu.


Çorbacılar da zam yapmak zorunda kaldı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde çorbacılık yapan esnaf, ete gelen zamlar nedeniyle çorba fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldığını belirtti. Emekli müşterilerin ise yüksek fiyatlar nedeniyle çorba içmekte zorlandığı ifade edildi.


Zeytinyağını resmen yerinden etti! Bağırsakların yakıtı meğer oymuş, midede çok etkili

Bağırsakların düzgün çalışması mutluluğumuza katkı sağlayan, sağlığımızı iyileştiren iyi etkilerdendir. Stresli bir vücut bağırsak ve sindirim sorunları yaşayabilir. Peki katkı sağlayan faydalı yağ, zeytinyağı değilse nedir?


Davetsiz misafirlerinizin favori tatlısı olacak! Etimek tarifi

Etimek pratik olduğu kadar da lezzetli bir tatlı. Şerbeti ve kremasıyla damak zevkinize hitap ediyor. Peki birkaç aşamalı etimek tatlısı nasıl yapılır?


Adalar mutfağınıza gelsin

Yunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!


Aziz DEVRİMCİ Ankara’da en iyi 5 kahvaltı mekânı

“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı...” (Cemal Süreya)


Çibörek ustası atalarından kalan 150 yıllık kazanı mutfağından ayırmıyor

Kırım Tatarı bir aileden gelen Kübra Köken, yıllardır Eskişehir'de çibörek ustalığıyla damaklara hitap ederken, atalarının göçerken getirdiği yaklaşık 150 yıllık bakır kazanı hala saklıyor.


Müge AKGÜN Çok özel iki lezzet durağı

Son dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...


Kullanılmış kızartma yağını bir de böyle deneyin! Bozulunca bakın nasıl kokuyor

Evde kızartma yapmak için bir litre veya daha fazla yağ kullanıyorsanız bundan en iyi şekilde yararlanmak isteyebilirsiniz. Evet, kızartma yağını tekrar kullanabilirsiniz ancak yağdan en sağlıklı şekilde yararlanmanıza yardımcı olacak bazı kurallar vardır.


Coğrafi işaret Alucra oğlak kebabına talebi artırdı

Giresun'un coğrafi işaretli lezzeti Alucra oğlak kebabı, soğuk tüketilmesi özelliğiyle şehir dışından da talep görüyor.